Вицепремиерът Пеканов: Успяхме да надградим Плана за възстановяване

  • 15 септември 2021 16:30

  • 439
  • 2
©

Главните ми приоритети бяха подобряването на Плана за възстановяване. Смятам, че успяхме да надградим Плана и да отговорим на критиките от страна на европейските ни партньори.

Това заяви вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас ПекановАтанас ПекановАтанас Пеканов е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), във Виена, по време на отчета на дейността на служебното правителство. 

Атанас Пеканов: Планът за възстановяване и устойчивост може би няма да може да изчака редовен кабинет

"В Плана за възстановяване отпаднаха проекти, които търпяха сериозна критика от страна на ЕК. За мен много важно е, че успяхме да се преборим и средствата по Плана да не бъдат концетрирани само в София, а във всички области и общини в Югозападния регион. Миналата седмица проведохме разговори с колегите от ЕК и те много добре разбират, че в момента ситуацията в България е трудна. Друг важен акцент бе, че постигнахме редица договорки за следващия програмен период, които се надявам следващото Народно събрание да одобри", добави той. 

"Преди няколко дни стартира и Националното преброяване. В началото имаше известни проблеми, но сега всичко е наред и аз призовавам всички граждани да се преброят онлайн - сигурността на данните им е гарантирана. В момента обмисляме варианта да бъде удължен срока за електронното преброяване", разкри Пеканов. 

Вицепремиерът Пеканов: Електронното преброяване работи перфектно

"Темата за "зелената сделка" ще бъде използвана за политически и предизборни борби. Аз съм учуден от твърдия тон на колегите от ЕК по темата, когато става въпрос за най-бедната държава в ЕС. Все пак се предвиждат много средства за България и ние не трябва да изпускаме шанса да ги усвоим, за да може да се подпомогнат засегнатите граждани и бизнеса", завърши Атанас ПекановАтанас ПекановАтанас Пеканов е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), във Виена,

Последвайте канала на

Филип Епитропов
439 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.09.15 | 21:11

2
Гърците и другите държави вече похарчиха милиардите, а ние още надграждаме, хахахах, какъв шут ще ви нанесе народа не ми се мисли..

2021.09.15 | 17:30

1
да бе - надградихте го. И какво се получи? Безработица, инфлация, скок на цените, международна изолация, далаверите на Фалшификатора - Ки-ро Ка-на-деца, престъпленията на осъдения крадец Ас-е-н Ва-си-лев, изцепките на Ка-р-уц-аров, назначаването на измамника Спе-цо-в, назначаването на децата ти на тлъсти длъжнасти, прикриването на причините за смърта на майор терзиев, убийството на лейтенанта и още какво ли не. но бумеранга се връща - остават ви още 2 месеца и тогава ще ви задаваме много и все сериозни въпроси.

Добави коментар

Водещи новини