Ива Митева за проекта на Петков и Василев: Това обновяване в политиката е много необходимо

  • 16 септември 2021 08:07

  • 7853
  • 8
© Булфото

Да, наистина толкова много са подслушваните лица. Това заяви вече бившият председател на 45-тото и 46-тото НС от ИТН Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше по повод изнесените данни от Хаджигенов за 900 подслушвани българи.

Мисля, че съм емоционална тогава, когато чувството ми за чест и достойнство е накърнено и смятам, че нещо не е почтено, категорична е тя,

Показах, че не съм болонка като не свиках извънредно заседание. Поех си всички рискове, но вчера приехме много повече промени, отколкото ако имахме извънредно заседание. В този парламент преминахме всички граници, имаше много гняв, омраза и злоба. Като се видя, че отиваме на избори - спряхме да бъдем мъдри, спряхме да бъдем търпеливи и почнахме да се борим за изборни резултати.

По думите ѝ в следващия парламент ИТН ще бъдат много по-различни. "Не ги оправдавам, но те също показа емоция. Тяхната среда досега е била малко по-различна. Виждам, че във всеки парламент има надграждане", смята още Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше.

Не съм казала нито една дума срещу Татяна Дончева, работила съм много с нея като експерт. Тя е казала на народен представител, че е достатъчно да пуснеш две-три интриги и няколко смешки сред депутатите от различните парламентарни и после да им гледаш сеира. Така се правила политика. За мен подобни хора нямат място в политиката. На мен тя не ми е предлагала нищо. Наскоро разбрах какво значи К. Г-жа Донева е юрист и знае какви последствия може да има и затова тя реагира по този начин. Нека компетентните органи си свършат работата, каза още Митева.

"Преди време тя беше казала, че съм редила кабинети със Слави Трифонов. Тогава се ядосах и ѝ се обадих да я питам как е могла да го кажа, а тя ме пита дали не е вярно, защото все пак съм била председател на парламента. Не беше вярно. Не ме интересува това мен", спомни си Митева. 

Ива Митева ще се кандидатира за депутат от гражданската квота на ИТН

Що се отнася до евентуален проект на Кирил Петков и Асен Василев, тя заяви: Познавам ги тези момчета.  Хубаво е да има нов проект. С младите можеш да обменяш много идеи. Това обновяване в политиката с млади е много необходимо. Промяната не става толкова лесно. Промяната става бавно и постепенно.

Ние извън зала сме много различни, каза още тя.

На въпрос с кого биха управлявали от ИНТ, тя заяви, че застават до Демократична България, до тези млади момчета като Петков.

В правосъдната ни система има много проблеми и трябва да започнем да ги решаваме, но това не може да стане на коляно, категорична е тя.

На въпрос дали пак би станала председател на НС, тя заяви, че не знае. "Много ми тежеше охраната. Сега вече нямам, ще се откажа и от специализирания транспорт. Не мога да си представя, че има хора, които нямат нужда, но искат охрана", каза още Митева.

 

Последвайте канала на

Калина Христова
7853 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2021.09.16 | 08:50

1
Ти не си добре скъпа,това председателство не ти се отрази добре.

2021.09.16 | 08:54

2
Смешна си и много жалка.

2021.09.16 | 13:11

8
на малкото и пръстче не можеш да стъпиш.
Долния платен к@лтак

2021.09.16 | 09:23

3
гер.бав и 10 коментара да напишеш е все тая

2021.09.16 | 09:27

4
Хайде да се научим да си уважаваме различията без да се обиждаме.

2021.09.16 | 09:28

5
Сред настоящите българи има голям процент много тъпи и зомбирани и затова е трудно да се очаква реална преценка за всичко което се случва.

2021.09.16 | 09:47

6
Горката и за селска учителка не става.
Platen optimist

2021.09.16 | 12:37

7
Da , ima logopedichni problemi .

Добави коментар

Водещи новини