СДС избира нов лидер до два месеца

  • 29 май 2012 14:48

  • 745
  • 0
СДС избира нов лидер до два месеца
©

До два месеца СДС ще има нов лидер, прогнозира Борис Марков, член на Националния изпълнителен съвет на СДС, на пресконференция днес след заседание на ръководството на партията.

Изборът на нов председател ще бъде избор на "пръв между равни", коментира Марков. Временен председател на СДС ще бъде избран на заседание на Националния съвет на СДС на 5 юни, когато ще бъде насрочена и дата за избор на постоянен лидер. Борис Марков каза, че не възнамерява да се кандидатира за лидерското място и смята да отклони евентуални покани за номинациите му. Той смята, че ще е по-полезен в организационната работа на партията.

На днешното си заседание НИС на СДС е обсъдил позиция на ръководството, в която партията препотвърждава своите цели и политическо поведение. Като основен политически опонент на СДС остава БСП. До изтичането на сегашния парламентарен мандат СДС ще продължи да е необходимият коректив на всички действия или бездействия на управляващите, се посочва в позицията. СДС декларира, че нито една грешка в управлението на държавата няма да бъде премълчана, нито един опит за възстановяване на практики и политики от комунистическото минало няма да останат скрити и всеки опит за нарушаване на демократични правила и ценности ще бъде показван на обществото. В същото време всяка инициатива, гарантираща развитието на демокрацията, развитието на икономиката, защитаваща християнските ценности ще бъде подкрепена от сините. Ние няма да се превърнем в лидерска партия и ще запазим характера си на общност на демократи със свободен дух и съзнание, декларира СДС.

Борис Марков уточни, че СДС не е "талибанска опозиция" и добрите идеи ще бъдат подкрепяни, предаде БТА. Той отказа да коментира как възнамерява СДС да се яви на изборите - самостоятелно или в коалиция, и посочи, че коалиционната политика е в правомощията на Националния съвет на партията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
745 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини