Доц. Киселова: Няма регистър кои граждани са български и чуждестранни граждани

  • 14 октомври 2021 07:57

  • 2225
  • 5
© Кадър бТВ

Попълването на декларацията на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически за назначаването му за служебен министър съдържа елемент, който, вижда се от документите, не е верен. Българската държава не води регистър кои граждани имат освен българско гражданство и чуждо. Това каза доц. д-р Наталия Киселова по казуса с канадското гражданство на съоснователя на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" (ПП). 

Конституционният съд се занимава с казуса. Вчера бе съобщено, че Специализираната прокуратура също прави проверка по реда на Закона за съдебната власт. 

От ПП са категорични, че стоят зад Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и не приемат ангажирането със случая от Спецпрокуратурата. Самият Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически внесе доказателства в КС, за да защити тезата си относно отказа му от канадското гражданство.  Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически е подал заявление за отказ от канадското си гражданство още на 21 април 2021 г. 20 август 2021 г. е датата, към която канадските власти не считат Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически за гражданин на тяхната държава.

Междувременно КС обаче отхвърли искането политикът да бъде възприет като страна в делото. Доц. Киселова обясни за последното, че така е правилно. Тя очаква КС да се произнесе в срок, без да има бавене, което допълнително да засили политическото напрежение. 

От ПП защитиха Петков и скочиха на Спецпрокуратурата: Закриването ѝ е основен приоритет

"Въпрос на добра воля е всеки да прецени дали да декларира това пред държавните власти", каза тя по повод липсата на общ регистър за гражданството. 

Пред БТВ преподавателят по конституционно право подчерта, че държавният глава няма инструменти да провери гражданството на своите министри. 

"Личното ми мнение е, че президентът не е знаел към момента на попълване на декларацията", коментира тя.

Кирил Петков представи в КС  документа, удостоверяващ, че не е канадски гражданин

"Не може въз основа на тълкувателното решение от Конституционния съд (КС) да отпаднат всички актове на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, ако има решение, че е бил с двойно гражданство, докато е бил служебен министър", коментира още Киселова.

На теория, ако КС се произнесе, че има нарушение, то може да бъдат атакувани актове и на други министри от служебния кабинет „Янев 1“, но само актове, които са взимани с мнозинство и гласът на Петков е бил решаващ.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2225 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
"приятел" на Харизанов

2021.10.14 | 09:24

5
"Доцент" Киселова,кажете НЕЩИЧКО за "дипломата" на г-н Гешев!!! Благодарим Ви!!!
Как

2021.10.14 | 08:49

4
Като се преброяваме пишем гражданство. Това после в кошчето ли отива?

2021.10.14 | 08:34

3
И тази е в списъка за ЗАТВОР

2021.10.14 | 08:26

2
Гербаджийка мазна окъпи се

2021.10.14 | 08:25

1
МУТРИТЕ СИ ПОДБИРАТ БАБИЧКИ ЗА СЛУГИНАЖ

Добави коментар

Водещи новини