Стефан Янев: Предстоят тежки месеци, но вярвам, че ще се справим

  • 16 септември 2021 11:31

  • 805
  • 8
© Булфото

До избиране на ново правителство служебният кабинет ще има за цел да продължи да бъде фактор за стабилност и устойчивост по отношение на политическия процес, на обществените отношения, на социалните и икономическите процеси. Това заяви служебният премиер Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен в началото на първото заседание на новия служебен кабинет.

Янев обърна внимание, че на всеки член на служебния кабинет е предоставен екземпляр от Конституцията.

Позволете ми да обърна внимание и да поставя още веднъж акцентите и приоритети на настоящия служебен кабинет, а това е именно ефективното изпълнение на ангажимента по провеждане на демократични парламентарни избори и осигуряване на гаранции, че вотът ще бъде осъществен според правилата. Електоралният процес е фундамент на либерално-демократичната политическа система и в този смисъл ключовата ни задача е да гарантираме, че той ще бъде честен, прозрачен и в крайна сметка легитимен. До избиране на ново правителство служебният кабинет ще има за цел да продължи да бъде фактор за стабилност и устойчивост по отношение на политическия процес, на обществените отношения, на социалните и икономическите процеси, заяви той.

Янев: Имаме нужда от правителство, подкрепено от стабилно парламентарно представителство

Продължаващата сложна пандемична ситуация остава сериозно предизвикателство пред настоящия служебен кабинет, до колкото трябва да се поддържа ключовият баланс между усилията на държавата да запази живота и здравето на гражданите от една страна, а от друга да се гарантира стабилността на икономическата система и нормалната работа на бизнеса, коментира още служебният министър-председател.

,,Обръщам внимание, че имаме насадени проблеми, които са трудно решими към настоящия момент. Такъм е казусът с неизплатените средства на строителния бранш, но не само. Той е един от многото проблеми, които имам усещането, че са заложени целенасочено с идеята да влязат на преден план в точно определен момент – по време на управлението на служебен кабинет. Подобна е ситуацията в сферата на енергетиката, където имаме системен проблем и там е необходимо цялостно преосмисляне на концепцията за развитието на тази сфера, както и да се направят фундаментални структурни промени'', обясни Янев.

Снимки: Булфото

Ясно е, че служебният кабинет разполага с малко механизми да се справя с подобен тип предизвикателства. Особено с такива, изискващи промяна в нормативната уредба без наличието на работещ парламент и респективно парламентарно мнозинство, на което може да се разчита. Въпреки това ще търсим ефективни решения в съответствие с правилата и действащите закони. Сами разбирате ситуацията, в която се намираме. Предстоят тежки месеци, но аз съм уверен, че ако продължим да работим усилено и всеотдайно, както до сега, ще успеем да поддържаме всички важни обществени системи работещи и стабилни. Тази задача изисква мобилизиране и консолидиране на усилията на всички министри от кабинета, така че аз много разчитам на екипа, с който ще работим занапред, за да можем да отговорим на очакванията на българските граждани и да запазим стабилността в държавата до формирането на редовен кабинет, каза още той.

,,Използвам случая да благодаря на министрите, които не са част от новия служебен кабинет. Имахме прекрасно взаимодействие. Резултатите са показателни в това отношение и мисля, че българското общество ги оценява високо. Пожелавам им успех в бъдещите начинания. Сигурен съм, че ще намерят най-подходящия начин и форма и за напред да работят в обществен интерес за благополучието на България'', добави той.

Последвайте канала на

Владимир Василев
805 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2021.09.16 | 14:44

8
Преди ден ги питат, двамата и те казват. Още сме министри, и докато сме, ще изпълняваме задълженията си. Демек нищо не знаят, И изведнъж на другия ден решиха да правят проект, А, между другото изтече информация, че преди дни при Радев министрите се събраха уж да отчитат дейност, а е ставало въпрос точно за новия проект. Е, как бе мили, нали България ви беше в сърцето, защо, нали бяхте незаменими страхотни, невиждани министри, защо ви махна Радев. Може би сте некадърни ли какво. А за протокола.Петков още е с двойно гражданство, подал е документи на 19 Август и отговора, ще дойде Ноември. Василев е с много висящи дела в Лондон за измами. Спецов е откраднал ДДС за милиони, Рашков е с 19 имота и парим по банки.Това са хората с които Радев работи. Същото е и със съветниците му. Всички от бившата ДС, Узунов с пликовете и бележките...Сега хората разбират, не са глупави, след, като смениха всичко в държавата, всички служби, области управители, всичко в МВР, Данс, правят безнаказано каквото си искат. Еднолична диктатура. насадиха в медиите, че тези двамата са вундеркинди, че имали голямо одобрение, по платените медии всеки ден ги показваха и сега хоп, проект. Е, да де, ама забравяте най важното, НАРОДА. Той видя, че всичко е пушилка. Това,което свърши правителството и парламента, беше единствено, да актуализира бюджета за да закрепи Радев. Изтеглят заем, който ние ще връщаме. Нищо друго не направиха псевдо-успешните. И постигнаха скок на всички цени, ток, парно, вода, газ горива, безработица, инфлация. Сега народа започва да тегли спестяванията си, които натрупа за 10 години благодарение на управлението на Борисов. народа събра 90 милиарда по банки, и сега ще тегли да му дойде акъла. Логичното заключение е, на изборите Радев да бъде двойно наказан с двойна голяма победа за ГЕРБ, за да може до 2024 г. да бъде завършена магистрала Хемус, лекарите да получат двойни заплати и т. н. А Борисов обещае ли нещо то е изпълнено.

2021.09.16 | 13:19

7
Гнусен урод
Мърши

2021.09.16 | 13:14

6
Благодаря г-н Янев че ги отбичихте за задължителна ваксинация

2021.09.16 | 13:06

5
предстои народа да ви измете ...мръсна червена сган крадлива
Бачо Колю

2021.09.16 | 12:50

4
Миналата година по това време не ни очакваха тежки месеци. Видя се колко сте способни. Най хубавото ви нещо ще е краят ви.

2021.09.16 | 12:33

3
Кой направи месеците тежки? Сетих се, българският народ!
БКП!

2021.09.16 | 11:44

2
Неразбрахте ли, че сте фактор на предизборен щаб на фуражката Радев. За нищо друго неставате! Ще ви сърбаме попарата след изборите! Некомпетентни и баяти комунисти!
БКП!

2021.09.16 | 11:44

1
Неразбрахте ли, че сте фактор на предизборен щаб на фуражката Радев. За нищо друго неставате! Ще ви сърбаме попарата след изборите! Некомпетентни и баяти комунисти!

Добави коментар

Водещи новини