Валентин Граматиков в Айтос: Ще се търси най-правилно решение, за да се прекрати безумието по пътищата

  • 21 септември 2021 13:42

  • 306
  • 1
Валентин Граматиков в Айтос: Ще се търси най-правилно решение, за да се прекрати безумието по пътищата
© МРРБ

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков се срещна в Айтос с протестиращи, които настояват да бъде изведен тежкотоварният трафик извън града. Местни жители се събраха днес на трети пореден протест след жестоката катастрофа, при която загинаха трима души.

Недоволството им е предизвикано след поредния тежък инцидент в града, при който ТИР блъсна и уби на място пътуващите в лек автомобил млад баща и двете му деца - на пет и осем години, а 17-годишен младеж - пешеходец, бе тежко ранен.

Две деца и баща им загинаха при адска катастрофа в Айтос

Заместник-министърът каза, че не може да се ангажира със срокове. "Самото строителство е кратко. Докато се стигне до строителство обаче, процедурата е дълга, така че може да се случи в рамките на година, може да се случи и в рамките на няколко години, но ще се случи по правилния начин, със спазването на всички правила. Край на разговорите по телефоните, край на това, което се случваше доскоро", каза още Граматиков.

Той заяви, че ще се търси най-доброто и правилно решение за да се прекрати това безумие, което се случва по пътищата на България. Министерството на регионалното развитие и благоустройството има необходимата експертиза на това, което гражданите искат, каза заместник-министърът. По думите му "обходен път е най-доброто решение, но това няма как да се случи с магическа пръчка".

За да търси решение на проблема с тежкотоварния трафик, минаващ през града, Граматиков се срещна и с кмета на Айтос Васил Едрев. На мястото бяха също заместник-директорът на Главна дирекция Национална полиция старши комисар Борислав Муеров, директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, областният управител на Бургаска област проф. Мария Нейкова.

На този етап ще бъде засилено полицейското присъствие по проблемния участък и до дни ще бъде поставена стационарна камера за ограничение на скоростта. В Айтос вече 3 000 души са положили подписи с искане за изграждане на обходен път. Подписката ще бъде предадена в местния Общински съвет.

Мая Йорданова
306 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ббб

2021.10.24 | 11:49

1
Първо спрете всички таралясници боклук скапан

Добави коментар

Водещи новини