И Гуцанов от БСП смята за пагубно бездействието на държавата за заседналия кораб

  • 30 септември 2021 08:59

  • 530
  • 3
И Гуцанов от БСП смята за пагубно бездействието на държавата за заседналия кораб
© Bulgaria on air

От близо 20 години се занемарява морското спасяване в България. Не си даваме ясна сметка, че това може да ни потрябва един път на 50 години, но изходът може да бъде фатален. Това коментира пред Bulgaria on air Борислав Гуцанов от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е във връзка със заседналия край Червен бряг кораб. 

Социалистът определи като абсурдно бездействието на държавата при засядането на "Vera Su", при положение че корабът представлява огромна екологична опасност за българското крайбрежие.

"Да се чака корабособственикът е пълен абсурд. Държавата автоматично може да арестува кораба, да арестува товара и да започне действия по изкарването му от плитчината. Да не говорим, че корабът и товарът са застраховани. Средствата ли са важни в момента или екологията на страната", попита риторично Гуцанов.

Корабът край Камен бряг: От Института по океанология са притеснени за морските организми

Освобождаването на капитан Живко Петров е очаквано, но според бившия депутат от БСП вина трябва да понесат и двамата министри - на транспорта и на екологията.

"Държавната наистина отдавна е абдикирала от морското спасяване, бих казал и от морската индустрия. Провалът се дължи на неглижиране на морската индустрия много години назад, но че двамата министри носят своята отговорност – е безспорен факт", посочи Гуцанов.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
530 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.09.30 | 09:20

1
ГУЦАТА НЕ ИСКА ДА СИ СПОМНИ ЧЕ МИНИСТЪРЪТ Е ОТ БСП
????

2021.09.30 | 09:35

2
Другарю Гуцанов,а за ВАРНЕНСКАТА ТРЪБА нещо да кажете!?
Гуцан

2021.10.05 | 12:42

3
Много приличаш на Другаря Лилов, нещо

Добави коментар

Водещи новини