Кандидатурата на Радев не е безспорна, смята проф. Минчев

  • 01 октомври 2021 14:41

  • 1834
  • 15
Кандидатурата на Радев не е безспорна, смята проф. Минчев
© Bulphoto, архив

Аз и мои колеги политолози никога не сме смятали, че вторият мандат е гарантиран на Радев. Кандидатурата му е доста естествена от една страна, но и доста уязвима по редица причини, които бяха налице и преди да излезе кандидатурата на Проф. Анастас ГерджиковПроф. Анастас ГерджиковРоден е на 28 февруари 1963 г. в Кърджали. През 1982 г. завършва Националната гимназия за древни. Неговото пребиваване в президентската позиция през изминалите 5 години е най-меко казано противоречиво. Редици неща не бяха реализирани по подходящ начин. Това смята политологът доц. Огнян Минчев.

Пред БНР той коментира, че се наблюдава липса на каквито и да е постижения на президента Радев във външната политика с иЗключение на инициативата "Три морета".

"Във всички останали аспекти на външната политика Радев има много скромни постижения", смята Минчев.

Пред БНР той определи като "скромни" и постиженията на президента за обединяване на нацията. Политологът е на мнение, че Радев е взел радикална страна в политическите борби с България през последната година. 

"Кандидатурата на Радев е проблемна и в това, че твърде малко са политическите организации и обществени движения, които са силно мотивирани да работят за преизбирането му за втори мандат за президент", поясни още той.

Радев отново предизвика Борисов: Защо се крие зад тогата на ректора?

В същото време проф. Минчев не приема и кандидатурата на Проф. Анастас ГерджиковПроф. Анастас ГерджиковРоден е на 28 февруари 1963 г. в Кърджали. През 1982 г. завършва Националната гимназия за древни като безспорна. 

Проф. Огнян Минчев. Снимка: Булфото

"Той е интелектуалец с много сериозен академичен принос, добре познат в академичните среди, но тепърва за месец и половина ще трябва да стане познат на много по-широки кръгове от българската общественост, за да има шанс да ги убеди, че той е човекът, който трябва да бъде избран за президент. Това ще бъде основното предизвикателство пред проф. Герджиков", обясни политологут.

По темата - в това видео:

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1834 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

2021.10.01 | 18:53

15
Интелект срещу простотията, професор срещу фатмак, ерудиция срещу военно тесногръдие, култура срещу посредственост, езици срещу сричане на английски като Борат, обединител срещу метежник, международно признание и известност срещу международна изолация. Ами то място за мислене няма - ИЗБИРАМЕ ПРОФЕСОР ГЕ-РД-ЖИ-КО-В.ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ.
Иво

2021.10.01 | 17:51

14
Тоя злобар не беше и сънувал да става президент! Стига му толкоз. Марш навън мръсен комуняга.

2021.10.01 | 17:24

13
РАДЕВ 70 % ! Сидеров 17 % ! Балотаж ! Герджиков е скъсан на изпита !

2021.10.01 | 17:22

12
Минчев да отслабне със 120 кила и тогава да си отваря устата , защото вместо звуци се чува само пръдня !
Камен

2021.10.01 | 15:55

9
Трябва да бъде ликвидиран гнусния и зъл льотчик. Да изезне завинаги от полезрението. Сега и кьоравите ще видят какво недоразумение е това руско мекере
споко, пyтьо гербав,

2021.10.01 | 16:49

11
НСО ще го пази още един президентски мандат
оги свинчев не е "професор"

2021.10.01 | 14:58

1
а обикновен доцент и де6ела неграмотна свиня, комунист, опорочил десетки студенти с измишльотината "научен комунизъм". да дава мнения по политика в демократична държава това животно не е квалифицирано

2021.10.01 | 16:47

10
освен това е обикновена гейбераска подлога

2021.10.01 | 15:19

8
. Мир срещу юмрука. Има ли нещ0 по-прекрасно от мира? Мир за нашия изстрадал народ. Мир за нашата родина. Какво е мирът? Още пророк Исая беше казал: "Бог ще съди между народите, И ще решава между много племена; И те ще изковат ножовете си на палешници, И копията си на сърпове; Народ против народ няма да дигне нож, Нито ще се учат вече на война." А ние се избиваме помежду си. Българи срещу българи. Защото един зелен чорап искаше да се мразим. Искаше да ни раздели. Искаше война, а не мир. Дълбоко съм убеден, че нашият народ иска да живее в мир. Да съзидава, а не да разрушава. България има нужда от президент на мира, а не на войната! Професор Герджиков, аз заставам зад теб и приемам с цялата си душа и ум мира. Убеден съм, че и повечето българи жадуват за мир, а не за война. Бог да ти помага! А Бог помага на миролюбците, а не на разрушителите!
Иво

2021.10.01 | 15:03

7
ОТЧАЯН СТРАХ! Ето това е основният мотив, който движи действията на Радев и формираната клика около него. Сега е с имунитет, т.е. недосегаем, защото все още е президент. Да, но е оцапан до уши с шпионски скандал срещу родината си и с корупционни сделки - Грипени, Бобокови и т.н. Затова се е вкопчил в президентската власт. Играе хазартно, заложил е всичко и е готов на всичко - или ще е президент още един мандат или отива в затвора. Готов е и на диктатура - за да си спаси кожата...

2021.10.01 | 15:03

6
Стветски К0он Дон Мунчо не престана да доказва, че под фуражката, расте само мухъл.Този селски, е самото въплащение на всичко гнусно сред племето ни. Точно затова от Москва го направиха резидент. В негово лице съветските пор0ве виждат своя идол идеал на задунайски поданик- безличен страхливец, за това само за страх говори.

2021.10.01 | 15:02

5
-ПРЕЦЕДЕНТА!!!!! Прецедента Р.Радеф преди няколко месеца може би година,пред медиите се изказа; ,,Ако аз управлявах, няма да има корупция и кражби"! Е, прецеденте вече половин година управляваш и какво се случи Блокира държавата! Отвори торбата от лъжи! Увеличи цената на ел.енергията и всички стоки и услуги! Съсипа бюджета-ликвидира го--открадна го!!! Държавата спря да съществува!!! Създаде хаос и няма правителство!!!; Само избори и колко това ще продължи??? Вие, прецеденте превърнахте България в талибанска хунта!!! Доволен ли сте????? Разбрахте ли,че за нищо не струвате!!!!! Вие сте резил! Вие сте позор! Вие сте мошеник и лъжец! Предател! За теб няма закони! Няма Конституция! Шуробаженащина за престъпници и мафиоти!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини