Манджуков: Хиляди са хората в България, които са имали или имат офшорни компании

  • 10 октомври 2021 20:02

  • 2766
  • 6
Манджуков: Хиляди са хората в България, които са имали или имат офшорни компании
© кадър NOVA

„Хиляди са хората в България, които са имали или имат офшорни компании”. Това заяви бизнесменът Петър Манджуков в студиото на „На фокус с Лора Крумова”.

Той е един от представителите на едрия бизнес в България, бивш медиен собственик, дългогодишен издател на в. „Дума” и често наричан „оръжеен бос”. Неговото име фигурираше в „Панама Пейпърс”.

Николай Младенов е вторият политик в досиетата "Пандора"

„Няма как да не излезе и моето име, защото когато аз започнах моя бизнес със специална продукция през 1992 г., у нас нямаше нито регулация, нито лицензиране. Всички от моите колеги до 2000 г. работеха с офшорни фирми. Това е факт”, каза той.

„Когато се говори за офшорни компании, трябва да се направи ретроспекця на използването им, защото това е търговски инструмент – начин, по който някой да върши търговска или друга дейност”, посочи Манджуков.

Горан Симеонов: В Документите "Пандора" има политици, които по един или друг начин вече са ненужни

По думите му журналистическото говорене е едно, но политическото и държавническо говорене трябва да е нещо съвсем друго друго. „Нещата трябва да бъдат доста по-аргументирани", добави той.

„Не бих казал, че съм бил близък с властта. Познавам много хора, но не съм се занимавал нито с обществени поръчки, нито съм се възползвал от мои познанства във властта. Близостта с властта може да се търси при хора, които са известни имена. Знаят се кои са”, коментира още той.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2766 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Мри бе

2021.10.11 | 05:06

6
Офшорките имат една от две цели - неплащане на данъци или прикриване на корупция. И двете са престъпление.
Аиде още един

2021.10.10 | 23:44

5
Пак налазиха агентите на ДС.
ХХХ

2021.10.10 | 21:51

4
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА
ХХХ

2021.10.10 | 21:47

3
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.10.10 | 21:43

2
ВЪВ youtube- Славяни няма, произход на българи, руснаци и поляци, Божидар Димитров
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.10.10 | 21:16

1
ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров

Добави коментар

Водещи новини