Първан Симеонов: От времето на Борисов преминаваме в това на Радев

  • 26 септември 2021 12:06

  • 2605
  • 26
Първан Симеонов: От времето на Борисов преминаваме в това на Радев
© Булфото (архив)

Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в спадна, затова ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в се оказа самотен на първото място. На сметката на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в се записа невъзможността да съставят правителство. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не расте, конкуренцията му е спаднала. При ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще има ефект на махолото. Няма да са малко онези, които ще обърнат погледа си пак към тази партия“. Това каза пред БНР социологът Първан Симеонов.

Според него „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ е основен конкурент на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и на ДБ.

Иво Христов: Радев е безалтернативен като фигура

„Тук има два подхода. Старомодният на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, които казват „те ни цепят“. Другият е на ДБ, които казват, че те са техни потенциални партньори. ДБ са осъзнали един от най-важните уроци на съвремието ни - бъдещето в политиката е в мрежите, а не в монолитните и йерархизирани структури. Може би ДБ силно ще пострада от появата на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на“.

По думите на социолога е приключил най-яркият етап от съществуването на ИТН.

„Те вероятно ще запазят позиции, но падането може да е свободно, защото нямат твърда основа, нямат структури. Хората могат да се влюбят в други. Не ми се вижда, че Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в, Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на са явление от онзи мащаб на Сакскобургготски и Борисов“.

Първан Симеонов поясни, че в последните седмици т. нар. партиите на статуквото отново са започнали да звучат като приемливи опции.

„Огромната грешка на протестните партии е, че надцениха революционните желания на българите. А се оказа, че българите дават сложен ребус, който трябва да се решава с диалог“.

Социологът смята, че президентът Румен Радев в момента е създал своя политическа мрежа и целият политически процес се завърта около него. „Това е шанс, но и предизвикателство. От времето на Борисов преминаваме във времето на Радев“.

Пред БНР Симеонов коментира и друго изследване на „Галъп“ - по повод настроението на българите спрямо ваксинирането.

„Обществото в България се разделя на хора, които имат отношение към ваксините, и на хора, които нямат такова. Не са малко хората у нас, които имат имунитет и то от преболедуване. Около 2,5 млн. българи са прекарали вируса. Има 1,3 млн. завършили цикъла на ваксинация. Това означава, че имунитетът у нас не е малък. Групата, която казва, че няма да се ваксинират, включва млади хора и хора от по-маргинализирани слоеве, тоест онази част от обществото, която поради социална предразположеност не може да развие култура на превенция“.

Галъп: ГЕРБ първи, но Борисов с исторически нисък рейтинг. Петков с рекордно одобрение

По думите му социалната структура на обществото обуславя проблема – много голяма разслоеност, много голяма маргинализация, а това обикновено води до безпросветност.

„Последицата е ниското доверие във властта. Но това е последица от начина, по който живеем. Когато се живее в общество на бедност, това поражда постоянно ръмжене към системата. Когато тази система ти каже да се ваксинираш, ти ѝ казваш да си гледа работата... Колкото повече казваме на обществото, че е тъпо, толкова повече се влошава проблемът“.

Радина Лазарова
2605 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
Искам

2021.09.27 | 05:50

26
да го мушна в сладкото окосмено путенце на Първанка
Пред фактите и Боговете мълчат!

2021.09.26 | 16:29

24
При Борисов се живееше спокойно и който го не мързеше,можеше да се развива и да има добри доходи. Сега при Радев,всичко е мъгла и кал. Ех ти неразумний юроде,поради что избра мизерията и глада,пред спокойствието??? След 50 дни,можеш да си поправиш грешката!

2021.09.26 | 16:40

25
Още е спокойна,като махнат Гешев,ще стане неспокойно.
Протестиращ

2021.09.26 | 15:33

23
И резултатът вече е видим: високи цени, висока престъпност, криза!
тцтцтцт

2021.09.26 | 15:16

22
Първанка,фатмака ще духа таратора,май ! Така усещам !

2021.09.26 | 15:06

21
От 04.04.2021 г. СМЕ във времето на радев , първанчо! На много от мераклийте за НЯКАКВА промяна , ВЕЧЕ не им харесва. Съвсем скоро , като дойде зимата и на други няма да им хареса "времето на радев". Дано само , докато се осъзнаят , не стане ПРЕКАЛЕНО късно! Но пък , няма да ни е за пръв път. Затова сме на това "дередже". Защото винаги се връщаме от началото и оплюваме тия , които ни правят добро! НЯМА ТАКЪВ НАРОД!!!
От стабилността на Борисов

2021.09.26 | 13:24

6
към зимата на Радев и ко.....

2021.09.26 | 14:54

20
За такива като теб,ще е много тежка ,не само зимата,но и живота,защото няма да има хранилки за партиини членове.
ХХХ

2021.09.26 | 14:50

19
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.09.26 | 14:40

18
ВЪВ youtube- Славяни няма, произход на българи, руснаци и поляци, Божидар Димитров
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.09.26 | 14:25

17
ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров
От стабилността на Борисов

2021.09.26 | 13:24

7
към зимата на Радев и ко.....
Съдбата е в нашите ръце

2021.09.26 | 14:05

16
Осъзнаем ли се можем да го променим!

Добави коментар

Водещи новини