Първия си подпис като министър Христо Алексиев постави за инициативата "Влак Свързана Европа"

  • 16 септември 2021 16:19

  • 436
  • 0
Първия си подпис като министър Христо Алексиев постави за инициативата "Влак Свързана Европа"
© Министерство на транспорта

Първия си подпис като министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в постави при отбелязването на инициативата "Влак Свързана Европа". Това стана по време на церемония за изпращане на влака, който преминава през България, по повод Европейската година на железопътния транспорт, съобщават от пресцентъра на министерството.

"В момента с европейско финансиране се изпълняват железопътни проекти на стойност 3 млрд. лева", е заявил Алексиев в своето приветствие към представителите на Европейската комисия.

"В последните 15 години положихме много усилия и реализирахме огромни инвестиции в железопътната инфраструктура, като нашата главна цел остава завършването на основните европейски коридори, преминаващи през страната", е посочил министър Алексиев. По думите му интермодалният транспорт трябва да получи своето заслужено място, защото това ще гарантира по-добри условия и конкурентни цени на транспортната услуга, в полза на икономиката.

"Дигитализацията в железопътния сектор е друг аспект в нашата работа, който има сериозен потенциал и трябва да ускорим превръщането на железниците в съвременни иновативни предприятия", е коментирал Алексиев.

По повод Европейската година на железопътния транспорт бе валидирана пощенска марка.

Христо Алексиев прие управлението на транспортното министерство от Георги Тодоров

Пред журналисти министър Алексиев обясни, че основни приоритети в неговата работа ще бъдат ускоряването на работата по всички инфраструктурни обекти и стриктен контрол на изпълнението на концесионните договори в системата.

В събитието участваха още зам. министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов, зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов и представители на Европейската комисия.

След края на церемонията министър Алексиев се качи на влака, който продължава своята европейска обиколка към Русе, отбелязват от пресцентъра на ведомството.

Константин Тодоров
436 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини