Нинова: 46-ото Народно събрание трябва да е урок, дано да сме го научили

  • 15 септември 2021 13:34

  • 392
  • 0
© Булфото (архив)

46-ото Народно събрание трябва да е урок и дано днес на 15 септември да сме добри ученици и да сме го научили. Това каза председателят на ПГ на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за от парламентарната трибуна в декларация от името на група.

"Уважаеми дами и господа, народни представители, г-жо председател, днес е последното заседание на 46-ото Народно събрание. Всяка партия ще го оценява от своя гледна точка и това е нейно право. Важна ще е оценката на хората, които ни избраха и благодарение на чийто избор сме тук. Това беше в по-голямата си част избор за промяна. Големият грях на 46-ото Народно събрание, че не се намери разум и отговорност да направи тази промяна. 46-ото Народно събрание трябва да е урок и дано днес на 15 септември да сме добри ученици и да сме го научили", заяви Нинова.
 

Тя посочи, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще поддържа докрай поведение да не дава оценка на другите партии, а още по-малко лични оценки на депутати.

"Днес и тук не става въпрос само за партиите. Тук става въпрос за България и сме длъжни да изтъкнем някои факти и истини. Не става въпос за дребнавото противопоставяне и махленско заяждане, но има сериозни причини да стигнем дотук и ако не си ги кажем, не ги осмислим и не се опитаме да ги променим, рискуваме и следващия път, да се провалим. Има базови принципи в политиката и има базови на държавността, за които си заслужава да говорим и да говорим с добър тон. 46-ото Народно събрание започна по грешен начин и няма как да свърши по правилен. Началото беше сбъркано, защото сложихме предварително разделителни линии - партии на статуквото и партии на промяната. Сбъркано, защото под това вие, уважаеми колеги, от новите партии, разбирахте партии, които са били в парламента, са в парламента и такива, които са били извън парламента. Без да се дават сметки и да се отчита, че това да си в парламента, не означава задължително, че управляваш, че си част от модела на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и че си статукво", каза тя.

По думите на Нинова продължение на 5 г. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е се е борила срещу онова статукво и онзи модел.

"Илюзията за плаващи мнозинства ни изигра лоша роля. Плаващо мнозинство - означава плаваща покупко-продажба на гласове, на интереси. Липсата на разум и отговорност за трайно мнозинство е втората причина да стигнем дотук", каза още Нинова.

Според нея е странна ситуацията спечелилата партия да се обяви за опозиция. "На кого сте опозиция? На себе си, защото управлявате Народното събрание с председателството и упралявате повечето от комисиите в Народното събрание. Изначално сбъркан подход", заяви още Нинова.

БСП: Надяваме се в следващото НС политическите субекти да прояват повече разум и отговорност

По думите ѝ интересите на Аз-а и емоциите са взели връх над разума и интересите на държавата. "Това показва политическа незрялост, може би зависимости, но то мина границата", заяви още тя.

Лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е заяви, че коалиция на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" не са влезли в скрити разговори, не са били зависими, а са били разумни и са разговаряли с всички уважително и с аргументи с желанието да се направи трайно мнозинство за промяна, но и мнозинство за стабилност.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
392 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини