Бойко Рашков: МВР осигури честни избори, спира успешно и миграционния поток

  • 15 септември 2021 16:00

  • 348
  • 4
©

Имахме доста активна дейност. По-основните моменти бяха свързани с осигуряването на честни избори. Беше създадена много добра организация, което позволи да елиминираме криминалния вот, съпътствал с десетилетия изборите у нас и изкривявал изборните резултати. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския в рамките на отчета за дейността на МВР по време на служебния кабинет, предаде репортер на Novini.bg.

Една такава операция продължи 11 дни и предхождаше изборите. Бяха проверени над 5600 места, за които имаше информация, че се купуват гласове. Активната дейност на МВР оказа положително влияние на българските граждани и сигналите за изборни нарушения бележат доста по-висока активност. Получени бяха 1147 сигнали от граждани, отчете той.

На живо: Янев отчете работата на служебния кабинет: Резултатите са видими за всички българи

Не споделяме упрека, че сме оказвали тормоз на граждани, с връчването на протоколи. Това е законова форма, която се прилага спрямо граждани, готвещи изборни нарушения. Връчени са общо 1653 предупредителни протокола, каза Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския.

Министър Рашков смята, че резултата от това е положителен. Той напомни, че това е превантивна дейност, свързана с противодействие на криминалния вот. По думите му в някои от предупредените са открити списъци с имена и суми с пари.

Във връзка с полицейското насилие спрямо протестиращи, министър Рашков заяви, че са наложени символични наказания за репресиите, упражнени от полицейски служители.

Вътрешният министър коментира и проблема със засиления миграционен натиск. „Това е въпрос, засягащ националната ни сигурност, затова са впрегнати всички служби в страната. Съвместно с Министерство на отбраната имаме възможност в рамките на 36 часа да разположим армейски части по границата, за да противодействаме на мигрантския натиск. В тази връзка си взаимодействаме успешно с европейските служби, както и с гръцките и турските гранични власти“, обясни министър Рашков.

Мая Йорданова
348 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.09.15 | 21:22

4
Бойко Рашков и съпругата му притежават 19 имота. Повтарям - 19. Това си проличава от брачния договор помежду им. Договорът е от 38 страници. Повтарям - 38 страници с описания на недвижимости. При подялбата за шефа на МВР остава резиденция от 700 кв.м. с двор 1800 кв.м. във вилна зона "Американски колеж" в София. Резиденцията разполага с 12 бани и тоалетни, постоянно отопляем басейн, фитнес, сауна, четири гаража, английски двор. За Рашков остава и имение на брега на морето в Несебър с 6 бани и тоалетни. Две къщи в Стара планина с басейн, село Антон. 5 апартамента в София - "Лозенец", "Младост", "Красно село", "Люлин". Два джипа БВМ и Нисан. .Асансьорът на Цецо Цветанов? Някакъв бедняк спрямо най-богатия български политик Бойко Рашков. Как се купува всичко това с една държавна заплата? И това е само началото. От утре сериалът за Рашко Али Баба продължава

2021.09.15 | 21:22

3
Рашко Е НА 66 ГОДИНИ, ЗАЩО НЕ Е В ПЕНСИЯ...ПЕНСИОНИРАХА ДОКТОРА ПРОФЕСОР, А ТОЗИ ОТ БКП, ДС СТОЙ..МУТРИ ВЪН...Само за една седмица 400 Емигранти в Любимец. Къде е пуздрата вътрешния министър да се справи с това нещо.Дамаджаната пие и мисли какво по- лошо да измисли,за отмъщение,че 12 год. комунягите власт не видяха.Огладняха много завалиите.

2021.09.15 | 21:21

2
Публичната декларация на Дембил Рашк0, шефа на МВР включва общо 17 позиции, чиято само официална част, кара Цветан Цветанов да се чувства изключително беден, пренебрегнат и унизен. Стойността на имотите се оценява на няколко милиона Евро. В тази декларация са посочени нова къща в луксозно изпълнение разположена в изключително скъпата част от полите на Витоша, която представлява два декара двор с жилищна част от около 700 кв. м. застроена площ, отделно няколко апартамента и части от къщи, също в София, плюс още два други апартамента извън столицата, като единия е на морето, в Несебър, плюс още две къщи някъде из вилните зони на Балкана, плюс още няколко разни терени, ниви и прочие. Същият е бил пропуснал да декларира доход извън този по трудови договори в размер от някакви си дребни 650 000 лева, поради "разсеяност". Няма ли Гешев да се занимае с работещият цял живот на държавна служба Дембило-министър, тъй като тая декларация мирише отдалече на КОРУПЦИЯ!?

2021.09.15 | 18:10

1
ХИХИХИ, ХАХАХАХ, ВЯРВАШ ЛИ СИ?! бРАВО!

Добави коментар

Водещи новини