Георги Първанов: Компроматите в политиката отдавна не работят

  • 22 октомври 2021 10:23

  • 1011
  • 1
Георги Първанов: Компроматите в политиката отдавна не работят
© Кадър: Bulgaria ON AIR

Президентът трябва да бъде коректив и посредник при тежки социални конфликти. Първото и най-важно е президентът да бъде обединител на нацията. Второто най-важно е решаването на социалните проблеми - той трябва да се опитва да бъде посредник при решаването на тежки социални конфликти. Така описа функциите на държавния глава президентът от 2002 до 2012 година Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в в интервю за Bulgaria ON AIR. 

Той припомни тежката стачка на учителите през 2007 г., която продължи с месеци. Тя завърши след среща на територията на президентството.

В чисто политически план, когато зациклят преговорите след избори, няма по-логично от това президентът да посредничи, да сближи позициите, категоричен е Първанов .

"Галъп": Румен Радев изявен фаворит на вота, "Продължаваме промяната" плътно зад БСП

Според него компроматите не трябва да са оръжие на политическата сцена.

Аз съм един от хората в политиката, който най-много е страдал от компромати. В много от случаите е ставало въпрос за приятелски огън. Това отдавна не работи, това помрачава образа, може да развали настроението на кандидата и близките му, но не е политически похват, подчерта още бившият държавен глава.

Той посочи като едни от случаите, в които ролята му на държавен глава е била от съществено значение за решаване на национални приоритети - като разговора с папата, на който той обяви, че ни оневинява за атентата срещу него. Първанов подчерта и ролята на президентството за спасяване на медиците ни в Либия, след като правителството "развя белия байрак". 

Последвайте канала на

Владимир Василев
1011 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гоце Архара

2021.10.22 | 10:57

1
Дето любеше певица от малцинствата.

Добави коментар

Водещи новини