Демократична България: В следващия парламент ще получим мандат

  • 11 септември 2021 10:17

  • 7944
  • 47
Демократична България: В следващия парламент ще получим мандат
© Кадър - БНТ

В следващия парламент ние ще бъдем политическа сила, която ще получи мандат за съставяне на правителство. Ще покажем как се води диалог, как се съставя правителство и как се предлага на всички партньори да го подкрепят. Това заяви в "Денят започва" с Георги Любенов съпредседателят на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" ген. Атанас АтанасовАтанас Атанасов Атанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров.

Според него, в този парламент "Има такъв народ" са имали възможност за съставяне на правителство, но "останах с впечатление, че не искат", докато БСП са показали, че не могат да съставят правителство.

Три години бяха необходими след падането на Тодор Живков, за да могат демократичните сили да заемат позиции, сега искате три месеца след падането на охранителя на Тодор Живков всичко да се промени! Обществото се бори за промяна и парламентът е еманация на тази борба. Не знам защо толкова тежки думи за парламента, ами той е раздробен. Изисква се време диалогът да стане по-настъпателен, за съжаление минаваме през този етап от време, смята ген. Атанасов.

ИТН, ИБГНИ и ДБ напуснаха пленарната залата

Според него, Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския е човек, който има качества да бъде номиниран като предложение за следващ министър-председател на България.

30 години практически в парламента винаги имаше един голям. Сега минаваме в ново състояние - в което няма голям, има средни партии. Социологията ясно показва тази тенденция, това заяви от своя страна другият съпредседател на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Това означава съвсем друго политическо поведение и това е истинското излизане от тази епоха на свъхцентрализация, която раждаше корупцията. Затова аз мисля, че колкото и да изглеждат тези месеци хаотични, всъщност под този хаос се крие един много позитивен тренд, който означава, че ние като общество и политици трябва да се научим да водим диалог, да се научим да следваме ясни цели, да ги налагаме да ги договаряме като такива и "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" показва това.

Ние показваме много ясна последователност, диалогичност, способност да си отстояваме каузите, обясни Иванов.

Той коментира и евентуалната поява на нов политически субект на сегашните служебни министри Асен Василев и Кирил Петков.

Ние нямаме никакви причини нито да се страхуваме, нито да подхождаме критично. Кирил, Асен и техният екип са хора, които са наши съмишленици, ние работим с тях в една посока, подкрепяме ги и в интерес на истината, очакваме само надграждане. В момента, в който стане ясно, че те излизат на политическия терен, ние ще започнем и този разговор с тях, затова да намерим онази формула, която да намери максимално консолидиране, надграждане и с амбицията за това да трансформираме България на базата на едно сигурно мнозинство.

Ген. Атанас АтанасовАтанас Атанасов Атанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров коментира въпроса дали зад такъв бъдеш политически проект би могло да стои фигурата на държавния глава Румен Радев.

Тези хора показаха за това кратко време, в което са служебни министри, че имат собствен почерк и поведение, ние сме единомишленици. Това са образовани, възпитани хора, вчера си говорихме в парламента с финансовия министър - гледаме в една посока, обясни ген. Атанасов.

Започва политическото време на разговори в политическия живот, категоричен беше отново Иванов.

Калина Христова
7944 47

Свързани новини

Коментари 47

Добави коментар
Гост

2021.09.11 | 16:30

46
Гладна хиена, гъзолизец .. ще видиш мандат на куково лято

2021.09.12 | 17:28

47
в следващия парламент ще получи мъде.
ХА ХА ХА!

2021.09.11 | 16:21

45
ПРОТЕСТНИТЕ ПАРТИИ ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА БЯХА МНОГО ДОБРИ НО ЗАЛЯЗОХА! ПРОЕКТЪТ НА ВАСИЛЕВ И ПЕТКОВ СЪЩО Е ОБРЕЧЕН! ВСИЧКО СВЪРЗАНО С РАДЕВ И МАФИЯТА НЯМА ДА ИМА УСПЕХ!!!
ХА ХА ХА!

2021.09.11 | 16:21

44
ПРОТЕСТНИТЕ ПАРТИИ ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА БЯХА МНОГО ДОБРИ НО ЗАЛЯЗОХА! ПРОЕКТЪТ НА ВАСИЛЕВ И ПЕТКОВ СЪЩО Е ОБРЕЧЕН! ВСИЧКО СВЪРЗАНО С РАДЕВ И МАФИЯТА НЯМА ДА ИМА УСПЕХ!!!
ХА ХА ХА!

2021.09.11 | 16:21

43
ПРОТЕСТНИТЕ ПАРТИИ ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА БЯХА МНОГО ДОБРИ НО ЗАЛЯЗОХА! ПРОЕКТЪТ НА ВАСИЛЕВ И ПЕТКОВ СЪЩО Е ОБРЕЧЕН! ВСИЧКО СВЪРЗАНО С РАДЕВ И МАФИЯТА НЯМА ДА ИМА УСПЕХ!!!
МРАВОЯДА Е...

2021.09.11 | 13:31

42
ТОЛКО ТЪП, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ОТЛЕПИ - НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СЕ СЪБИРА С НЕГО, А ТОЙ САМ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ! КОЛКО И ПРОКОПИЕВЦИ ДА ГО КРЕДИТИРАТ!
Ivan

2021.09.11 | 13:23

41
Ma s*nuvaj ti Samo mandat...???
Прокопиев

2021.09.11 | 13:19

40
Абе, мравояд! Веднага да връщаш кинтите!
Нос

2021.09.11 | 13:18

39
Тоя само НОС има. Другото е мухъл. Сънува. Мечтае. И накрая на...срам.
Спонджибоб

2021.09.11 | 13:17

38
Квадратни гащи :)
Кдкд

2021.09.11 | 13:07

37
Къв а тоа мишеподобен ? С ко ше се коалираш щото мнозинство няма да имаш

Добави коментар

Водещи новини