Кирил Петков разкри подробности за листите и програмата на "Продължаваме промяната"

  • 12 октомври 2021 12:23

  • 4320
  • 21
Кирил Петков разкри подробности за листите и програмата на "Продължаваме промяната"
© Свободна Европа

Изисква се смелост да скочиш в политиката, за да реши човек да направи тази стъпка, да изостави хубавия си живот, трябва да има смелост и грижа. Когато говорих с него, видях, че този човек наистина го е грижа за бъдещето на България. Това каза лидерът на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" (ПП) Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически в интервю за "Свободна Европа" по повод влизането на известния рапър Христо Петров - Ицо ХазартаИцо ХазартаХристо Петров - Ицо Хазарта е роден е на 19 декември 1979 г. в София.     Христо завършва в листите на партията.

Петков разкри подробности и за други кандидати за депутати на ПП по места, но отказа да назове целите имена на някои от тях.

Водачът ни в Плевен е Иван - ултрамаратонец, Освен че е ултрамаратонец, чете по 1000 страници на ден, което прави от малък. Още когато е бил на 30 години, е продал свой собствен бизнес. Той е експертът ни по земеделие, заяви Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

Той съобщи, че в Монтана листата ще оглави жена на име Ина, която има успешен бизнес с кафе. Тя е много добър предприемач и много свободен човек. Говори пет езика, републикански шампион по плуване е, поясни лидерът на ПП.

Водач на листата във Велико Търново ще е мъж с фамилия Терзийски. Той е млад архитект, който вярва, че градоустройството и архитектурата са основна част от живота на един човек, каза Петков.

Тези хора освен че са независими, и животът им извън политиката е много успешен. На тези хора им пука. Аз и Асен вярваме, че не може политиката да ти е кариерната мечта. Такива хора не искаме, подчерта Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

Кирил Петков с първи думи за доверието към Ицо Хазарта

Той уточни, че лидерите на партиите мандатоносители на ПП - "Волт" и "Средна европейска класа" - Настимир Ананиев и Константин Бачийски, ще са в листите. Ананиев няма да е водач на листа, ще е на второ или трето място в София. Бачийски ще е водач на листата в Бургас. Аз го помолих да е водач на листа, заяви Петков.

Не се фокусираме върху това кой колко е близък до някой партиен лидер, а кой колко знае, добави той.

Програмата ни е готова. До 2-3 дена партията ще има сайт и програмата ще бъде качена на него, обяви Петков.

Той коментира и позиции на ПП по значими теми.

По повод отношенията на България и Северна Македония Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически каза: "Има неща, които трябва да изясним и то трябва да ги изясним през работа. Всяка седмица трябва да имаме работна група, която да заседава. Има български интерес, който трябва да се защитава, но общата ни стратегия трябва да бъде работа заедно. Ще направим работни групи не само с историци, а и с хора от бизнеса и с академици. Северна Македония задължително трябва да влезе в Европейския съюз, но това да не бъде на цената на българския интерес, на цената на българите в Северна Македония. Трябва да има практична дискусия".

Радев охлади стремежите на РС Македония за ЕС: Още не можем да им кажем "да"

Позицията ни към Русия ще е практична, като към всяка друга страна. Всеки, който иска да прави бизнес в България, трябва да спазва правила. Заигравки с непазарни принципи не са приемливи. "Турски поток" беше ужасен бизнес. Когато похарчите 3 млрд. за тръба, която няма отклонения за България, това повече прилича на подарък, отколкото на бизнес, посочи лидерът на ПП.

Стига сме си мислели, че някоя друга страна може да пази интересите ни. Ние трябва да пазим интересите си. Всяка страна трябва да пази собствения интерес. Идеята ни е за практична външна политика. Изцяло сме ориентирани към Европейския съюз и НАТО. Трябва да сме равноправен, активен и смислен член. Целта ни е оптимизиране на българския интерес, подчерта Петков.

В момента трябва да се фокусираме да вземам максимално много от азерския газ, защото е по-евтин. Ако зависеше от мен веднага бих сменил бордовете на НЕК, "Булгартрансгаз" и "Булгаргаз". Там трябва да бъдат хора, които да водят преговори за суровини на изгодни цени за страната ни. Трябва да се мисли за удължаване на дейността на АЕЦ "Козлодуй". Не е реалистично "Белене" да бъде построена. Интересна тема е защо сме единствената страна по поречието на Дунав, която няма ТЕЦ, и защо не използваме геотермалните източници Трябва да мислим в посока диверсификация и да разчитаме на максимално много български енергийни източници, заяви Петков.

За "Мариците" решението трябва да бъде технологично. Да се копаят въглища не е проблем, проблем е димът от изгарянето им, който отива в атмосферата. Трябва да имаме технологии, които да пречистват въглеродните емисии. Имаме 10 г., в които да намерим решение, отбеляза той.

В здравеопазването трябва да се пресече изтичането на огромни пари през клиничните пътеки. Трябва да се постави фокус върху превенцията. В системата има огромни средств - те трябва да се оптимизират, коментира Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

По повод казауса с канадското му гражданство, за който се очаква решение на Конституционния съд, Петков посочи, че в Конституцията никъде не пише от кой момент е само български гражданин. Това е въпрос на интерпретация. Каквото и да каже Конституционният съд, аз вярвам в правовата държава и ще приема тяхното решение. Продължавам да казвам, че от моя гледна точка денят на отказа ми е 21 април. Ако те кажат, че денят не е това, ще се извиня. Направил съм всичко възможно за отказ. Аз съм абсолютно чист пред собствения си морал, каза още лидерът на ПП.

Кирил Петков представи в КС  документа, удостоверяващ, че не е канадски гражданин

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4320 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар

2021.10.12 | 14:59

16
И Иван ли си е продал бизнеса на клошар?

2021.10.12 | 15:55

21
Не бе, той не го е продал, а клошарът му го е купил насила за цели 300лв, като на Спецов.
Българин

2021.10.12 | 14:58

15
Стига сте му давали публичност на този доказан престъпник и лъжец бе! В друга държава отдавна да е подведен под съдебна отговорност! Един НИКОЙ с чужд паспорт уволнява висши магистрати в България и взема решения от и в името на БЪЛГАРСКИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ! Къде е ДАНС, къде е Прок.уратурата, къде са праваният министър и оня изрод рашкофф!? СИктир вашта мама болшевишка гнусна да е.ба!
do cervenata k.urva below

2021.10.12 | 15:47

20
Fuck you off you bolshevic bastard, son of a red slut!
ама на буци му го лигавиш

2021.10.12 | 15:04

17
нали гербав трол платен безроден, писал се Българин хахахахахахахахахахахах
GK

2021.10.12 | 15:43

19
Този е измамник на квадрат и е за затвора, а неговият тартор - фатмака е знаел за измамата и въпреки това го назначава за министър. Фатмака радев е нарушил конституциятаи следва ИМПИЙЧМЪНТ. Иначе аз защо да спазвам законите и конституцията ???
Кириле

2021.10.12 | 15:33

18
Съдейки по листата ви в Русе, давате път точно на хора, които неясно по кои и какви правила са натрупали пари, защото нали в България всичко е БУЛ ШИТ....та да се чудиш как така са се оказали каймака на обществото? С една подробност, че в България този каймак се оказва често всъщност бита мръсна пяна. Листите ви са наредени на толкова плосък шуробаджанашки принцип, че повече от това няма за къде.Между другото, русенци очакваха на трето, четвърто, пето и петнадесето място съпругите и дъщерите на г-н Събев, не е честно само адвоката му.

2021.10.12 | 14:52

14
Леле,леле,само интелектуалци в техните листи.Господ да ни е на помощ,ако такива ни управляват!
Почтените

2021.10.12 | 12:59

13
казаха, че настимирчо и бургаския нема да са в листите... е явно друго са се разбрали. Протежетата на прокопи кирчо и асенчо имат ли едно нещо за което не са излъгали ??????????
кйблкйбйкхж

2021.10.12 | 12:57

12
Общо взето поредния палячо който не говори за мизерните доходи на хората а за геополитически игри.

2021.10.12 | 12:54

11
Искаме си Бойко,стига експерименти,изнемогваме!

2021.10.12 | 12:47

10
Кога, ще бъде изправен пред българския съд Румен Радев за умишлено съсипване на Родината чрез назначаването на 2 мандата на служебно правителство?????

2021.10.12 | 12:46

9
Кога, ще бъде изправен пред българския съд Румен Радев за умишлено съсипване на Родината чрез назначаването на 2 мандата на служебно правителство?????

Добави коментар

Водещи новини