Карадайъ от Любляна: Всички балкански държави трябва да бъдат членове на НАТО и ЕС

  • 06 октомври 2021 13:51

  • 839
  • 2
Карадайъ от Любляна: Всички балкански държави трябва да бъдат членове на НАТО и ЕС
© ДПС

Председателят на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, участва на среща на партия АЛДЕ и Балканската либерална мрежа LIBSEEN, чиито домакин бе съпредседателя на партия АЛДЕ Илхан Кючюк - евродепутат от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

Събитието се проведе в Любляна, Словения преди срещата на върха ЕС-Западните Балкани. На срещата участниците дискутираха бъдещето на Западните Балкани за присъединяването им към ЕС. Пред форума Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, припомни, че още от началото на 90-те години неизменната позиция на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с е, че не само България, а и всички балкански държави трябва да бъдат членове на НАТО и ЕС. Само така може да се постигне стабилност, сигурност и просперитет на Балканите, каза председателят на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Той каза, че на Балканите всички си приличаме, но повече търсим разликите помежду ни вместо приликите. Според лидерът на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с всеки трябва да си дадат сметка, че колкото повече се взираме в миналото и използваме историята за актуални политически процеси, толкова по-малко ще виждам и градим бъдещето на децата си тук, на Балканите. Изходът, според Карадайъ – това са либералните ценности, като свобода, толерантност и заедност. Единствено чрез тях ние политиците могат да дадат бъдеще на следващите поколения на Балканите. 

Кючюк за напрежението на Балканите: Всички бихме искали да видим повече диалог и по-малко конфронтация

На срещата присъства и зам.-председателят на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Станислав Анастасов и член на бюрото на Балканската либерална мрежа LIBSEEN. 

В синхрон с позицията на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, на срещата бе приета декларация, в която се потвърждава ангажимента към общите европейски ценности и пълната интеграция на региона. Либералите призоваха още за завършване на пълната интеграция на Западните Балкани в ЕС до европейските избори през 2029г. и подчертаха, че по време на последния Конгрес през 2021г., партия АЛДЕ е приела ясни политически документи, призовавайки за пълна интеграция на Западните Балкани в Европейския съюз, въз основа на индивидуалните заслуги, при изпълнение на критериите от Копенхаген. По време на работната среща бяха обсъдени предстоящите заключения на декларацията от срещата върха, в която ЕС потвърждава своята недвусмислена подкрепа за европейската перспектива на Западните Балкани и приветства ангажимента на партньорите от Западните Балкани към нея, съобщиха от пресцентъра на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
839 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.10.06 | 14:09

2
Само остана да обясни защо те и ние членуваме или искаме да членуваме в НАТО?
Гербеерасть

2021.10.06 | 14:08

1
Без турцляския лайнярник

Добави коментар

Водещи новини