Стоян Мирчев: Актуализацията на бюджета бе приета благодарение на БСП

  • 12 септември 2021 12:10

  • 1152
  • 6
Стоян Мирчев: Актуализацията на бюджета бе приета благодарение на БСП
©

"Проблемът е в това, че Стефан Янев и Асен Василев не се опитаха с всички сили да намерят мнозинство в парламента, което да подкрепи актуализацията на бюджета. Те представиха актуализацията и казаха, че очакват подкрепа. Но това е като бомба с часовников механизъм, защото при липса на мнозинство, това, което предлагат, може и да не излезе накрая". Това заяви пред БНР депутатът от ПГ на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" Стоян Мирчев.

Според него актуализацията на бюджета е била приета благодарение на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Той подчерта, че добавката от 120 лева към пенсиите е временна антикризисна мярка, а преизчисляването на пенсиите е дългосрочна политика:

"Всички казват, че трябва да се вдигнат пенсиите и то трайно, чрез политика. Единият от компонентите е да вдигнем коефициентът на 1,35. Да съгласиха се да го направим от 1-ви октомври и в последния момент популистите в 46-ото Народно събрание направиха така, че да не влезе от октомври, а от 25-и декември. Това е измама, защото бюджетът, който актуализирахме, е до края на годината, т.е. още 5 дни. Тогава може да има ново правителство, което да каже, че през 2022-ра г. коефициентът няма да е 1,35, а примерно 1,2. Тогава хората няма да са видели на практика това преизчисление в пенсиите си".

"Не е БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е причината за преждевременния край на този парламент, ние единствени се опитахме да направим нещо, но не срещнахме разбиране. Президентът може да разпусне НС, когато пожелае. Ако се види, че има желание поне отнемането от г-н Гешев на Бюрото за защита на свидетели да мине на второ четене, може да ни даде още 1-2 дена. Тук проблемът е, че аз не виждам желание от ИТН. Това, което декларираха, че идват да изчегъртват Борисов и отстраняването на Гешев, вече не го и коментират. ... ИТН нямат желание да се направи тази промяна".

Мирчев определи като позитивна заявката на ДПС да не подкрепят Румен Радев за втори президентски мандат.

Мирчев: Петков и Василев са наши съмишленици, Борисов е "голямата тежест" за ГЕРБ

Във връзка с евентуален политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е заяви, че е добре картите да са открити, защото всяко действие има своето противодействие: "И двамата служебни министри са хора с десен профил и притеснения нямам. Имам притеснения, че от различни партийни организации на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е достигат информации за бракониерстване в наши структури".

Последвайте канала на

Калина Христова
1152 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2021.09.24 | 18:53

6
А да няма пари в бюджета е пак благодарение на бсп( бкп)
ВЕЛИКОТО ДЕЛО НА РАДЕВ

2021.09.12 | 14:53

3
ОТКРАДНА МАГИСТРАЛАТА НА СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ! ПАК ЛИ ЗА НЕГО ЩЕ ГЛАСУВАМЕ??? ДА ЗАБРАВИ!!! НОЕМВРИ ЩЕ ГО ИЗХВЪРЛИМ ОЩЕ НА ПЪРВИТЕ ИЗБОРИ!!!
Анонимен

2021.09.12 | 15:57

5
Бойко строи, Радев краде! Добре че малко му остава!

2021.09.12 | 15:53

4
В петък го слушах как припомняше на каримански къде е работил не е лошо когато говори за Славова повече да внимава
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2021.09.12 | 12:49

2
Лапам миризливи мафиотски чуканчета и гълтам тиквено семе. От това живея.
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2021.09.12 | 12:25

1
БСП,Радев,Йотова на политическото бунище :)

Добави коментар

Водещи новини