Пеканов призова гражданите да се ваксинират, за да не се налагат тежки мерки през зимата

  • 12 октомври 2021 12:37

  • 657
  • 5
Пеканов призова гражданите да се ваксинират, за да не се налагат тежки мерки през зимата
© Булфото (архив)

Апелирам всеки, който може, да се ваксинира срещу коронавирус, защото именно това ще помогне да не налагаме тежки мерки и икономическият живот да се върне по-бързо към нормалното протичане. Това е от ключово значение за българската икономика, каза служебният вицепремиер по управление на европейските средства, който откри кръгла маса в централата на КНСБ на тема "Участие на организираното гражданско общество в разработването и изпълнението на Националния план за възстановяване и устойчивост - как можем да го подобрим", организирана от Икономическия и социален съвет, с модератор Васил Велев, председател на АИКБ.

Пеканов изрази удовлетворение, че Планът за възстановяване и развитие е вече готов и ще бъде внесен в МС в петък, 15 октомври. Той обаче подчерта, че ниското ниво на ваксинация ще застраши успешното му изпълнение. Може да сме го планирали добре, но ако не бъде изпълнен добре, усилията ни ще бъдат напразни, отбеляза вицепремиерът. Той благодари за подадените становищата по Плана и каза, че са положени усилия да бъдат отразени колкото се може повече от предложенията.

Богомил Николов, председател на асоциацията "Активни потребители" и председател на групата "Три" на Икономическия и социален съвет, приветства завършването на Плана за възстановяване, но изрази притеснение от ниското ниво на ваксинация в страната, което пряко ще засегне икономиката. Той призова правителството да полага повече усилия да убеди хората защо е нужно да се ваксинират. България остава в един тъмночервен цвят, това ще даде отражение на Плана за възстановяване. Ще чакаме скиорите от Европа през зимата, те няма да дойдат, защото сме в тъмночервената зона. Моля, не пренебрегвайте този риск, защото рискуваме хубавата работа по Плана, която свършихме, да бъде до известна степен напразна, посочи Николов.

Пламен Димитров, президент на КНСБ, подчерта, че в голяма степен е постигнато съгласие по ключовите въпроси със социалните партньори по Плана за възстановяване. Има причина да кажем, че забавянето с няколко месеца по внасянето му беше оправдано от резултатността и ефективността. Конкретно в Плана за възстановяване продължава доизчистването на това как точно да се включат социалните партньори. Ние настояваме всички предложения, направени от социалните партньори, да бъдат включени като анекс, както и каква е била реакцията на правителството по тях. Така действат европейските институции, подчерта президентът на КНСБ.

Атанас Пеканов: Държавата трябва да предприеме мерки срещу поскъпването на тока

Последвайте канала на

Константин Тодоров
657 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Умник Гюро

2021.10.13 | 04:47

5
България е с най-малко смъртни случаи на 1 000 000 население: 3-4 пъти по-малко в сравнение със западните държави. Това се дължи на мъдростта на българския народ и на ниския процент "ваксинация". Ако обаче се отровим т.е. "ваксинираме", ще започнем да мрем като мухи. Ваксините-отрови убиват невинни и здрави хора. Те са вируса.
Мангъров

2021.10.12 | 15:01

4
Защо да се ваксинират бе Пеканов?! Това е само едно обикновено грипче. Радефф -идиота от славяново дори каза, че няма такъв вирус, имало само шипченски щам. Пийте чайчета и супички!

2021.10.12 | 13:37

3
Това не е ваксина Пеканов!Не бъди ПОДЛОГА!
щ

2021.10.12 | 13:05

2
Боцкай се ти, ама няма да ви дадат пари от ЕС, демек ще спрете да крадете, а ? Затова е най-важен приоритет сега ваксинацията на бедния българин !
Covid

2021.10.12 | 12:54

1
И този фашистокомунист почна с издевателствата

Добави коментар

Водещи новини