Доц. Михаил Околийски: Мерките са правилно, но закъсняло решение

  • 25 октомври 2021 08:57

  • 852
  • 7
© БНТ

Доколко са ефикасни мерките, ще си проличи в близко бъдеще. Ако това е начин да овладеем пандемията, значи са много добра идея. По принцип всички добри идеи, които биха стимулирали хората да се ваксинират, са много на място и много неотложни. 

Това заяви пред БНТ представителят на България в СЗО доц. Михаил Околийски.

По думите му служебният кабинет е взел правилно, макар и закъсняло решение, тъй като броят на ваксинираните на дневна база е скочил около три пъти.

От днес издават удостоверения за преболедуване след антигенен тест

"Народопсихологията в България - често хубавите неща се случват по принуда, когато липсва национален идеал и цел. Ние се опитахме в началото на пандемията да говорим към сърцата на хората, не само към умовете и да се обединим като общество и да посрещнем по-добре този удар. Това, за съжаление, не се случи", каза доц. Околийски.

Причините според него са недовеие във властта, недоверие в здравните институции и липса на загриженост за собственосто здраве, което е често срещано у нас.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
852 7

Коментари 7

Добави коментар
Умник Гюро

2021.10.26 | 18:00

7
Всички знаят как се измислят Ковид-умрелите: 1. Умрели от други болести се пишат за умрели от Ковид, за да се усвоят наградите за умрял човек от сатанистките финансови програми. 2. Аутопсии не се позволяват, за да не разберат хората за измамите. 3. ПСР тестовете се извършват на 40+ увеличителни цикъла, което е 4 пъти над допустимата стойност; в резултат се оказва, че всеки здрав човек има Ковид! 4. Раздават се премии на лекарите за изписан брой болни и умрели от Ковид. 5. Всяка настинка и нормален грип се пишат като Ковид. 6. В болниците пациентите се убиват с отровното лекарство Рендесивир... И т.н., и т.н... Медийната, докторската и пропагандната машина на сатанистите работи безупречно.

2021.10.25 | 11:25

6
Мама ви гадна - когато ГЕРБ ваксинираше хората такива като Каруцаров и групен фюрера Радев призовавахте да не се ваксинираме, горихте маски и казвахте, че искат да ни запушат устите, Гестаповеца Радев ехидничеше за Шипченски щам, за Софийски щам и изпозарази генералитета на страната, изгониха го от Естония като мръсно коте щото си мислеше, че и там ще му търпят простотиите щото бил "прецИдент". Не благоволи да свика съвета за нац. сигурност нито веднъж за да обсъдят мерки - а сега олеле някой ми сра в противогаза.
ФАШИСТИТЕ НА РАДЕВ

2021.10.25 | 10:48

5
ВСИЧКИ ВАКСИНИ НА ПФАЙЗЕР СА С ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ. ФАШИСТА СТОЙЧО КАЦАРОВ СИ ПРАВИ ЧУДОВИЩЕН ЕКСПЕРИМЕНТ С НАС КАТО НИ ВАКСИНИРА С ТЯХ ЗА ДА ПОКАЖАТ НА БРЮКСЕЛ КОЛКО СА ЗАГРИЖЕНИ ЗА НАРОДА И КОЛКО СА ОПЕРАТИВНИ.. ТОВА Е РАВНОСИЛНО НА УБИЙСТВО НА ХОРА КОИТО СА СЕ ДОВЕРИЛИ НА СИСТЕМАТА УПРАВЛЯВАНА ОТ ТОЗИ ДОКТОР МЕНГЕЛЕ И ГЕСТАПОВЕЦА РАДЕВ.
ФАШИСТИТЕ НА РАДЕВ

2021.10.25 | 10:36

4
ФАШИСТА СТОЙЧО КАЦАРОВ СИ ПРАВИ ЧУДОВИЩЕН ЕКСПЕРИМЕНТ С НАС КАТО НИ ВАКСИНИРА СЪС ВАКСИНИ С ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ. ТОВА Е РАВНОСИЛНО НА УБИЙСТВО НА ХОРА КОИТО СА СЕ ДОВЕРИЛИ НА СИСТЕМАТА УПРАВЛЯВАНА ОТ ТОЗИ ДОКТОР МЕНГЕЛЕ И ГЕСТАПОВЕЦА РАДЕВ.
да

2021.10.25 | 10:26

3
Бюлетина номер 5 Да живее България и ВЪЗРАЖДАНЕ и махаме всички мерки борете се за свободата си

2021.10.25 | 09:32

2
Махайте зеления сертификат, отменете извънредното положение.
Късно е!

2021.10.25 | 09:06

1
Късно е Мунчо за китка!

Добави коментар

Водещи новини