Доц. Милен Михов: Времето за подписване на хартийки от страна на Скопие отмина

  • 10 октомври 2021 18:16

  • 1884
  • 11
Доц. Милен Михов: Времето за подписване на хартийки от страна на Скопие отмина
© Кадър БНТ

През седмицата се състоя срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани в Словения. На нея се очакваше България да отстъпи и да даде зелена светлина на Македония за членство в Европейския съюз. Това обаче не се случи. Президентът Румен Радев, който представи страната ни там, поиска правнообвързващ протокол за спазване на Договора за добросъседство. В студиото на "Говори сега" темата коментира кандидат-президентът на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа доц. Милен Михов.

"Там се поискаха и други неща - като вписване на българите в конституцията на РСМ, според мен това е твърде дискусионен въпрос, защото реакцията от Скопие беше очаквана", заяви той.

Кандидатпрезидентската двойка на ВМРО с въпроси към Радев и категорични: Не сме наемници на партии

Действията на президента Радев са грешка и излизат извън рамките на декларацията на Народното събрание от 2019 г., каза още доц. Михов.

"Две години изтекоха от ясната декларация и позиция на българската държава. Времето за подписване на хартийки от страна на Скопие отмина. Ние искаме реални действия - проекти за учебници, реална реабилитация и компенсация за наследниците на българите, избити през 1944 г.", заяви той.

В тази кампания ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа ще настоява всеки кандидат-президент да каже ясно и просто - дали стои зад декларацията на Народното събрание от 2019 г. или не.

"ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа и аз сме гласували за тази декларация и няма да се отметнем. Да видим дали някой ще прегърне идеята да ги пуснем, тъй като сме братски народ и ще капитулира пред един българомразен режим в Скопие, който продължава да възпроизвежда едни модели от времето на сталинизма", бе категоричен той.

Кандидатпрезидентската двойка на ВМРО влиза в битката със заявка да са гаранция за държавния суверенитет

Според него ГЕРБ са щели да продадат българския интерес в предното управление, ако Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността не е бил вицепремиер. "Нека да го докажат сега, след изборите, и аз лично ще се извиня на г-н Борисов, ако удържат позицията от 2019 г.", заяви доц. Михов.

"Аз бях номиниран от младежката организация на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа и след един много дълъг дебат в националното ръководство бях избран. Тръгвам в таи кампания с ясното съзнание, че истината и правотата трябва да се отстояват. Мисля, че имам и подготовката, и качествата да направя това добре", коментира доц. Михов издигането на кандидатурата си.

Той обясни, че Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността не се е отказал, кандидатурата му е била сред основните предложения. Други обсъждани имена са били Ангел Джамбазки и Александър Сиди, но накрая изборът се е спрял на доц. Михов, като най-възрастен и ветеран в групата.

Каракачанов: Скопие води агресивна антибългарска политика

ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа повече няма да влиза в коалиции, тъй като това е желанието на симпатизантите им. На въпрос кого би подкрепил на балотаж, ако самият той не стигне до него, доц. Михов каза, че ще прецени на базата на предизборните кампании на кандидатите.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1884 11

Коментари 11

Добави коментар

2021.10.10 | 18:59

1
От 2 години по медиите и телевизиите върви кампания наречена ЛЪЖА срещу Бойко Борисов на принципа "аз чух"...." знаеш ли какво разбрах " или " чух от сигурен човек", Това си беше милицоинерска акция от такива,като Атанасов и Хр Иванов от ДеБъ, Бойко Рашков, драскачите наречени сценаристи около Учиндолския селяндур Слави водени от българоубиеца Румен Радев.Тази акция вървеше умишлено да се разбие високия рейтинг на Борисов и Герб за да може сега некъдърниците и мафиотите да вземат властта, както и стана
Жоро

2021.10.10 | 19:44

2
Един истински българин и патриот. Лично познавам него и семейството му. Ако всичките 240 в парламента бяха като него щяхме да сме наистина "Швейцария на балканите"!
Веселинъ 7112136860

2021.10.10 | 21:38

8
Ти швейцарски турчаляк ли си? Явно да.
Какъв "доцент"?

2021.10.10 | 20:04

3
От ВТУ го уволниха за употреби това крадливо прасе.
МВРО

2021.10.10 | 20:06

4
Банда помияри, от шкембето, дето продава паспорти до последната отрепка от футболната агитка, дето джитка дрога.
..

2021.10.10 | 20:18

5
Тия палячовци не им ли писна да се излагат! Подлоги на Боко !
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.10.10 | 21:16

6
ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров
Веселинъ 7112136860

2021.10.10 | 21:33

7
Гнусен турчин с крадени Български имена! Смърт!
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.10.10 | 21:43

9
ВЪВ youtube- Славяни няма, произход на българи, руснаци и поляци, Божидар Димитров
ХХХ

2021.10.10 | 21:47

10
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
ХХХ

2021.10.10 | 21:51

11
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА

Добави коментар

Водещи новини