Социолог: "Продължаваме промяната" прекъсва възходящия тренд на ДБ

  • 21 септември 2021 10:12

  • 1668
  • 8
Социолог: "Продължаваме промяната" прекъсва възходящия тренд на ДБ
© Bulphoto, архив

Без съмнение кой е мандатоносителят на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" (ПП) е важно, тъй като това е лицето на политическия проект. Формацията на бившите служебни министри Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на тръгна с много сериозната заявка за почтеност и по тази причина най-малкото ще се гледа под лупа кои са партньорите, на които те се спират. Това каза пред БНР Елена Дариева от социологическа агенция „Насока“.

Тя коментира и евентуалните отношения между ПП и "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ДБ). Според Дариева подадената ръка от Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския е много ясен знак за сътрудничество дори на етапа преди изборите. По думите й обаче ПП не са имали намерение да влязат в по-тясно взаимодействие с ДБ. 

Пред Нова телевизия самият Петков коментира, че ПП не иска общо явяване на изборите с ДБ, но ще се водят преговори за общите цели след вота през ноември. А както вече е известно ПП обяви споразумение с ВОЛТ и Средна европейска класа за общо явяване на изборите. 

Кирил Петков влиза като милионер в политиката, иска пълно мнозинство

"В разместването на политическите пластове, което наблюдаваме, една от възможните реакции на появата на новия политически субект засяга доста пряко ДБ, доколкото още преди изборите на 11 юли наблюдавахме висока мобилност на електоратите на т.нар. партии на промяната", подчерта Дариева. 

Доколкото новият политически проект се ситуира именно в това политическо пространство, той към момента прекъсва възходящия тренд, който се наблюдаваше при ДБ. Говорим за електорална база, която споделя сходни политически възгледи. По тази причина и Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския отправи покана към „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“.

Основната предизборна интрига според Дариева остава същата като на предишния вот – какво ще бъде съотношението между силите на промяната и силите на статуквото.

"Не е изключено в новия парламент балансът на формациите на промяната и тези на статуквото да се запази горе-долу същият, но това е скептичният сценарий", коментира Дариева в предаването „Преди всички“.

Друга любопитна сюжетна линия е връзката ПП - Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Елена Дариева, Снимка: nasoca.bg

"Към момента виждаме, че той (Радед, бел.ред.) реагира, взаимодействайки си по-скоро със социалистите и с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, но в същото време министрите Петков и Василев тръгват с благословията на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и това е ясно заявено и декларирано. Така че тук опасенията на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, на тази почва, са съвсем резонни", смята социологът. 

Като цяло тя прогнозира сериозна конкуренция.

Още по темата - във видеото:

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1668 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
АХМЕД РАЗи БОРИСО ОФФ

2021.11.11 | 19:18

8
Член на ГЕРБ може да бъде всеки, стига да е: неграмотен, да не познава граматиката, да има в речника си най-много 20 - 25 думи, една от които е задължително "действително", да краде без ограничения европейски пари, както и такива от бюджета, с европейски пари да си строи къщи, които да представя като "къщи за гости", да не говори нито чужд език, до облагодетелства всичките си роднини до девето коляно с общински и държавни земи и имоти, да е безпрекословно верен на върховния вожд, да му се подчинява, да му целува ръка, по възможност, докато е на власт да се сдобие с поне 5 - 6 апартамента, да умее да лъже дори и когато лъже, да бе безгръбначен, но най-задължителното условие е да е необразован и много прост! Браво. Ще има още корумпирани гербаджий за ритуално рязане на глави, че както са се оплели в провинцията.
БАНКЯНСКИ МАЛОУМНИК

2021.11.11 | 19:18

7
Публична тайна е, че бившия CИK-aджия Бoкo Tиквaта контролира вноса и пласмента на дрoга в цяла България. Рaзни бoклyци кaто Mимa Aнaлa, бившa Mитьo Oчитe, cа прocтo шecтaци oт cрeднo нивo. Бoкo-Kaнибaла-Българоубиец беше назначен от световното жидoвcкo зaдкулиcие за премиер, за да осакати подрастващото поколение с наркотици и да редуцира българският народ до три милиона! ☞KOПEЛДAЦИТЕ ОТ MOТOPИЗИPAНИЯТ OTPЯД CИГMA, PAЗНACЯT НAPКOTИЦИTE И ПAPИТE MEЖДУ ДИЛЪPИТE НA EДPO!☜
Деси

2021.09.23 | 18:10

6
То самите ДеБъ се спират от по-нататъшно развитие, просто толкова си могат.
Lola

2021.09.21 | 16:31

5
Време беше да се прекъсне тоя възходящ тренд, така и така нямаше да доведе до нищо положително

2021.09.21 | 15:33

4
Юмрук 1 не успя и стана...ИЗВИНИ СЕ БГ НИЕ СИ ОТИВАМЕ... И сега идва ЮМРУК 2, КОЙТО СЪЩО, ЩЕ СИ ОТИДЕ БЕЗСЛАВНО..Новата мантра е,че се създавало вакум на политическата сцена......Е няма вакум за служебни министри назначени с нарушение на конституцията. Единия крадец на ДДс, другия дължи 1 милион на Великобритания и Петков с фалирали фирми и двойно гражданство И лъжец, защото казвам че Август е получил, че вече не е гражданин на Канада, а то не е така. Истината. Април входира при нотариус за отказ, но то стои там и не е пратено. И то в офис на Дай Б. Като видя, че става напечено, На 19 Август подава, но му отговарят, че след 3 месеца ще получи отговор, което значи през ноември....Така, че народа такъв лъжлив проект, няма да подкрепи и той ще последва участта на Бареков. Цветан Василев вече призна, че най -голяната му грешка е бил проекта Бареков, така, ще кажат след време Божков и Прокопиев за Петков...

2021.09.21 | 15:32

3
ОБРАТНИЯ ВАСИЛЕВ. ДА. НЕ ГОВОРИ. ЗА. ПРЕСТЪПНОСТ. И. ФИНАНСОВИ ЗЛОУПОТРЕБИ,,А. ДА ОБЯСНИ НА НАРОДА КАКВО ДЪЛЖИ НА БЮДЖЕТА НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ. А ТОЗИ НЕГОВ ПРИЯТЕЛ ДЕТО ПОСТАВИ ШЕФ НА НАП НЕЗАБАВНО ДА ГО ОСВОБОДИ! СРАМ И ПОЗОР! ЗАТЪНАЛИ. ДО.ГУША ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ДА ГО ДАВАТ КАТО БОРЦИ ЗА. РЕД И ЗАКОННОСТ! И ЖУРНАЛИСТИТЕ НАЛИ СА СЕРВИЛНИ СИ ТРАЯТ ! СРАМ И ПОЗОР.ЗА РАЗСЛЕДВАЩАТА ЖУРНАЛИСТИКА! ТЕ ВСИЧКИ СЕ СТЪПИСАХА И.ИЗПОКРИХА ОТ.СТРАХ ДА НЕ. ГИ. РЕПРЕСИРАТ ! ВЕЧЕ И.АЗ СЕ УБЕДИХ,ЧЕ МЕДИИТЕ.НИ СА ЗАВИСИМИ ОТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ СИ !БРАВО НА БТВ ЗАДЕТО ЗАБРАНИ В СУТРЕШНИТЕ БЛОКОВЕ ДА СЕ ВОДИ ПРЕДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ! БРАВО И НА БЪЛГАРИЯ ОН ЕР!БНТ СЕ МЪЧИ ДА ОБЕКТИВНА! НО ВЪВ ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ И ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ.ЛИПСВА РАЗСЛЕДВАЩАТА НЕЗАВИСИМА ЖУРНАЛИСТИК

2021.09.21 | 15:32

2
бяснява че Кирчо не просто е сложил свои авери на ключовите места в министреството, ББР и ДКК, но е имал наглостта да тури за адвокатска кантора на ББР тази адвокатска кантора, която работи с неговите лични фирми! Егати смяната на модела! Това даже надминава най-големите ми очаквания, макар че моите очаквания никога не са били високи! Ха-ха-ха-ха-ха! Може да се провери дали предишните министри са слагали на тая позиция, техните си адвокатски кантори и се басирам, че в нито един случай не е било така! За първи път имаме такова башибозушко отношение на министър към делата на повереното му министрество! Той го третира изцяло, като своя собственост, което е не просто скандално, направо е престъпно. Стотици пъти го гледахме по медиите как обяснява "Аз съм решил това! Аз ще направя това! Тези ми пречат да направя това, но аз ще натискам, ще ги атакувам докато ги отстраня, докато направя, това което искам!" Сякаш той единствен на света решава, какво става с икономиката на страната, такова поведение имат само босовете на мафията! За първи път виждам такава управленска безотговорна наглост въплатена в напълно случаен човек. А всички знаем, че той нямаше и представа преди 3 месеца, какво е това министерство на икономиката, какви компании и банки има към него, какви отговорности носи, но секунда след като научи вече знае какво да прави, без да пита, без да се консултира, нито с премиера, нито с Президента, които са го назначили, нито пък със съветници и експерти. Това е абсолютна безотговорност! Това е манталитет или на луд или на престъпник!

2021.09.21 | 15:32

1
.ПРЕВРЪЩА ЛИ СЕ НЕКАДЪРНИКА КИРЧО ПАПУРА В ПРЕСТЪПНИК? ИМА ЛИ ПРАВО НЕКАДЪРНИКА КИРЧО ПЕТКОВ - ПАПУРА ДА РАЗДАВА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ ЗА ДА ОТЧЕТЕ БАРЕМ ЕДНА СДЕЛКА В СВОЯ КРАТЪК И СРАМЕН МАНДАТ? КЪДЕ СПИ ГЕШЕВ ТА НЕ ГО ПРИВИКА ДА ДАВА ОБЯСНЕНИЯ? ЗАЩО НЕ ГО ПИТА БЕНОВСКА И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЖУРНАЛИСТИ? ЗАЩО МЪЛЧАТ ПАРТИИТЕ? Досега в България има има стотици милиарди инвестиции, чрез които са посторени на зелено хиляди заводи от български и чужди фирми, но на никоя от тях държавата не е давала и 1 стотинка, камо ли десетки милиони от бюджета за да бъдат посторени! Първата инвестиция с подарък от 30 милиона лева държавни пари я направи Харвардския възпитаник Кирчо Папура и се насра от хвалби! Всички останали хиляди заводи са реализирани по времето на десетина редовни и служебни правителства и на никой от десетките министри на икономиката не му и мина през ума да привлича инвеститори с такива огромни подаръци! Основният въпрос, който никой не задава на Кирчо Папура е ТОЙ ИМА ЛИ ПРАВО ДА РАЗДАВА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ ЗА ДА ОТЧЕТЕ БАРЕМ ЕДНА СДЕЛКА В КРАТЪК И СВОЯ СРАМЕН МАНДАТ? ПРЕВРЪЩА ЛИ СЕ НЕКАДЪРНИКА В ПРЕСТЪПНИК?!.......

Добави коментар

Водещи новини