Димитър Луджев: Формацията на Петков и Василев има капацитет за управление

  • 21 септември 2021 14:06

  • 3012
  • 7
Димитър Луджев: Формацията на Петков и Василев има капацитет за управление
© Булфото (архив)

Фактът, че Бойко Борисов и неговата клика паднаха от власт даде възможност да тръгне промяната в България. Но тук вече имаме една добра и една лоша новина. Лошата е, че големият шоумен и неговото парламентарно шоу се оказаха политически дребосъци, които провалиха възможността за сериозна промяна, демонтаж и ликвидация на корупционната машинария на Борисов. Добрата е, че слава богу не дойдоха на власт, тъй като очевидно нямат никакъв капацитет да управляват и кой знае какви глупости щяха да сътворят. Но това провокира появата на една нова формация ("Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" на бившите служебни министри Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на - б.р.), която дава заявка за сериозно политическо влияние и очевидно има капацитет за управление.  

Този коментар направи пред БНР историкът и политик проф. Димитър Луджев, вицепремиер в правителството на Димитър Попов и министър на отбраната в правителството на Филип Димитров. 

Кирил Петков влиза като милионер в политиката, иска пълно мнозинство

Проф. Луджев прогнозира формиране на парламентарна коалиция, на базата на която да стъпи едно правителство на промяната. "Трябва едно реформаторско правителство, което да извърши дълбоки реформи в публичната сфера. Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на правят добро впечатление като ясно и точно посочват проблемите, които трябва да се решат в държавата. Те показаха капацитет, че могат да ги решат, но много ще зависи управлението от другите играчи, които ще влязат в парламента", заяви Димитър Луджев.

Според него БСП задължително ще трябва да влезе в парламентарната коалиция, която ще стои зад управлението. По думите му в социалистическата партия има сериозна прореформаторска група от млади хора със сериозен капацитет. 

„Продължаваме промяната“ подписа споразумение за общо явяване на изборите с две партии

Димитър Луджев коментира и предстоящите президентски избори, като определи Румен Радев като единствената крупна политическа фигура в България. "Не виждам кандидат, който да може с шансове за успех да се изправи срещу него. Радев се доказа като стожер на демократичния правов ред в държавата", категоричен бе той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3012 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
анонимен

2021.11.18 | 00:06

7
ГОЛЯМ ХИТРЕЦ И ЛЪЖЕЦ
анонимен

2021.11.18 | 00:04

6
ТОЯ ХИТРЕЦ ЛУДЖЕВ ИЗЛЪГА ПРЕДИ ГОДИНИ

2021.09.21 | 15:39

3
Тоя май хич не го слуша главата ,как разбра ,че Кирчо и Кокорчо имат капацитет за управление,а да не говорим за Радев че е стожер на демократичния правов ред в държавата.Пълен малоумник.
ЯВНО

2021.09.25 | 21:59

5
ЛУДЖЕВ Е ГОЛЯМ БОКЛУК,ФЪФЛЬО КОМЕНТАТОР
аз

2021.09.21 | 16:30

4
Всички стари крадци се опитват пак да са на хранилка,но този път ще пият студена вода.

2021.09.21 | 14:40

2
Тая мумия комсомолска откъде я извадихте да дава съвети???
Щом и тая пyтка крадлива

2021.09.21 | 14:24

1
е зад цар Асан и цар Киро, тури му весник, сега и добрият вълк Лупи и Софиянски да ги подкрепят и работата е опечена.

Добави коментар

Водещи новини