Манолова: Искаме оставката на ръководството на КЕВР

  • 24 септември 2021 11:45

  • 1815
  • 14
Манолова: Искаме оставката на ръководството на КЕВР
© Булфото (архив)

Служебният министър на енергетиката незабавно да освободи ръководствата на държавните енергийни дружества и на енергийната борса. Това поиска председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, която даде брифинг пред сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/, преди да внесе сигнал до енергийния регулатор за отоплението и тока на столичани във връзка със създалата се ситуация.

Манолова поиска и членовете на КЕВР да си подадат оставките, и до структурирането на следващия парламент "да работят в оставка". Манолова заяви, че от "Изправи се.БГ" са притеснени от липсата на политическа воля в отговорните институции да се справят с драстичния скок в цените на тока. Според нея има тотално безхаберие и бездействие от всяка една от институциите.

Тя каза, че отговорност за ситуацията трябва да се търси от служебния енергиен министър, енергийния регулатор, ръководствата на държавните дружества в енергетиката и енергийната борса, както и от политическите партии, защото всичките те имат свои представители в КЕВР.

ИБГНИ настояват за компенсации от държавата за скока на цените за тока

Мая Манолова смята, че вина за проблемите има и енергийната комисия в 46-ия парламент, защото не се е заела с "парещите проблеми" в енергетиката. По думите й, единствено Комисията по ревизия е направила преглед и е анализирала проблемите и "мръсните сделки" в енергетиката.

От "Изправи се.БГ" смятат, че влизането на МВР и ДАНС в енергийната борса, КЕВР и БЕХ е закъсняло. Манолова изтъкна, че без крути и категорични действия няма да има решение на проблема със спекулативното, по думите й, повишаване на цената на тока. "Ако трябва, да има и арести. Да стигнат до край, но това издевателство върху българските домакинства, през забогатяване на едни спекуланти в енергетиката за сметка на българския народ, трябва да бъде прекратено", заяви Манолова. Тя даде пример, че в Комисията по ревизия е била "извадена истината" за това какво се случва в енергийната борса - по думите й: за спекулациите, за свързването с европейския енергиен пазар първо през Гърция за сегмента "Ден напред", за непазарното и спекулативно поведение на "ТЕЦ Марица Изток 2".

Манолова коментира още, че освен обективните външни фактори, които влияят на повишаването на цената на тока, спекулативните сделки продължават "под благосклонния поглед на КЕВР". Според нея настоящите проблеми в енергетиката са заради 12-годишното управление на ГЕРБ, но сега служебното правителство трябва да действа радикално.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1815 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар

2021.09.24 | 18:31

14
Флотилята на крал Филип -Испания била разбита малко в Ламанча от Елизабита-1 , после атакувана пред Шротланди , а унищожена почти помежду Ирландия и Англия , дали по естествената суровината на морските условия , дали друго , без значение . Така : САЩ и съответните парти в България ни натрапват освен техните самолети така и техните ядрени реактори . Нека да им покажем колоко струва , каква е меродавна цена предвид Марица-Изток , както и че ние имаме преценка на риск , изчислена освен върху държавнически бюджет пара , така и върху право на собственост параметри , конституционлани .

2021.09.24 | 17:56

13
по всяка сметка за всеки абонат на енерго-дружество пише "задължение към общество" . Това десятък от феодално време ли е , крепостния данък на вилает , данък без портфейл на преходната-преждевременна административна тежест , или какво представлява онова , така подробно , така като общ сбор ? Какъв закон , каква конституционална разпоредба за съответното ? Какви нормативни параметри , откого потвърдени , урегулирани , наблюдени , санкционирани ?

2021.09.24 | 16:42

12
ОКРАДАХА БЪЛГАРИЯ МРЪСНИ ГЕПЕРИ-МАЯ МОЯ-ХРАБРА БЪЛГАРК7О УДУШИ ГИ
Стига!

2021.09.24 | 15:19

11
Стига сте показвали тая триперлива шаврантия!

2021.09.24 | 12:07

1
Мая от кога е станала ревизор? Нека да ревизира бандитската и партийна група, Изправи се, ние мутри идваме, и да каже колко пари и е дал беглеца в Дубай мустакатия Цв. Василев, също беглец , но в Белград. пък после нека говори.
Е са

2021.09.24 | 15:18

10
Лая е всякаква, но най-вече ку.рва с трипер :)
беглец в Белград

2021.09.24 | 12:31

4
тва само питкоумен гербав платен помияр може да го напише
Абе

2021.09.24 | 15:17

9
Коя е тази гнусна леля?

2021.09.24 | 15:16

8
Джуфрата,мая,върти гъзъ,на, циганетата, Киро,и, Асенчо
Mitaka

2021.09.24 | 15:02

7
++Лая Костинбродска е с московска диплома за уроспия, със специалност, как да обслужва устно дърт партиен член от полит бюро. Учила Е за комсомолска гейша. След промените с тази си диплома е назначена, да обслужва братя Галеви, Фози, Ванко 1, братя Диневи и още хиляди знайни и незнайни червени олигарси ограбили българите, като са ги докарали до абсолютна бедност. Само, как се молеше на Борисов, да я направи омбудсман, когато изпадна в немилост пред Импексовата крадлива К-Рабия. И за благодарност ухапа Премиера по ръката и хоп, пак в дълбокото, да обслужва същите монополи и червената крадлива олигархия, която сега е свирепо огладняла..++
Иво

2021.09.24 | 15:02

6
+Третият участник от "триото" Минек0в произхожда от кървавочервен комунистически род. Облеченият във вехто елече склуптор е любимец на същия кръг "Капитал", на който вече обърнахме внимание и не спира да се кипри на телевизионния екран. Колкото и да се представя за демократ, Минеков не може да избяга от миналото си, колкото и упорито да се опитва да го прави. Вероятно Хаджигенов, Минеков и Бабикян се надяват, че след протестите могат да се уредят с министерски постове, но както се казва в една поговорка "Мечтите са безплатни". Хаджигенов семеен приятел на Цветан Василев Видният протестър и един от водачите на опита за метеж срещу държавата - адвокат Николай Хаджигенов се оказа семеен приятел на банкера-беглец Цветан Василев, разкри, позовавайки се на източници от юридическите среди. За първи път Хаджигенов лъсна в публичното пространство именно покрай Цветан Василев през горещото лято на 2014 година. Тогава на 14 юни той се изпъчи пред медиите като защитник на един от тримата задържани за подготвяното убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски - Георги Христов. Това даде повод на Хаджигенов да се настани в удобното кресло на "120 минути" при Светльо Иванов и напоително да се изказва като експерт за съдебната власт. От тогава до момента Хаджигенов е сред любимците на кръга "Капитал" и е обгрижван старателно от bTV. Покрай "протестърските" си убеждения Хаджигенов бе нает да защитава арестуваната и осъдена на две инстанции кметица на "Младост" Десислава Иванчева, а след това и на сърдечната приятелка на Васил Божков - певицата ЛиЛана и нейния брат. Преди месеци Хаджигенов стана редовен събеседник в студиото на скиора Сашо Диков заедно с другите двама участници на "отровното трио" Арман Бабикян и Велислав Минеков. Не по-малко интересен е и Бабикян, който се превърна в прислужник на обвинения в 19 престъпления хазартен бос Васил Божков и не спира да го защитава пред медиите на олигархията. Помага му и Мая Манолова, която лъсна на снимка до Васил Божков, но упорито твърди, че не е била финансирана от него. Нещо, с което съпартийците й от БСП не са съгласни. Според тях Манолова от години е захранвана щедро от Божков, но след това, за да си спаси кариерата, му обърна гръб. Предполага се, че точно за това Божков си отмъсти и в медийното пространство се появи нейна снимка в служебния му офис на столичната улица "Московска"
Mitaka

2021.09.24 | 15:01

5
+ Хаджигенов личен приятел на Цветан Василев, Минков, бкп с баща съветника на бай Тошо, Манолова Ванкова гласувала за Пеевски, Дончева адвокат на мутрите Сик и Вис, Трифонов мутра с провалените Илия Павлов и Василеви, получавал по 50 000 да агитира за Бсп, Христо Иванов Маджо...Професионалната му кариера стартира с коалиция „Напред“ на бизнесмена Христо Ковачки. Малко по-късно формацията се преформатира в коалиция „България на гражданите и регионите“. И двете формирования не просъществуват дълго, но това не пречи на Бабикян да продължи да търси възможности за професионална изява - с натрупан опит и самочувствие.....Отеца на фалшивите новини Арман Бабикян, член на т.нар. „отровно трио“, зовящо за организирани специални отряди за насилствено завземане на властта в страната, е добре познат в амплоато си на политически ПР-съветник. Имиджмейкърът работи за редица партийни централи от 2009 година насам – включително защитавайки формациите на Ахмед Доган и Иван Костов, както и тези на Румен Радев и Мая Манолова. През 2013 година във Варна се провеждат частични избори за кмет, след като масови протести свалят от власт дългогодишно управлявалия града Кирил Йорданов. Ситуацията поставя в ступор политическите лидери, никой не е готов за местен вот 2 години по-рано от предвиденото. В борбата за управленския стол тогава се включва Чавдар Трифонов – независим кандидат, подкрепен от десните формации. Предизборната му кампания се води от екипа на Арман Бабикян, видно от редица негови медийни участия. „Добрата новина от Варна е, че подкрепата за Чавдар Трифонов в местните избори, макар и името му да стана известно в рамките на последните 30 дни по време на кампанията, показва, че десницата може да има смислено присъствие в политическия живот на България“, споделя тогава в ефира на ТВ7 Бабикян. Негови цитати се появяват и на официалната страница на Чавдар Трифонов във Фейсбук. Уви, кандидатът на сините не успява да консолидира достатъчно народна любов, което му отрежда трето място в надпреварата. Въпреки неуспеха, Арман Бабикян се издига до висшите етажи на коалиционното ръководство, като през 2014 година оглавява Националния предизборен щаб на „Десните“. Консултантският му тръст се включва и по време на редовните местни избори през 2015 г, когато един от кандидатите за кмет на Варна е бившият министър на транспорта от кабинета на Пламен Орешарски - Данаил Папазов. Ексминистърът влиза в кампанията като кандидат на гражданска инициатива „Живот за Варна“. За никого не е тайна обаче, че Папазов е приближен до редиците на ДПС. Връзката - варненският еквивалент на плаж „Росенец“ – ТЕЦ „Варна“ и прилежащото му пристанище, на които Данаил Папазов е изпълнителен директор, а 70% от собствеността е в ръцете на Доган. Политическото сътрудничество проличава и по време на министерския мандат, когато в борда на директорите на държавното „Пристанище Варна“ ЕАД е назначен Ведат Сакаллъ. В този контекст Папазов щурмува кметския стол във Варна. Основна ПР роля този път играе дясната ръка на Бабикян в разпространението на фалшиви новини Светослав Трайков. Същият стана известен в последните няколко дни след задържането му от полицията. Трайков предизвика аварийна ситуация в софийското метро, активирайки алармата за техническа неизправност. Сътрудникът му е сочен и като ръководител на мрежа от сайтове за разпространение на фалшиви новини и група от тролове, подкрепящи президента Румен Радев, както и интересите на Русия у нас. След като обрича поредна предизборна кампания на провал, арменската кохорта се изтегля окончателно в София, където предстоят предизборни битки в редиците на русофилите Румен Радев и Мая Манолова. Въпросът какво свърза антиевропейски сайтове за дезинформация, евроатлантическото „дясно“, българския президент, ДПС и Арман Бабикян, остава отворен. Моралната оценка за това как протестите срещу партията на Доган/Пеевски кореспондират с професионалната кариера на Арман Бабикян, оставям на Вас

Добави коментар

Водещи новини