Добрев: Първият служебен кабинет се провали - не сложи буфер, за да защити предприятията

  • 13 октомври 2021 08:36

  • 757
  • 7
© БНТ

Причината да се стигне до протеста на миньорите днес, е в Плана за възстановяване и устойчивост, защото ние виждаме едно пълно информационно затъмнение какво се случва с този План.

Последно се съобщи, че в него ще бъде вписана дата за затваряне на ТЕЦ-овете на въглища, което не е консултирано със синдикатите и ето това е резултата, коментира пред БНТ бившият министър на енергетиката Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:.

Служители на "Марица Изток" излизат на протестен митинг-шествие

Според него, проблемите са свързани с това, че Европа има политика по затрудняване на производството на електроенергия от въглища - с определени финансови инструменти да се направи колкото се може по-скъпа електроенергията от тези ТЕЦ-ове, с което тя става неконкурентноспособна.

Мисля, че основният проблем не е недоволството на миньорите, а това че ситуацията в страната ще стане изключително тежка точно заради високите цени на електроенергията. Преди потребителите, ще бъдат засегнати предприятията, смята Добрев.

Той е категоричен, че държавата е изпуснала своя шанс да направи нещо по въпроса.

Защото провалът на първия служебен кабинет на Радев беше в това, че не сложи никакъв буфер, за да защити предприятията, въпреки че аз самият предложих това по време на актуализацията в бюджета, посочи Добрев.

Синдикатите на протест пред прозорците на властта

Според него, в хазната има пари, има 2 милиарда допълнителни средства. Но не защото Спецов ги е събрал, а защото има инфлация, която води до по-високи допълнителни приходи, допълни Добрев.

Изнасянето на електроенергия не може да се спре и не трябва да се спира, това няма и да помогне, категоричен е бившият енергиен министър.

Радина Лазарова
757 7

Коментари 7

Добави коментар

2021.10.13 | 14:26

7
Бойко Борисов няма алтернатива и е водещ политик по рейтинг. ГЕРБ вече води с над 5% пред останалите боричкащи се за второто и третото място политически субекти.Това е тъжният резултат от „юмручният план“ на президента Румен Радев. Обитателят на Дондуков 2 ни призова от Шипка да бъдем смели. Бъдете смели, ни подканваше и Черепа. Това е съвпадение, разбира се. Ако наистина искаме да сме смели, предлагам да пратим революционерите в почивка след предстоящите предсрочни избори. Там, извън парламента, да се уточняват кой е по-велик. И кой какво осребри от революцията. Време е да се върнем към нормалността в политиката. Мутри и чалгари - ВЪН
Mitaka

2021.10.13 | 14:26

6
ПРОТЕСТИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. НАЙ Г0ЛЕМИЯ ЗАВОД ЗА ЦЕЛУЛОЗА СПИРА РАБОТА,. НЯМА ДЪРВЕСИНА 500 РАБОТНИЦИ В КЪЩИ. 10 000 НА ПРОТЕСТ ЗА ТОКА, ....НАРОДА ВРЪЩА БОЙКО ЗА ДА СЛОЖИ РЕД В ДЪРЖАВАТА,. ДВОЙНА ПОБЕДА ЗА ГЕРБ
Гого

2021.10.13 | 11:13

5
Синировчика от Хасково изпалзя с опорките , мисли народа за дебили . Кой му вярва????
как

2021.10.13 | 09:00

2
как един кабинет с мандат 2 месеца може да направи каквото и да е???? служебния кабинет има правомощия да подготви изборите. това е. тия ги винят, че не са направили за 2 месеца това, което гробарята не можаха да направят за 12 години

2021.10.13 | 10:31

4
От април до октомври са 6(шест) месеца.

2021.10.13 | 09:05

3
Крадеца изпълзя бе!
Хф

2021.10.13 | 08:54

1
Комунистическо изчадие. Некадърен си като всички от талибанската партия ГЕРБ.

Добави коментар

Водещи новини