Рашков към ДПС: На голи твърдения не вярвам

  • 24 септември 2021 14:05

  • 6446
  • 94
Рашков към ДПС: На голи твърдения не вярвам
© Булфото архив

Това са политически спекулации. Получих запитване, в което се загатваше нещо подобно, че съм упражнявал репресия. Помолих да ми дадат конкретни данни. До настоящия момент такива не са подадени. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския по повод изказването по-рано днес на лидерът на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,, че Рашков е "нарушавал човешки права и унижавал членове на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с", предаде БТВ.

"На голи твърдения не вярвам. Ако има такъв случай, ще направим проверка и ако има виновен, ще вземе съответните мерки. Ако смятате, че предупреждения, които отправят органи на МВР, са по незаконно основание. Член 65 от Закона за МВР позволява служителите да подготвят предупредителни протоколи по отношение на граждани, за които са постъпили данни, че подготвят закупуването на гласове. Това е законова процедура", каза той.

ДПС се регистрираха за изборите. Обвиниха Радев в тежки посегателства над избиратели

По думите на Рашков не трябва да стоим безучастни, защото по този начин се изкривява политическия вот.

Според Рашков преди последните избори полицията е изготвяла предупредителни протоколи, съгласно закона, на хора за които е имало информация, че участват в подготовката на схеми за купуване на гласове.

"И в една такава предизборна обстановка, при която отвсякъде тече информация как определени лица, свързани с политически партии, не с МВР, а с политически партии, се подготвят да купуват гласове. Разнасят куфари от една област в друга и плащат на бедните слоеве както с пари, така и с продукти, ние няма как да стоим безучастно. Това купуване на гласове е купуване на душите на тези хора", заяви Рашков.

Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския твърди още, че преди и след изборите на 11 юли са образувани десетки повече разследвания за купуване на гласове в сравнение с периода, в който МВР се е управлявало от предшествениците му Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, и Христо ТерзийскиХристо ТерзийскиХристо Терзийски е роден е на 31 юли 1968 г. в град Кюстендил. Завършил е висше образование в. Освен това за разлика от преди - сега разследвания били за купуване на гласове именно от страна на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

"Щом така подхождат от някои партии, чийто депутатски места именно в резултата от полицейската активност бяха намалени с по 10-15 такива. Щом като те по такъв необективен начин обвиняват действията на полицията, ние тогава ще започнем да огласяваме информацията за дейността на някои техни активисти, които се занимаваха с кампанията преди 11 юли само с покупко-продажба на гласове. Справка - центъра на България около Гурково, Казанлък, Сливен и други. Или пък изведнъж се пренася електората на българските турци към Враца и Монтана, където няма нито един от тях и се пита в задачата как се получава това", каза Рашков.

Рашков за пореден път критикува и прокуратурата. Той заяви, че МРРБ са изпратили резултати от своя проверка на обекти от пътното строителство и в прокуратурата има образувано досъдебно производство, което било на трупчета.

"Моята информация е следната: прокурорът, който наблюдава делото и е от специализирания отдел на Софийската градска прокуратура като му е направено едно предложение и искане от разследващите следователи от НСлС да внесе това искане в компетентния съд и да се разреши претърсване и изземване на документи от една фирма, прокурорът си е оставил някъде това предложение и си е взел отпуска до 10 или 15 септември и това действие не е извършено. Там се създава и такъв манталитет - слушам и изпълнявам. Докато не се обади този човек с каскета никой нищо не предприема и не прави", каза Рашков.

Вътрешният министър коментира и повишението на цените на тока и проверките в КЕВР и Независимата енергийна борса.

„Отчитаме, че това е тенденция на световния пазар и ние не сме изолиран остров. Все пак е задължително да установим дали няма фактори у нас, които да стимулират подобни процеси. За да правим такива проверки, каквито досега не си спомням да са правени, значи имаме определени съмнения и трябва да изчистим този въпрос – както в КЕВР, така и на други места. Проверката ще продължи, докато нещата се изяснят”, поясни министър Рашков.

„Въпросът е и чисто политически. Някой ни е заложил бомби преди известно време, за да дойде есента, да започнат цените да се колебаят и да се каже: „Вижте колко е лошо служебното правителство”. До няколко дни ще изясним проблематиката”, допълни той.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6446 94

Свързани новини

Коментари 94

Добави коментар

2021.09.24 | 14:22

1
Рашо,Апашо, МУТРА ДОЛНА
НЕУТРАЛЕН

2021.09.24 | 14:26

2
ГОЛ Х......НА КАКВО ДА ВЯРВА ?????????????????

2021.09.24 | 14:31

3
Те пък твойте твърдения въздух.
Скоро

2021.09.24 | 14:39

4
Ще повярваш.
Е да

2021.09.24 | 14:42

5
Една жена трябва да му каже :)
Родолюбец

2021.09.24 | 14:42

6
Не щеме ний масони (Гнусен Моше Гадев), не щеме ний пари (дубайски дирхами), а искаме свобода, човешки правдини! Припев: Напред! Напред! Напред да вървим! България от робство да освободим! Не щеме ний военни (зелени чорапи), не щеме ний паши (олигарси) – жадуват свободата нашите души! Нее щеме ний подлоги (черепарски), ни православен цар (царя) – свободата свята е нашият олтар! Не щеме ний Маями, не щеме Бабикяни ни екзарх-шарлатани (Киро и Кокорчо)! Не щем да сме робове на Господ самозван (Славуца)! Разкъсайте робове робския ярем, щом не сме свободни, по-добре да мрем!

2021.09.24 | 14:45

7
Рашо,Апашо, МУТРА ДОЛНА

2021.09.24 | 14:46

8
Рашо,Апашо, МУТРА ДОЛНА
избирател

2021.09.24 | 14:47

9
Ако твърденията бяха,че Борисов е направил нещо нямаше да се замисли въобще,щеше веднага да го арестува,ама нали са за Радев автоматично стават неоснователни и голи

2021.09.24 | 14:53

10
НА КРАК ЦЯЛАТА СТРАНА ДА ИЗМЕТЕМ РАДЕВ ЦЕНИТЕ ГОНЯТ ВЪРХОВЕ, ДЪРЖАВАТА ОТИВА, КАТО ПРЕЗ 2013 ПРИ ОРЕШАРСКИ, КЪМ ФАЛИТ
доко

2021.09.24 | 16:39

40
ПРИЗЕДЕНТА РАДЕВ Е ГЕНИЙ,СПАСИТЕЛ И БАЩА НА НАШИЯ НАРОД-САМО НА БЪЛГАРИТЕ!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини