Скандалът в София: Малина Едрева: Когато си част от голяма организация като ГЕРБ - работиш в екип

  • 23 септември 2021 14:48

  • 1109
  • 2
Скандалът в София: Малина Едрева: Когато си част от голяма организация като ГЕРБ - работиш в екип
© Novini.bg

Страстите в Столичния общински съвет (СОС) все повече се нажежават след оставката на Елен Герджиков от председателския пост. Скандал имаше и в днешния ден, когато се очаква да се гласува неговия заместник. От ГЕРБ-СДС предлагат Георги Георгиев за председател на СОС, а от опозицията отправиха обвинения. 

Масло в огъня наля и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, че той е поискал оставката на Герджиков заради бездействието му в последните случаи, когато се отправят критики към управлението на столицата. По думите на бившия премиев председателят на СОС не е защитил политиката на кмета. От БСП и ДБ днес изригнаха, че Борисов пряко се е намесил в работата на общината.

Самият Герджиков така и не каза причините, довели до напускането на поста, но сподели, че чувства облекчение. От негов пост във фейсбук се разбра, че отдавна е обмислял това.

Калоян Паргов: Очаквах повече от г-н Бойко Борисов

Коментар по темата във фейсбук направи Малина Едрева, председател на групата на ГЕРБ-СДС в СОС.

Ето и нейното обяснение:

Когато си част от голяма организация на активни граждани каквато е политическа партия ГЕРБ работиш в екип. Всичко, което сме постигнали през тези години и като изборни резултати, се дължи на труда и експертизата на много хора. Като личности, заемащи изборни длъжности, ние всекидневно носим отговорност и пред тях. Доказали сме го нееднократно и категорично.

Най- сериозната ни отговорност остава пред софиянци. Тяхната оценка за работата на ГЕРБ и резултатите, които постигаме, получаваме без прекъсване в последното десетилетие. Точно, както и колегите, на които се отрежда да бъдат опозиция. И нито един съветник от ГЕРБ няма от какво да се срамува. Това важи и за Елен Герджиков. Вярвам, че той ще има успехи и в бъдеще и му благодаря за съвместната работа за града ни, която вършихме заедно през всички тези години.

Развитието на града ни не се случва от само себе си. Пред нас продължават да стоят много важни задачи и тяхното решаване би трябвало да е фокусът ни. Затова не желаем да губим време при организацията на работата си. В политическата група на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет имаме достатъчно подготвени експерти. Нашето предложение за председател на общинския съвет е Георги Георгиев - юрист и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“, доказан професионалист с магистърска степен по международно търговско право от King’s College London и един от най-активните съветници в настоящия мандат, председател на ПК по финанси и бюджет.

Повече за управлението на София - чуйте в това видео:

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1109 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.09.23 | 20:50

2
Я един 'журналист' да ги попита тиа сосаджиите, къде потъват парите от синя и зелена зона? Милиони седмично изчезват. Паркинги щяха да правят....
Обяснението е едно и много просто:

2021.09.23 | 19:00

1
плъховете напускат първи потъващия кораб.

Добави коментар

Водещи новини