Карадайъ на среща с либерални министър-председатели

  • 06 октомври 2021 17:12

  • 759
  • 0
Карадайъ на среща с либерални министър-председатели
© ДПС

Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, и зам.-председателят на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Станислав Анастасов  се срещнаха с либералните министър-председатели, в Любляна, Словения преди срещата на върха ЕС-Западните Балкани, съобщиха от пресцентъра на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

Домакин на среща на либералния връх  бе Илхан Кючюк  в качеството си на съпредседател на партия АЛДЕ. Тази година форумът се провежда в момент на застой в процеса на разширяване на ЕС, тъй като България и Северна Македония все още не са стигнали до компромис по спорните въпроси, но и в силно обостряна ситуация между Косово и Сърбия, които отново припомниха колко крехък е мира в региона. На срещата бе обсъдена и темата за отношенията между България и Северна Македония. 

Карадайъ от Любляна: Всички балкански държави трябва да бъдат членове на НАТО и ЕС

Участие в срещата взеха министър-председателите на Кралство Белгия – Александър де Кро, на Естония – Кая Калас, на Ирландия - Мишел Мартин, на Люксембург - Ксавие Бетел, на Кралство Нидерландия – Марк Рюте, Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в - председател на Европейския съвет, Клеман Бон - френският министър по европейските въпроси, д-р Вернер Хойер – президент на Европейската инвестиционна банка и Янез Ленарчич - европейски комисар по управление на кризи. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
759 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини