Асен Василев при сдаването на поста: България не е бедна държава, тя е безобразно крадена държава

  • 16 септември 2021 10:22

  • 4169
  • 5
© Булфото

Чувствам се така, все едно се качвам на бърз влак в движение. Това заяви новият служебен министър на финансите Валери БелчевВалери БелчевВалери Иванов Белчев е възпитаник на „Харвард”, от където има Магистърска степен по публична при предаване на поста от Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на

Радвам се, че господин Белчев поема министерството и искам да му пожелая успех, защото неговият успех е успех за всички нас, каза Василев.

Членовете на новия служебен кабинет с внушителни професионални биографии

Белчев му отвърна с думите, че Василев е заложил много добре политиките в министерството. Те са добре заложени и изпълнени. Това министерство разполага с изключителен човешки капитал. Нямам притеснения, че всички предизвикателства, които ще дойдат неминуемо, ще можем да изпълним. Трябва да дадем условия за по-добра работа на едно бъдещо редовно правителство. Искрени възхищения към министър Василев , каза още той.

Имам комфорта да работя с хора, които знаят как се прави бюджет. Това ще ни се наложи. За съжаление или за радост ще трябва да се запази темпа на работа. Нямам притеснение, че ще се справим, каза Белчев и допълни, че ще прегледа добре сметките и ще прецени всички детайли в системата.

От днес не съм служебен министър. Трябват ми два -три дни в които да си помисля как да се включим в политиката с Кирил Петков. Няма как да имаме партия за тези избори.  Водим разговори. Това, което видях в тези 4 месеца е, че България не е бедна държава. Тя е безобразно крадена държава, но не е бедна. Ако затегнем контрола, ще има пари за всичко. Ако се спрат течовете, ще можем да използваме парите, които българските фирми плащат, каза Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

"България де факто е приела еврото. Инфлацията в България до голяма степен е внос. Кога ще сменим лева с евро е технически въпрос", обясни Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

"Сега Бордът предпазва от това в парламента да не се развихри популизма. Но в момента, в който приемем еврото, тази "усмирителна риза" изчезва. За да я запазим, трябва да се организират дискусии и да се приемат механизми", коментира още Василев.

Василев потвърди, че има проверка в спортния тотализатор. Ако има данни за нарушения - то те ще бъдат оповестени, ако не - ще се каже, че проверката е приключила, обясни още той.

Белчев пък сподели пред медиите, че не планира „резки промени” в настоящия състав на екипа на МФ. „Ще направя всичко възможно да запазя възможно най-много хора”, заяви още новият служебен финансов министър.

 

Последвайте канала на

Калина Христова
4169 5

Коментари 5

Добави коментар

2021.09.16 | 13:21

5
Изцъклен урод

2021.09.16 | 10:39

1
Кирил Петков и Асен Василев ще си лапат чурките, за да демонстрират европейско развитие
психиатър

2021.09.16 | 12:48

4
Това стои в твоите фантазии от малък, явно си гледал хомоистории в твоя род.

2021.09.16 | 12:21

3
що ли майка ти те е родила?

2021.09.16 | 12:08

2
Дайте на хората шанс да живеят, стига с тва евро и инфлация! Не сме готови и скоро няма да бъдем! Убийци сте всичките на клона!

Добави коментар

Водещи новини