Проф. Дичев за Василев и Петков: Напомнят успешната визия на Тони Блеър

  • 17 септември 2021 19:05

  • 3568
  • 7
Проф. Дичев за Василев и Петков: Напомнят успешната визия на Тони Блеър
© Кадър: БНТ

Истината е, че се намираме в една много тежка криза. За жалост не може да бъде излъчена фигура на президент и ние като общество не можем да се обединим около някаква персона. Изглежда, че сме неспособни да излъчим национален лидер. Такова мнение изрази в студиото на "Още от деня" по БНТ културният антрополог проф. Ивайло Дичев.

,,Само вижте "Има такъв народ", които дойдоха със заявката, че ще се борят за мажоритарна система, а депутатите им не ги чухме, те не се отличиха с нищо. Политиката се превърна в мръсна дума, вече никой не иска да се захваща с нея и да се занимава с нещо, заради което ще го ругаят и псуват после'', смята проф. Дичев.

Какви ще са нагласите на хората към партията на Кирил Петков?

Според него бъдещият политически проект на бившите служебни министри Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на и Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически е стъпка в правилната посока.

Радвам се, че Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на решиха да направят тази стъпка, дано имат успех. Тези двама господа са доста прагматични хора с много ясна посока. Те виждат развитието на България в привличането на чуждестранни инвестиции, което за нас е въпрос на живот и смърт. До известна степен напомнят на Тони Блеър, който бе заявил: "Ще направим икономически растеж, за да можем да даваме повече социални помощи", и това се оказа доста успешна политика, коментира проф. Дичев.

Галъп: ГЕРБ първи, но Борисов с исторически нисък рейтинг. Петков с рекордно одобрение

,,Другият изход е в подмяна на водещите фигури. Даниел Митов, например, би могъл да заеме лидерското място в ГЕРБ. Същото нещо важи и за ИТН, защото Слави Трифонов стои затворен вкъщи и никой не знае какво прави. Що се отнася до по-новите партии, те нямат идеологическа идентичност и разчитат на фойерверки, защото по-лесно се чува агресивната реплика, отколкото позитивната и градивната'', сподели културният антрополог.

В заключение Ивайло Дичев изрази надежда в следващия парламент червените линии "да станат оранжеви", защото за всички е видно, че депутатите ще трябва да се научат да си сътрудничат или в противен случай пак ще стигнем до задънена улица.

Владимир Василев
3568 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Ник

2021.09.18 | 05:03

7
Дичев,комунистическо говно
Дани

2021.09.17 | 23:13

6
ЗА КАКВИНВЕСТИЦИИ ГОВОРИШ БЕ ЧОВЕК? БЕЗ МАГИСТРАЛИТЕ НА БОРИСОВ, КОЙ ЩЕ ИНВЕСТИРА В БЪЛГАРИЯ? ЗАЩО СЛАГАТЕ КАРУЦАТА ПРЕД КОНЯ?
Аа

2021.09.17 | 23:06

5
А не мене ми напомнят на Диксъна!
Тоя пък от къде се пръкна?

2021.09.17 | 21:57

4
Петков+Василев= на Бареков и Росен Петров!
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.09.17 | 20:05

3
зомбито Ивайло Дичев, отрочето на всеизвестната комунистическа к.урва Стефан Дичев, издателя на в. Космос по времето на тодор живков, се изказва и ми сравнява номеклатурните копелета на БКП, мангусите петков и василев, с лейбъристите на Великобритания. Боже къде ги беше скрил тия редки л.айна през последните години и ЗАЩО?!

2021.09.17 | 20:00

2
Тони Блеър беше трагична грешка.
баба гицка

2021.09.17 | 19:52

1
глупости - подъл проект за власт на зеления чирап - открадване на милиярдите от Европа

Добави коментар

Водещи новини