Нов протест на пътните строители: Имаме напълно законни договори, Комитова ни пренебрегва

  • 07 октомври 2021 11:41

  • 797
  • 1
Нов протест на пътните строители: Имаме напълно законни договори, Комитова ни пренебрегва
© Bulphoto, архив

Управителният съвет на Българска Браншова Камара „Пътища“ (ББКП) свиква трети национален протест заради неизплатените финансови средства. Той ще се проведе утре сутрин в 8:30 ч. пред сградата на Министерството на регионалното развитие (МРРБ).

От бранша коментират, че пет месеца търси възможностза диалог с държавните институции, заради пренебрегването на действащите, договори за текущ ремонт и поддръжка на републиканска пътна мрежа. Те са категорични, че договорите им са "напълно законни" и не разбират бездействието на властта. 

"Изразихме позицията си по време на два Национални протеста, проведохме срещи с Румен Радев, както и с министър-председателя Стефан Янев. Участвахме в създадена от премиера работна група, за да намерим подходящо решение на възникналата ситуация, но резултат до този момент няма. УС на ББКП поиска през изминалата седмица нова среща с министър-председателя, но до такава така и не се стигна. През всичкото това време принципалът по договорите ни с Агенция „Пътна инфраструктура“ в лицето на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова нехаеше и демонстративно пренебрегна желанието ни за диалог", се казва в позоция на ББКП.

Пътни строители опитаха да влязат с взлом в сградата на МРРБ

По темата чуйте и това видео: 

Борислава Бибиновска
797 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Да, бе.

2021.10.07 | 14:57

1
"Имаме напълно законни договори" и 5 месеца неплащане без дела в съда нещо не се връзват. Аз де що познавам хора, просрочили плащане толкова време, все ги съдят.

Добави коментар

Водещи новини