Мистерията около смъртта на старши лейтенант Манчев се заплита

  • 16 септември 2021 13:11

  • 6861
  • 4
© Novini.bg

Преди два дни поискахме оставката на министър Панайотов и изчакахме коректно до днес, за да видим реакцията на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Видяхме я. През това време бяхме обвинени от Министерството на отбраната, че едва ли не лъжем, използваме лична трагедия за предизборни цели и какво ли още не. Още от началото на месец август, малко след смъртта на старши лейтенант Манчев, ние сме в постоянен контакт с неговото семейство и всички действия са съгласувани със семейството му, така че да не накърним чувствата им в тази трагедия. Това каза на пресконференция Христо Гаджев от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в по повод казуса със смъртта на старши лейтенант Тодир Манчев. Офицерът бе открит прострелян на 19 юли в спалното помещение на полигона "Ново село". При аутопсията бе открит куршумът, който е убил лейтенантът. Ексхумация на тялото показа, че той може би не се е самоубил, а е бил убит.

През цялото време ние работим само с документи. Фактите, които сме цитирали през цялото време, са на базата на документи, предоставени ни от Министерството на отбраната, а не някакви други сплетни. Факт е, че в началото старши лейтенант Манчев е бил набеден за виновен за инцидента. Факт е, че в Инспектората на Министерството на отбраната той предоставя данни за извършвани документни престъпления и фалшификации от негови висшестоящи ръководители по време на разследването. Факт е, че този доклад е отлежавал 10 дена на бюрото на министър Панайотов. Факт е, че след като го предоставя на Военна прокуратура, за да установи престъпленията по него, той го предоставя на Военна полиция – същите хора, които са цитирани в доклада, че са извършили престъпления. Веднага след това се започва нова проверка. В нея е факт, че дори на 19 юли – денят, в който загива старши лейтенант Манчев, е бил викан за разпит. Също така е факт, че след кончината му проверката замира до август месец, когато ние повдигаме темата в Народното събрание. И малко след това излизат заключителните документи по проверката, които казват, че всъщност старши лейтенант Манчев е невинен. Но това става 22 дни след смъртта му, а всички, които са посочени като виновни, вече са напуснали армията и са си взели полагащите им се по закон компенсации и вече не може да им бъде търсена дисциплинарна отговорност, заяви Гаджев.

ГЕРБ иска истината прикрива ли се убийство на лейт. Манчев, питат за това и Румен Радев

Проверката е иззета от Военно-окръжна прокуратура-София. Явно те са наредили ексхумацията. Защо съдебно-медицинската експертиза не е направена преди погребението, е въпрос, на който трябва да бъде отговорено. Ние разбрахме за промяна на версията от самоубийство на убийство от медиите. Същия ден министър Панайотов трябваше да отговаря на въпроси в Комисията по отбрана, но той се разболя. Ако министър Панайотов е убеден в правотата си и не вижда причинно-следствена връзка в действията на неговите подчинени, може наистина да е много благ човек, но не става за тази работа. А неговият началник – президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, ако е убеден в думите на министъра и вярва в неговата дейност, нека покани семейството на старши лейтенант Манчев, да ги погледне в очите и да им каже, че неговите подчинени нямат нищо общо със смъртта на сина им, каза още Христо Гаджев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6861 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.09.16 | 22:07

4
Всички са знаели, че е убийство. Затова не са правили аутопсия. Ако имаха съвест, щеше да им тежи на съвестта, но такива изобщо нямат съвест. Това е "успешното" правителство на Радев.
Mitaka

2021.09.16 | 13:37

1
Фатмака каун Радев на секундата импийчмънт. Конституционния съд иска от него документ за Петков дали е имал двойно гражданство, когато е назначен и Радев и за това мълчи...Е, ак0 няма кой да ви накаже, това ще направи народа на изборите.
ааа

2021.09.16 | 16:30

3
бягай на психиятър!

2021.09.16 | 14:42

2
Преди ден ги питат, двамата и те казват. Още сме министри, и докато сме, ще изпълняваме задълженията си. Демек нищо не знаят, И изведнъж на другия ден решиха да правят проект, А, между другото изтече информация, че преди дни при Радев министрите се събраха уж да отчитат дейност, а е ставало въпрос точно за новия проект. Е, как бе мили, нали България ви беше в сърцето, защо, нали бяхте незаменими страхотни, невиждани министри, защо ви махна Радев. Може би сте некадърни ли какво. А за протокола.Петков още е с двойно гражданство, подал е документи на 19 Август и отговора, ще дойде Ноември. Василев е с много висящи дела в Лондон за измами. Спецов е откраднал ДДС за милиони, Рашков е с 19 имота и парим по банки.Това са хората с които Радев работи. Същото е и със съветниците му. Всички от бившата ДС, Узунов с пликовете и бележките...Сега хората разбират, не са глупави, след, като смениха всичко в държавата, всички служби, области управители, всичко в МВР, Данс, правят безнаказано каквото си искат. Еднолична диктатура. насадиха в медиите, че тези двамата са вундеркинди, че имали голямо одобрение, по платените медии всеки ден ги показваха и сега хоп, проект. Е, да де, ама забравяте най важното, НАРОДА. Той видя, че всичко е пушилка. Това,което свърши правителството и парламента, беше единствено, да актуализира бюджета за да закрепи Радев. Изтеглят заем, който ние ще връщаме. Нищо друго не направиха псевдо-успешните. И постигнаха скок на всички цени, ток, парно, вода, газ горива, безработица, инфлация. Сега народа започва да тегли спестяванията си, които натрупа за 10 години благодарение на управлението на Борисов. народа събра 90 милиарда по банки, и сега ще тегли да му дойде акъла. Логичното заключение е, на изборите Радев да бъде двойно наказан с двойна голяма победа за ГЕРБ, за да може до 2024 г. да бъде завършена магистрала Хемус, лекарите да получат двойни заплати и т. н. А Борисов обещае ли нещо то е изпълнено.

Добави коментар

Водещи новини