Ева Майдел: Служебното правителство, назначено от Радев, не прави почти нищо, за да смечки удара от високите цени на тока

  • 06 октомври 2021 14:56

  • 1332
  • 8
Ева Майдел: Служебното правителство, назначено от Радев, не прави почти нищо, за да смечки удара от високите цени на тока
© ПП ГЕРБ

„Докато водим този дебат, всеки бизнес в България плаща 170 евро за мегаватчас елетроенергия. За разлика от други правителства в Европа, българското не прави почти нищо, за да смекчи удара за бизнеса и гражданите. Фактът, че цената за мегават час е 3 пъти по-висока цена от обичайната и че много правителства като това в България не реагират, не е само национален проблем. Вече се чуват първите гласове срещу целите на Зеления преход. Фактът, че правителства като това в България не правят нищо, ще се отрази на мнението на много европейски граждани за ЕС.” Това заяви българският евродпеутат от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/ЕНП Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по по време на заседание на Европейския парламент в Страсбург на 6 октомври.

Майдел, която е член на Комисията по промишленост и енергетика на ЕП, заяви, че и Европейската комисия не прави достатъчно, защото задържа рекордно високите цени на емисии в Европа.

ЕК ще предложи мерки срещу високите цени на тока

Тя предложи на Европейската комисия да се въведе система за стрес-тестове за енергетиката в Европа, която да измерва как ще реагира икономиката при определени цени на газ, нефт и електоренергия. На тази база, Майдел предложи да се изгради инструментариум за действие, както и изисквания към националните планове Енергетика и климат. 

„Трябва да стартира и годишна оценка на енергийната сигурност на ЕС, по подобие на кредитния рейтинг в банковата система, която ще е сигнална лампа за предстоящи кризи“, допълни бълагрският евродепутат.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1332 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2021.10.06 | 22:17

8
А защо EК не смечки удара от високите цени на тока. Все пак борсите бяха инсталирани по тяхна препоръка във всички евpопейски държави. Участниците в боpсовата търговия и надзора е по пpавила и предписания на EС. Какво мислите, че като е наднационална спекула не се вижда ли?

2021.10.06 | 17:39

7
На, Радев, мутрата червена,не,му,пука,за, цените,то,си,мисли,за, властта

2021.10.06 | 17:38

6
На, Радев, мутрата червена,не,му,пука,за, цените,то,си,мисли,за, властта
Майтапчи Йово

2021.10.06 | 16:36

5
Паунова, ами нали такива "зелени патки" като теб искаха и разписваха за зелена енергия:)))?!? Нали същите тиквички като твоята изумуваха да се затварят централите на твърдо гориво из цяла Европа, че сме "гонили"... зелена Европа, докато в Китай и САЩ те бичат на макс:)))?!? Ама лошото е, че не твоите задни части ще стоят зимъска на студено, а задните части на тиквениците, които все още ти се водят по акъла:)))!

2021.10.06 | 15:12

1
Какво да направят? Че нали те самите са организатори на спекулата. Червените с тройния шлем се докопаха до властта бе избори, благодарение на пРезидента руски крепостен.
Майтапчи Йово

2021.10.06 | 16:31

4
Тикво, колко трябва да ти е куха... китарата, за да твърдиш, че онзи, който е управлявал над 12 години в тази кочина нямал вина за високите цени на електроенергията, а те били следствие от управлението на този, който управлява в последните три месеца:)))?!?
Ей , долен герберски боклук

2021.10.06 | 15:16

2
Ей , долен червей ......12г Еднокнижен Примат управлява държавата ....... Той е виновен за всичко ,но ще повърне всички пари дето открадна ....
Ева Ева

2021.10.06 | 16:19

3
В ГРОБ научиха ли те на номера,стани, легни,дай лапа

Добави коментар

Водещи новини