Румен Христов: Да бъдеш доминираща фигура води до това властта да е съсредоточена в едни ръце

  • 21 септември 2021 09:21

  • 1169
  • 4
Румен Христов: Да бъдеш доминираща фигура води до това властта да е съсредоточена в едни ръце
© Bulphoto, архив

Много се изговори за личността на бъдещия президент, тя трябва да обединява и да умее да води преговори. Много служебни правителства в един мандат не е добър атестат за президента. Това смята лидерът на СДС Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в. Пред Bulgaria ON AIR той коментира, че ролята на президента е да търси консенсус и да обединява.

"От 1913 г. за пръв път 45-ият парламент не излъчва правителство. Желанието да бъдеш доминираща фигура в държавата води до това властта да е съсредоточена в едни ръце. Не вярвам, че ще е толкова партийна фигура президентът, като че ли не сме узрели и за жена президент все още. Вървим в правилна посока обаче. И до това ще стигнем", отбеляза Христов по повод позициите на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на през последната година. 

Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в е на мнение, че е по-добре да има цивилни фигури на позицията президент, диалогът с тях бил по-лесен и достъпен. Той визира това, че Радев е военен. Държавният глава беше командир на Военновъздушните сили, преди да влезе в политиката.

ГЕРБ: Радев да не си приписва заслуги на кабинета "Борисов"

"Би било добре кандидатът за президент да има международен опит. Да бъде човек, който би могъл да изгради такъв опит. Не е  задължително изискване да говори различни езици. Важно е да минава всичко през превод, за да няма неразбиране, но все пак би било добре да знае такива", коментира още лидерът на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на

"Най-важното е президентът да е демократ, да има афинитет към политиката. Проблемът на Радев е, че в екипа му няма политици. Той трябва да комуникира с политическите формации и е добре да се направи екип. Трябва новият държавен глава да е различен от сегашния. Да нямаме колебания накъде гледаме - България е направила своя избор и трябва да го следва", описа още той идеалният кандидат-президент. 

Очаква се и за предстоящите избори за президент и парламент СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на отново да са коалиция с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. В тази връзка Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в коментира, че очакванията са ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на да са първа политическа сила. Лидерът на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на не вижда опасност новата формация "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" да вземе от техните гласове. 

"Не могат да вземат от нашите лица. Ако нещо разтърсващо не се случи, ние ще сме първа политическа сила, без която не може да се управлява. Без нея не става правителство. Не бива да се правят крайно големи компромиси, но такива трябва да има. Имаме още малко време. СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на има доста работа, която трябва да свърши. Аз съм човек, който бяга по друга писта, а не към президентската институция", коментира още той.

По темата за изборите и бъдещите политически проекти - и в това видео:

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1169 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Апостол димитров

2021.09.21 | 13:47

4
До сега как беше бе господин Христов?
Гост

2021.09.21 | 10:25

3
Съгласен! Не ни трябва фуражка за президент, който хал-хабер си няма от международна политика. Каде го поканиха, какви инвестиции международни докара? Цървул!
Гост

2021.09.21 | 10:25

2
Съгласен! Не ни трябва фуражка за президент, който хал-хабер си няма от международна политика. Каде го поканиха, какви инвестиции международни докара? Цървул!

2021.09.21 | 09:42

1
Този ПРОФАН,НИЩО не ВИЖДА

Добави коментар

Водещи новини