Младен Маринов: Законността в МВР трябва и ще бъде възстановена

  • 24 септември 2021 17:07

  • 3388
  • 6
Младен Маринов: Законността в МВР трябва и ще бъде възстановена
© Facebook

Бившият вътрешен министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, реагира с остър на страницата си във Фейсбук срещу полицейщината, демонстрирана от служебния министър на вътрешните работи - Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския.

По думите му Рашков използвал всеки похват, за да заплашва и държи в постоянен страх и подчинени, и обикновени граждани, посочва той.

МС реши: Бойко Рашков ще отговаря за изборите

Ето какво пише Младен Маринов:

"Във връзка с новите заплахи, отправени от лицето, назначено за служебен министър на вътрешните работи, ПРИЗОВАВАМ десетките хиляди кметове, общински съветници и ръководители, членове и симпатизанти на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ДА НЕ СЕ ПОДДАВАТ НА ПОДГОТВЕНИТЕ ПРОВОКАЦИИ ОТ СЛУЖЕБНОТО ПОЛИТИЧЕСКО РЪКОВОДСТВО НА МВР. ДА НЕ ПОДПИСВАТ ЛЕТЯЩИ ХАРТИЙКИ БЕЗ НИКАКВА ЮРИДИЧЕСКА СТОЙНОСТ! Да се отзовават на т. нар. „покани“ за посещения на районните полицейски управления САМО И ЕДИНСТВЕНО, СЛЕД КАТО ИМ БЪДАТ ПРЕДСТАВЕНИ ЯСНИ И КАТЕГОРИЧНИ ЗАКОНОВИ ОСНОВАНИЯ за това. Както и след като им бъдат посочени съответните „закононарушения“, които, уж, са извършили.

В работата като професионален и след това – политически ръководител на МВР, винаги съм се ръководел единствено и само от върховенството на закона. Никога и по никакъв повод не съм допускал полицейско преследване на български граждани заради техните политически убеждения или партийна принадлежност. Защото според чл. 11, ал. 3 на Българската конституция именно „партиите съдействуват за формиране и изразяване на политическата воля на гражданите”.

Никога не съм издавал присъди на политически партии от ефира на националните обществени медии. Никога не съм обявявал, 51 дни преди провеждането на избори, че точно определени партии „са започнали да подготвят купуването на гласове още отсега“. Къде са доказателствата за тази престъпна дейност? Къде са разбитите и задържани ОПГ-та за купуване на гласове? Къде и колко са конфискуваните финансови средства? Къде и колко са съдебните дела? Единствените доказателства са поръчаните от служебното политическо ръководство на МВР предупредителни протоколи. Над 10 200 на брой по време на предишната кампания. А в тях няма никакви доказателства. Кръгла нула. Летящи хартийки! Но пък самите те са доказателство за полицейския произвол и мракобесието на служебното политическо ръководство на МВР, което си позволи да гази конституцията и да преследва десетки хиляди хора заради политическите им убеждения и партийна принадлежност. Поради тази причина по време на кратката и злополучна история на 46-то Народно събрание парламентарната група на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на поиска разследване и анкетна комисия за полицейските репресии преди изборите на 11 юли.

Бъдете сигурни, че ще внесем същото искане и в следващия парламент. Няма да оставим без разследване и последствия нито един случай на полицейска репресия срещу членове и симпатизанти на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Или на която и да е друга българска партия. Всички замесени лица (дори и на най-високо политическо ниво), издавали незаконни заповеди и противоконституционни разпореждания, ще понесат своята отговорност. Законността в МВР трябва и ще бъде възстановена! Ще го направим! Продължаваме напред!", пише Маринов

Мая Йорданова
3388 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2021.09.24 | 18:44

5
Всичко ще се възстанови , когато Борисов и Маринов влязат в затвора !
В затвора влиза Радев и

2021.09.24 | 18:47

6
глутницата му!
Анонимен

2021.09.24 | 18:14

4
Като ви върнем в парламента ще имате много неща за възстановяване!
Просто човек

2021.09.24 | 17:56

3
Много се радвам шофьорчето на Мето Илиянски да ми говори за законност...
ШКЕМБЕ ВОЙВОДА

2021.09.24 | 17:44

2
младен маринов е най корумпирания министър на вътрешните работи..... за каква законност говори само той си знае

2021.09.24 | 17:31

1
Тцъц, шофьора на Мето илиянски говори за закони.....

Добави коментар

Водещи новини