Василев и Петков: Всички трябва да запретнем ръкави и да си изработим доброто настояще и бъдеще

  • 19 септември 2021 19:03

  • 5582
  • 65
© БТВ

Двама човека, пет човека,100-200 човека не могат да направят промяната. Всички трябва да запретнем ръкави, да решим в каква посока трябва да тръгнем и да си изработим доброто качество на живот, да си изработим здравеопазване, доброто образование, доброто настояще и бъдеще.Това каза в предаването "120 минути" по БТВ бившият служебен министър на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на. По-рано днес Василев и бившият служебен министър на икономиката Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически представиха новия политически проект "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"", в който двамата участват.

Ако има смислен план, хора от различни партии могат да се обединят и да го подкрепят, добави той.

На въпрос биха ли работили с ДПС, Василев заяви: "Ако ДПС кажат: "Да, "Магнитски" е истинското изражение на това, което се случва в България. Да, г-н Пеевски наистина е просрочил няколко закона. Да, има лоши практики и корупция, и ние сме готови да се откажем от този начин на правене на бизнес и политика. Тогава – може би". 

По думите на Петков същото важи и за ГЕРБ. "Ако ГЕРБ кажат: "Направихме огромна грешка, като сложихме 630 млн. лв. без обществени поръчки". Ако кажат: „Съжаляваме, че нямахме дори строителни разрешения за язовирите“. Ако кажат: "Беше неправилно да похарчим 190 млн. лв., за да направим Правителствен комплекс“.Тогава – защо не“, допълни Петков.

Бившият служебен министър на икономиката допълни, че от десния спектър вижда много съмишленици и би работил с тях. Допусна, че би работил още с хора от "Изправи се БГ! Ние идваме" и БСП, спомена и Мика Зайкова от "Има такъв народ". 

Амбицията ни е в следващото Народно събрание е да има 121 човека, с които да работим и да не видим това, което видяхме в миналия парламент, а да направим стъпка напред, обяви Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически. Амбицията ни е България да не стои, където е, а да се покаже, че може повече. А тя може повече чрез развитие и стратегии, чрез спиране на кражбите и корупцията, посочи Петков.

В момента преговаряме със седми различни малки партии две условия – не даваме пари на никой за партия и не даваме място в листите ни. Казваме им - ако ни вярвате, подкрепете ни и бъдете част от промяната. Има няколко хора, които казаха, че са готови да подкрепят промяната без цена и в момента преговаряме с тях. Крайното решение ще го вземем на базата на тези принципи, заяви Петков.

Партиите сами идват при нас, поясни Василев. Ще обявим коя ще е партията, когато завърши процесът. Очаквам това да стане в близките няколко дни, добави той.

Как "Продължаваме промяната" ще се пребори с корупцията?

Доходите трябва да се вдигат по-бързо. Това може да стане като освободим бизнеса от административните пречки и когато премахнем корупцията и в България започнат да идват големи международни фирми, коментира бившият министър на финансите.

Искаме да използваме цялото си икономическо знание, за да създадем най-работещата икономика и когато това богатство се създаде, да бъде разпределено по най-справедлив начин, каза Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

Ние предлагаме да се запази данъчната система такава, каквато е. Не пипаме данъците, но в същото време затягаме кранчето, спираме всички течове и събираме повече приходи, отбеляза Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

Попитан дали ще подкрепят кандидатурата на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на за втори мандат, Петков заяви: "Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е човекът, който заслужи нашето доверие. Имахме възможност през изминалите четири месеца да виждаме как защитава българските интереси. Другото, което ни харесва, е, че и него не го е страх".

В отговор на въпрос двамата каза, че са ваксинирани срещу COVID-19 и биха призовали всички хора да се ваксинират, като добавиха, че все пак хората трябва да имат избор дали да се ваксинират.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5582 65

Свързани новини

Коментари 65

Добави коментар
баба гицка

2021.09.19 | 19:12

1
пп = продължава ПОДмяната
Гост

2021.09.19 | 19:21

2
Крадливи подлоги на шпионина и предател радеф
Гост

2021.09.19 | 19:21

3
Крадливи подлоги на шпионина и предател радеф
Гост

2021.09.19 | 19:21

4
Крадливи подлоги на шпионина и предател радеф
Гого

2021.09.19 | 19:33

5
Двама смешници! Марионетки на злобния първичен льотчик!
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.09.19 | 19:46

6
Има ли някаква причина тоя депесарски сайт така да ги помпа тия двамата?
bobi

2021.09.19 | 19:49

7
Такава инфлация ни натресохте,заедно със зеления чорапоюмрук,че по-добре не запретвайте ръкави,а просто обикаляйте студията!!!Мила ми гей-двойка!!!

2021.09.19 | 19:56

8
Алооооооооо Кириле къде беше майна 12 години когато диктатора раздаваше кинти май беше се скрил в миша дупка. За шест месеца не върна нито един лев в хазната. А високите приходи идват от високите цени на горивата и храните кого заблуждаваш
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.09.19 | 19:58

9
Нека всички ПОЧТЕНИ БЪЛГАРИ пратиме масоните-мангуси там, където им е мястото, при великия масонски майстор - другарЕ П.уткин!
Гост

2021.09.19 | 20:10

10
Стига популизъм! Прозрачни сте! Стига сте залъгвали простите хора! Вашата икономическа компетентност е на ниво счетоводители. С тия ли знания ще оправяте държава ограбена от такива като вас.

Добави коментар

Водещи новини