Кольо Колев за дуото Василев-Петков: Това е надеждата за промяна

  • 20 септември 2021 10:29

  • 2372
  • 6
Кольо Колев за дуото Василев-Петков: Това е надеждата за промяна
© Кадър: Bulgaria ON AIR

Има очакване, двамата господа, които свършиха някаква работа, да се възползват от възможността, която имат. Условията, които чувам, са леко притеснителни, защото претендирайки, че са носители на нещо ново - промяната, започват да казват кой да не работи с тях, как трябва да стават нещата. Разделянето на обществото не е идеята, която стои за представителството и успешно съставяне на коалиция. Това коментира политологът Любомир Стефанов в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR във връзка с политическите амбиции на двамата бивши служебни министри Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на и Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

,,Това е надеждата за промяната. Има ниша и тя се отвори в резултат от безумните действия, които наблюдавахме в последните парламенти'', заяви социологът Кольо Колев.

Настимир Ананиев: Пред подписване на споразумение сме с „Продължаваме промяната“

Той изтъкна, че има надежда, благодарение на новия политически субект, да се събере реално мнозинство.

И евентуално този нов политически субект да послужи като мост между различните политически формации. Този проект въплъщава надеждата на хората, че може би сега ще стане, подчерта социологът.

И двамата събеседници са категорични, че "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" няма да открадне проценти от другите партии, а по-скоро ще събуди негласуващите.

Политолог: Новата формация около Петков и Василев набира 9% подкрепа от гласуващите

,,600 000 гласа се изгубиха между първите и вторите избори. Тези хора не намериха за кого да гласуват. Имаше безпрецедентна ниска избирателна активност. Появи се нов политически субект, който играе върху разочарованието и надеждата'', добави Колев.

Социологът уточни, че Василев и Петков ще играят за този електорат, който не успя да намери досега свое представителство.

Не можем да очакваме за 40 дни основни партии, които са от 30 години на сцената, да си сменят посланията, защото се е появил поредният играч. Нека ги видим тези хора как структурират политическа програма, партийна платформа и се обръщат към конкретна таргет група в електоралното ядро ядро. Те ще се борят за негласуващите, изтъкна Стефанов.

Яна Балникова от новия проект на Петков и Василев разкри визията за страната

Политологът коментира и разочароването от "Има такъв народ". Според него това е интересен момент, тъй като ще има вътрешно преразпределение.

Ще се повиши избирателната активност. Важното в случая е, че ще появи, независимо какво ще бъде бъдещето на тази формация, възможност да се оформи мнозинство за промяна - нещо, което досега не наблюдавахме, каза той.

Владимир Василев
2372 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Уча се

2021.09.22 | 07:32

6
Промяна от хора, сложени за министри от (п)Резидента и разединител на нацията, които пък сега го подкрепят напълно за кампанията му ! Тези хора, не отговориха на най-важните въпроси,зададени им от журналистите ! Дали ще променят данъчната политика например и какво им е отношението към гей браковете ?! Не искам такива да ме управляват ! Искам хора, на които думата тежи и могат да ме гледат в очите, когато говорят !

2021.09.20 | 15:05

4
Петков и Василев са най-брутално наглите в историята на демокрацията в България. Току що слушах Миленов да обяснява че Кирчо не просто е сложил свои авери на ключовите места в министреството, ББР и ДКК, но е имал наглостта да тури за адвокатска кантора на ББР тази адвокатска кантора, която работи с неговите лични фирми! Егати смяната на модела! Това даже надминава най-големите ми очаквания, макар че моите очаквания никога не са били високи! Ха-ха-ха-ха-ха! Може да се провери дали предишните министри са слагали на тая позиция, техните си адвокатски кантори и се басирам, че в нито един случай не е било така! За първи път имаме такова башибозушко отношение на министър към делата на повереното му министрество! Той го третира изцяло, като своя собственост, което е не просто скандално, направо е престъпно. Стотици пъти го гледахме по медиите как обяснява "Аз съм решил това! Аз ще направя това! Тези ми пречат да направя това, но аз ще натискам, ще ги атакувам докато ги отстраня, докато направя, това което искам!" Сякаш той единствен на света решава, какво става с икономиката на страната, такова поведение имат само босовете на мафията! За първи път виждам такава управленска безотговорна наглост въплатена в напълно случаен човек. А всички знаем, че той нямаше и представа преди 3 месеца, какво е това министерство на икономиката, какви компании и банки има към него, какви отговорности носи, но секунда след като научи вече знае какво да прави, без да пита, без да се консултира, нито с премиера, нито с Президента, които са го назначили, нито пък със съветници и експерти. Това е абсолютна безотговорност! Това е манталитет или на луд или на престъпник!
Мира

2021.09.20 | 21:53

5
Сега глупците ще се юрнат да гласуват пък за тях! Разочарованието ще е голямо!
тези са на прокопа

2021.09.20 | 12:58

3
а гер.бавите т@паци още не са се и усетили, тея ще са ви коа.лиционни партньори в новия пар.ламент бе шм@тки... ама като севд@ ви прати мейли кво да пишете тогава ще смените плочата, както и пик-ливите парцали на нидялко
Кирчо и Кокорчо

2021.09.20 | 12:12

2
Промяна - каква промяна бе червен К-о-л-ь-о? Единия е фалшификатор на документи а другия е осъден крадец. Със какви пари искаха да купят партия Е-к-о-г-л-а-с-н-о-с-т? От закуските ли като Р-а-ш-к-о-в с 19 имота с по 12 кенефа? такава промяна ли ни предлагат тези двамата хайдуци? Ами не - благодаря.
Америка срещу България

2021.09.20 | 10:57

1
Продалжаваменапред.

Добави коментар

Водещи новини