Явор Божанков: Без БСП няма да има стабилно управление

  • 05 октомври 2021 19:18

  • 709
  • 8
Явор Божанков: Без БСП няма да има стабилно управление
© Nova News

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е няма да изгуби дома си. Законът гласи - всички политически партии плащат режийните разходи, наем не се дължи. Всички разходи са плащани. Това заяви в ефира на Nova News Явор божанков, член на Националния съвет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. По думите му областният управител трябва да отговори кой, защо и как със задна дата е начислил такъв наем и е извадил изпълнителен лист.

,,Спорът ще се разреши в съда'', каза той и добави, че според него е имало среща с областния управител, която е протекла формално и резултат няма.

Президентството: Никой няма да гони БСП от "Позитано", левицата обаче иска оставката на областния управител на София

Социалистът подчерта, че всеки наемодател би потърсил своя наемател за обсъждане на проблем, ако има такъв.

Такова нещо не се е случило. Има изпълнителен лист и предприети действия. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е държи на думите си, че иска оставката на този човек, защото той е нарушил закона, обясни Божанков.

Той подчерта, че е имало и уволнение на зам.-областен управител, който не е извършил нарушение, тъй като най-нормално е, когато има спор наемател-наемодател да се потърси контакт.

,,Човек, който има добра биография и е добър професионалист не може да бъде уволнен ей така и настина държим на оставката на областния управител. Като човек и политик, който винаги е подкрепял президента Радев и служебния кабинет не бих искал да мисля, че някой там нарочно атакува БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и иска да ни изгони от нашата централа на "Позитано" 20. Дано това е голямо недоразумение'', заяви социалистът.

Явор Божанков смята, че от Областната управа дължат обяснение по казуса със сигурност.

Надявам се да направят крачка назад,  защото това е ненужно напрежение на прага на една предизборна кампания в каквато влизаме в момента“, категоричен бе той. 

Мнението му е, че сега е време да обърнем внимание на важните теми за държавата и всички заяждания между политици, партии и институции трябва да приключат. 

Ченчев: Връзката между президента Радев и БСП е доказана

,,Видяхме до къде водят те – няколко неуспешни опита за сформиране на правителство. Те трябва да са урок и червена лампа, която да свети за всички'', каза още той. Според него голямата тема трябва да е какво ще правим с цената на електроенергията, която е повлякла след себе си много цени нагоре - от всекидневните стоки до транспорта.

На въпрос за подкрепата на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е към президента Радев, Божанков заяви, че левицата е заявила своята подкрепа за двойката Радев-Йотова и в кампанията ще работи за тяхната победа. Той подчерта, че са се появили и други сериозни кандидати като проф. Герджиков и Лозан Панов.

Надявам се на сериозна кампания, в която да има дебат, спокоен разговор за външна политика - това, което е в компетентността на празидента, коментира той.

По думите му в последните месеци се намираме в една политическа криза, която удължи времето на служебния кабинет, но не трябва да забравяме, че той е именно такъв и трябва временно да овладеем кризата.

,,Ние имаме нужда от редовно правителство. За да има такова, трябва фокусът на кампанията да бъде около какво ще се обедини то'', каза  социалистът. 

Напрежението расте: БСП скочи на кадровите назначения на служебния кабинет

Той изрази несъгласие с идеята на „Има такъв народ“, че партиите на промяната събират 121 гласа. Божанков подчерта, че така наречената "Мисия 121" е претърпяла пълна катастрофа, именно защото не е имала ясни приоритети. Той обясни, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ясно е начертала своите – болниците не трябва да са търговски дружества, в социалната сфера още в първия месец преизчисляване на пенсиите с по-добър модел, да се осигури в тези трудни месеци адекватна грижа за семействата, за малкия и среден бизнес.

Цените на тока искат законодателна промяна. Пазарът, който беше либерализиран от ГЕРБ, страда от спекула, страда от големи играчи, които продават енергия, включително извън страната, а малките и средни фирми не могат да купят ток на добра цена, допълни той.

Явор Божанков обясни, че след тези избори решаването на проблемите ще зависи от съставянето на редовен кабинет.

,,Казваме, че е редно 4 млрд. лв. да се раздават чрез "инхаус" процедури на фирми без поръчки. Може да не е редно, но е законно. ГЕРБ са си създали закона и ако искаме да го променим ни трябва мнозинство'', подчерта социалистът.

БСП обяви водачите на листите за изборите

По думите му същото важи и за съдебната система, както и нуждата от реформа и на цялото държавно обвинение.

,,Не можем да си позволим в тази COVID и инфлационна криза да пратим българските граждани на четвърти избори, да изхарчим стотици милиони държавни пари и да оставим държавата. Това ще е напълно безотговорно'', категоричен бе Божанков.

На въпрос дали БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е поставила червени линии, с кои партии ще води преговори и с кои не, Божанков отговори: „След предишните избори бяхме готови за разговори с всички, освен ГЕРБ и ДПС, защото те олицетворяват модела, който се борим да премахнем вече пет години. Трябва да се търси сметка за направеното и да се направят реформи.

Според него трябва да има спокоен и отговорен дебат, ясни приоритети и реформи в здравна, социална сфера, COVID кризата, които да поведат държавата напред. Той заяви, че за това трябва коалиция, никой няма да управлява сам.

,,Нека в своите формации се поучат от грешките, за да можем да съставим редовен кабинет, а без БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е това не може да се случи'', заключи Явор Божанков.

Последвайте канала на

Владимир Василев
709 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
????

2021.10.06 | 09:39

8
Другарю Божанков,ЧЕТЕТЕ ли КОМЕНТАРИТЕ,които Вашите хора ТРИЯТ?! А,защо не ги ПОКАЗВАТ?! КОЙ,КОЙ,КОЙ ги "УПРАВЛЯВА" тези "ЧИСТАЧИ"? От какво се СТРАХУВАТЕ????
ЯВНО

2021.10.06 | 03:11

7
САМО БЕЗ БСП ЩЕ ИМА СТАБИЛНО УПРАВЛЕНИЕ
ЯВНО

2021.10.06 | 03:06

6
САМО БЕЗ БСП ЩЕ ИМА СТАБИЛНО УПРАВЛЕНИЕ

2021.10.05 | 21:43

5
Я па тоя комсомолец
Кои

2021.10.05 | 21:31

4
Що не скочиш от някои блок бе боклук долен факан...
БЪЛГАРИЯ

2021.10.05 | 21:30

3
Тоя два дена работни няма !!!Как ще управлява татиното ,без бащати си никой !!!

2021.10.05 | 20:31

2
Яворчо,, ти си,Путюв, червена мутро

2021.10.05 | 20:22

1
Яворчо,, ти си,Путюв, червена мутро

Добави коментар

Водещи новини