ДБ подкрепя затварянето на депата за отпадъци във "Враждебна" и "Долни Богров"

  • 04 октомври 2021 17:38

  • 38752
  • 11
ДБ подкрепя затварянето на депата за отпадъци във "Враждебна" и "Долни Богров"
© ДБ

Общински съветници от “Демократична България” (ДБ) в София и кметът на район “Слатина” Георги Илиев подкрепиха исканията за затваряне на депото за строителни отпадъци в квартал “Враждебна” и депото за битови отпадъци „Долни Богров“, съобщиха от пресцентъра на ДБ.

Общинският съветник Симеон Ставрев и Георги Илиев присъстваха на четвъртия протест на граждани от район “Кремиковци”. Хората настояват да бъде затворено депото във “Враждебна” и да бъдат изчистени терените на депото от всички останали отпадъци освен строителните - пластмаси, строителна химия, стериопори, опаковки и др. Депото се стопанисва от “Софинвест” ЕООД, което е дружество със 100% общинска собственост на Столична община, т.е. под контрола на столичния кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска

ВАП сезира служебния екоминистър и кмета на София да осъществят контрол на дейността на депо за отпадъци "Враждебна"

Депото “Долни Богров“ отдавна трябваше да бъде затворено и на негово място да има парк, но с решение на кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и зам.-кмета по екология г-жа Билева животът му се предлага да бъде удължен с още 10 години. “Всичко това можеше да бъде избегнато, ако системата за събиране отпадъците работеше правилно. Вместо да се строят завод за сепариране за 300 млн. лв. и завод за изгаряне за 350 млн. лв., Столична община можеше да въведе реално разделно събиране на боклука. И вместо 650 млн. лв. в заводи, които да замърсяват въздуха на София, депата вече щяха да бъдат затворени”, заяви Симеон Ставрев. 

Кметът на район „Слатина“ Георги Илиев и членът на ИС на „Да, България“ с ресор “Екология“ Емил Георгиев определиха управлението на отпадъците като най-големия провал на управлението на София от ГЕРБ. “Системата просто не работи и то при вече вложени стотици милиони. Заводът за отпадъци произвежда… отпадъци, които се изхвърлят в сметища, които отдавна трябваше да са затворени”, заяви Георги Илиев.

“През 2012 г. им казали на хората „След три години всичко ще е приключило. Всичко ще е заровено, отгоре ще има парк, пейки, дръвчета, децата ви тук ще играят…“ А всеки божи ден се изсипват нови и нови тонове отпадъци и дори има внесено предложение за трикратно увеличаване капацитета на сметището. Проблемът е сериозен и засяга всички софиянци, но не трябва да се решава в полза на едни наши съграждани за сметка на други”, заяви той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
38752 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Марто

2021.10.06 | 21:41

11
Сега подкрепят ама като минат изборите бързо ще забравят
Габи

2021.10.06 | 21:10

10
Отново популистко предизборно поведени от ДБ
Асен

2021.10.06 | 20:45

9
ДБ отново са се активизирали, ама само предизборно. Всичко при тях е или поза, или го правят за пари.
тртрттттттттртртрррррррррр

2021.10.05 | 16:40

8
ейййй аман на всяка манджа мерудия, на всеки протест - дб
Алена

2021.10.05 | 14:34

7
ДБ всичко оправиха и се захванаха с депата. хахаха Хайде моля ви, правят си предизборен ПР, че току виж някой им се е вързал, колко са загрижени и всеотдайни за обществото.

2021.10.04 | 19:09

6
БРАВО! ПОДКРЕПА ЗА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!
ХХХ

2021.10.04 | 18:36

5
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА
ХХХ

2021.10.04 | 18:21

4
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.10.04 | 18:16

3
ВЪВ youtube- Славяни няма, произход на българи, руснаци и поляци, Божидар Димитров
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.10.04 | 18:10

2
ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров

Добави коментар

Водещи новини