Радев: Всеки има право на свободен избор, но ваксините са единствената защита

  • 19 октомври 2021 14:53

  • 9545
  • 85
Радев: Всеки има право на свободен избор, но ваксините са единствената защита
© Bulphoto, архив

Всеки е свободен сам да взема решение за своето здраве, но ваксините са единствената защита, с която разполагаме в момента, и това се потвърждава от всички статистики на постъпили в болница и на починали. Потвърждава се и от държавите, които напреднаха с ваксинацията и вече се отварят за пълноценен обществено-икономически живот. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на пред журналисти в Перник в отговор на въпрос за овладяване на разпространението на коронавирусa у нас.

Държавният глава заяви, че мерки се предприемат ежедневно и призова всеки като част от обществото да вземе свободно своето решение с отговорност към себе си и околните. „Ние няма да принуждаваме никой да се ваксинира, но пунктове за ваксинация има навсякъде, така че мислете за себе си и за своите близки“, апелира Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

В отговор на въпрос за високите цени на електричеството и газа президентът Радев заяви, че проблемът е общоевропейски, а страната ни е единствената, която има предимството битовите потребители да не са на свободния пазар, а са на регулирания. „Ние трябва да въведем такива механизми, че от новата година, когато регулаторът ще променя цените, да защитим максимално българските граждани и върху това се работи“, заяви президентът. Той определи като далновиден ход на служебното правителство чрез предложената актуализация на бюджета да се разшири обхватът на енергийно бедните и да се повиши стойността на компенсациите, които хората вече получават.

Борисов зове партиите за обединение

По повод механизмите спрямо бизнеса президентът посочи, че са необходими бързи и категорични мерки и затова е инициирал вчера среща с всички засегнати страни. „Без диалог няма как да се случи. Вчера се чуха много добри предложения, обединихме се около ясен консенсус, че трябва да защитим по най-добрия начин интересите на българските граждани и на бизнеса с акцент върху малки и средни предприятия. Така че очаквам в най-скоро време да бъдат взети всички възможни решения в рамките на закона“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и подчерта, че ситуацията е сложна и предвид факта, че служебното правителство не може да променя закони.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
9545 85

Свързани новини

Коментари 85

Добави коментар
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.10.20 | 08:38

84
радю кауня трябв да бъде обесен за едното му изсъхналото мъдо!
КоР ЗА БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭

2021.10.20 | 09:06

85
ГЕйРБАВ ДРоГАРЮ ☭, ПОЖАРНИКАРa "БУДА" ОТ БКП-2 "ГEйРБ и ЧУК" ☭ ИЗТЕЧЕ В КАНАЛА ЗАЕДНО С ВАС, ФЕНОВЕТЕ МУ..... СВИКВАЙ... МУ-ХА-ХА

2021.10.20 | 02:08

83
Скривай са е... цяла седмица ли ще ти четем за хеморойдните проблеми!

2021.10.20 | 02:06

82
Сривай са е... цяла седмица ли ще ти четем за хеморойдните проблеми

2021.10.20 | 00:24

81
Когато ми представят сертификат за ваксините, че са минали всички нужни тестове, доказано са безопасни и ефективни, и не се налага да подписвам документ, че съм опитно свинче, и те не носят отговорност за това, че ме ваксинират, може и да реша да се ваксинирам. До тогава, всичко това е незаконно и противоконституционно, включително и този зелен сертификат! Тези дни се надявам цялата страна да е залята от протести, както е в Италия!
ШИБАМ CBИHЯТА ПЕЕВСКИ

2021.10.19 | 17:05

53
Фактът че тpoл платен от Пеевски тpoли срещу Радев, говори че Радев е единствената алтернатива.

2021.10.19 | 21:09

80
Колкото и да се пеневиш,не се котираш.

2021.10.19 | 21:04

79
Знам,не мисля.Радев няма да бъде президент.
КОНСТИТУЦИЯТА ЗАБРАНЯВА

2021.10.19 | 18:41

75
ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО ЗА ЗАЕМАНЕ НА К. ПЕТКОВАТА ПОЗИЦИЯ В ДЪРЖАВАТА! КОНСТИТУЦИЯТА ПРИ РАКОВСКИ ЯВНО Е БИЛА ДРУГА! НЕМОЖЕ ЧУЖД ГРАЖДАНИН ДА НАХЛУВА В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ СЪС ЗАДАЧА НОМЕР ЕДНО ДА СЕ ПРЕМАХНЕ СПЕЦИАЛИЗИРАНОТО ПРАВОСЪДИЕ И ДА РАЗПРАВЯ СЛАДКИ ПРИКАЗКИ КАК ЩЯЛ ДА СЕ ПРЕБОРИ С КОРУПЦИЯТА!!!
Анонимен

2021.10.19 | 19:35

78
Киро Ментата с Радевата "ПП" е пълно копие на Мая Манолова! Гледах и слушах посещението му във Варна! Дали си завършил Карлуково или Харвард няма значение минеш ли обучение при Радев!
Анонимен

2021.10.19 | 19:35

77
Киро Ментата с Радевата "ПП" е пълно копие на Мая Манолова! Гледах и слушах посещението му във Варна! Дали си завършил Карлуково или Харвард няма значение минеш ли обучение при Радев!

2021.10.19 | 18:39

74
Докато хората умират от болеста, болниците не могат да приемат повече заразени, цените на стоките галопират, хляба по 2 лева, парното вече няма да може да се плаща, бензина по 2.50, тока от 70 лв на 570 за бизнеса, строителите гладуват и не са получавали заплати от както хунтата е на власт а М.у.н.ч.о и оялата се свинкя Й.о.т.о.в.а се правят на планинари. Ми браво - останете си там в гората и не се връщайте, че да не ви погнем с камъни като Ж.а.н В.и.д.е.н.о.в. Ами хунтара - диктатор това си може - коремни да прави и да се прави на Алеко Константинов. То ако можеше и да управлява, нямаше да ни докара на първо място по смъртност и на последно по ваксинации. Нямаше да гладуват хората и да не могат да си позволят да си купят елементарни стоки от магазините.

2021.10.19 | 19:06

76
Някой да има дежа вю със протестите срещу минималното увеличение на цените на тока и горивата при правителството на ГЕРБ и какво стана после? ГЕРБ загуби изборите. Сега хората мрат като мухи заради некадърноста на това изчадие Каруцаров и началника му Радев,цените се увеличиха в пъти - тока с 1000 %, бензина двойно, парното като дойдат сметките народа ще завие на умряло, цените на хранителните стоки вече са непосилни, дърва за огрев през зимата няма да има или ще бъдат на безумни цени. Да познаем ли от три пъти какво ще се му се случи на изборите на Диктатора и на престъпното му служебно правителство? Идва отново ГЕРБ на власт за да ни извади както винаги от лайната в които ни набута Радев. Защо обаче си го причинихме - щото обичаме да ни е гадно май.

2021.10.19 | 18:38

73
Пука му на диктатора, че умират хора. Важното е той да си получава 15000 лв. за нищоправене, да си получава де.бе.ли.те торби с "пури и ром" да си ги харчи на старини, да си получава "благодарности" за заводи за ак.у.м.у.л.а.тори и други мазнинки. Народа кучета го яли. Ама идва Видов ден и за него на 14.11.2021 г. когато ще му подготвим пътя към С.о.ф.и.й.с.к.и.я централен затвор. Близо е денят. Остава му по малко и от месец.

2021.10.19 | 18:37

71
Отговор на другаря Радев: Е, че какво толкова? Умирали били по 200 души на денонощие - много ли е това - бе? Като започнат да умират по 1000 или да речем по 2000 тогава ще изляза окъпан в златна, божествена светлина, невинен и непорочен за станалото и ще заповядам на народонаселението да започне да прави по 3 серии х 50 лицеви опори и 3 серии х 10 коремни, да марширува 3 х 15 мин. на ден и да вика Слава Румену Господу, да си пие чайчетата и топли супички. Кво се лигавите с някакво си там грипче? Мен цяла държава ми е на главата - пък вие грипче та грипче. Ама ха - Лигльовци. Бах ти наглия гьон сурат - срещу кой щам по точно да се ваксинираме? Шипченския или Софийския? Или да си направим малко лицеви опори и коремни - то вършело същата работа

2021.10.19 | 18:37

72
И кво толкова бе - ша го преживейм. Много важно - умирали. Важното е аз да си остана президент и да си гушкам по 15 каймета всеки месец, да не правя нищо освен да получавам д.е.б.е.л.и торби с "пури и ром" в ш.в.е.й.ц.а.р.с.к.а банка, К.а.р.б.о.в.с.к.и да ми води "другарките" в вила К.а.л.и.н.а да си правим шадраван сикиш като я няма Д.е.с.а и така поне още 20 години. Хей живот здравей здравей. Тея пък ме занимават с някакво си там грипче.

2021.10.19 | 18:37

70
Хората обедняха и огладняха при военната хунта на метежника Р.а.д.е.в. Излъгани, ограбени, гладни и озлобени срещу д.и.к.т.а.т.у.р.а.т.а на Фатмака хора, работници чакат от половин година да си получат заплатите. Целия народ пъшка и очаква със ужас новите цени на тока, газа, хляба, парното. Само Б.о.й.к.о е истински отговорен държавник ама ние забравихме това, забравихме стабилноста при неговото управление, забравихме нормалните цени на стоките и тока и вкарахме в парламента чалгата на Радев която за 6 месеца съсипа страната. Имаме шанс се поправим на 14.11.2021 г. и да дадем поне 55% на Г.Е.Р.Б и професор Герджиков - единствените които могат да ни измъкнат от лайната в които ни набута Р.а.д.е.в.

Добави коментар

Водещи новини