Татяна Дончева с нова версия за скандала "500К"

  • 10 септември 2021 20:37

  • 9471
  • 32
Татяна Дончева с нова версия за скандала "500К"
© bulphoto (архив)

„След предложението на кабинета на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в, цялата парламентарна група реши, че няма да го подкрепи. Колегата Василев, който аз познавам и като адвокат на ЦСКА, беше написал един гневен пост, че аз съм изкарала всички некадърници и чалгари. Междувременно излезе указа на президента. Ние видяхме трудност как да се отиграе този указ, защото на практика той беше за избиране на Пламен НиколовПламен НиколовПламен Николаев Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица, по професия е предприемач. Владее за министър-председател, а пък ИТН отказваха да предложат какъвто и да е акт на парламента, което заплашваше с конституционна криза. Защото юристите на президента заявиха, че ако ние не започнем процедурата, те ще бъдат принудени да чакат независимо колко време им отнема. Така или иначе накрая се споразумяхме, че ще има акт на парламента, защото трябва да бъде взето някакво решение“. Това каза в ефира на телевизия "Евроком" Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в от "Изправи се.БГ! Ние идваме!".

„Беше станал сутринта скандал с това, че те напуснаха зала, че председателката скъса решението, с което ние всички би трябвало да подпишем. Това, което е зависело от мен да има въобще правителство в този парламент, смятам че добросъвестно съм го свършила. Провела съм разговори с достатъчно много хора, които по мои външни наблюдения са много по-смели. Не крия, че съм говорила с десетина от депутатите на ИТН. При Радостин съм отишла като колега при колега. Аз смятам, че тяхното поведение е безотговорно, да се пречи всячески за съставяне на правителство е безумно. Аз съм провела разговори с тези хора, те са влиятелни фигурни, с изключение на сценаристите. За мен тяхното поведение е безумно, не само от гледна точка на държавата. Моите разговори са били, че хората искат правителство, те са първа политическа сила, тяхното ефективно оползотворяване на мандата позволява те да се укрепят в българския политически живот. Поведението им с този кабинет, този списък и тези хора не е много разумно. Те ме питат защо и казват, ние сме добри. Както казва самият Радостин, аз съм много известен в България“, разказа депутатката от ИБНИ.

Татяна Дончева ще съди Радостин Василев и Тошко Йорданов, обвини Слави Трифонов в заговор

Дончева обясни, че смисълът да има изявени служебни министри, които се ползват с популярност е само плюс, защото баира нямало да бъде толкова стръмен.

По думите ѝ ИТН предлагали съвършено неизвестни неща, които една дума не били казали по време на кампанията. Според нея разговора ѝ в кантората на Радостин Василев не е продължил два часа, защото не бил толкова сериозен.

„Темата е била тази. Той не трябва да го възприема като отрицание на него самия, а като това, че ние сме готови да приемем такова правителство, но не и в такъв смешен състав“, заяви Дончева и обяви, че като предлагали служебни министри те в никакъв случай не кадрували, а просто искали да има гаранция, че ще продължат реформите.

„Ние, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ДБ имаме 83 гласа. Значи на нас не ни трябват някакви отцепници, а 40-50 души. Като махнеш сценаристите и най-приближените им, на практика това е цялата група. Какво ще цепим, то не ни трябва нито математически“, обясни Дончева и припомни, че правилника на парламента не позволявал да се формира друга група в рамките на настоящото Народно събрание. Припомняме обаче, че именно Николай ХаджигеновНиколай ХаджигеновНиколай Димитров Хаджигенов е български адвокат,общественик и политик. Той е роден на 30 юни 1971 от ИБНИ беше предложил депутати от една парламентарна група да могат да се местят в друга, ако поискат.

Нейната задача била да ги мотивира да мислят, че само в интерес на тяхната партия и на тях самите като хора е да вземат сами решения, а не Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в и сценаристите от позицията на някакви господари на групата да им нареждат.

„Направи ми впечатление и на Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше съм го казвала. Вие не сте я видели на преговори. Това не е ли ненормално? Значи първият човек в държавата, шефа на парламента, най-овластената фигура от ИТН, не участва в преговорите. Той пише правилника и стои в правната комисия до председателя и преди това стоеше до председателя на комисията по правилника. Аз откровено съм казвала: Абе Ива, ти не си им шерп, не си слугиня, ти си първия човек на държавата“, възмути се Дончева.

„Аз не съжалявам нито за момент и не съм го казала в яд. Ако става дума за Виктория Василев или някой друг, който не е юрист. Да кажеш, че не разбира, защото сценаристите искали да няма дебат. Обаче когато председателския съвет ти казва не може просто да хвърлиш указа на президента някъде на рафта, това е стабилен акт. Иначе ти блокираш парламентарната процедура за следващи мандати“, обяви Дончева.

Тошко Йорданов: Татяна Дончева предлагаше половин милион на хора от ИТН

На въпрос дали депутатката от ИБНИ е предлагала на Митева да става шеф на Митниците, Дончева се учуди. „Защо на митниците? Аз постове не давам, аз съм от най-малката парламентарна група, не ходя на преговори. Дори мандата да беше получила „Изправи се“, ние нямаше да можем да раздаваме постове“, обяви Дончева.

„Аз не мога да ти кажа дали съм драскала или не съм драскала. Много ме изуми това. Защото аз понякога си драскам, като стоя на някакви скучни форуми. Ама там, какво листче. Първо аз не съм му предлагала нищо, аз няма защо на човека Руди да  му предлагам да ми посредничи в отношенията си с Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше, нито с Хиновски. Какъв е този Руди, за Митева или Хиновски, че аз да не мога да отида да им кажа каквото искам. Това е абсурдно. Как така Тошко започна да твърди всичките неща, затова как аз съм им предлагала подкуп. От къде Тошко започва да се самонавива? Според мен някой трябва да му е казал. За мен този някой е Радостин“, заключи Дончева.

Депутатката допълни, че след като Радостин се е появил в предаването на Тошко започва да се усуква, че всъщност Дончева не е предлагала подкуп.

„Какво искаш да кажеш? Понеже казах, че ще се видим в съда, той каза че не ме е клеветил. Откъде Тошко говори това. Защо не попитате в какво помещение се е състояла срещата“, заяви Дончева и обяви, че офиса на Василев е достатъчно голям и той няма как да е видял тя какво си е драскала.

Според нея Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. е фокусиран, но тя самата не може да си представи, че в частния им разговор двамата няма да си прецезират кой за какво говори.

Дончева смята, че прокуратурата сътрудничи на ИТН, от своя страна партията на Трифонов имала за цел да дискредитира протестните партии и техните лидери. Тя пък вероятно била избрана, защото им пречи да си свършат някаква работа. Според нея гласовете на ИБНИ трябвали на ИТН само за смокинов лист, за да може после партията на Трифонов да си управлява с ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

„Нито един от останалите депутати на ИТН не казва, че аз съм им предлагала нещо. Тези неща на Руди са с цел да се създадат интриги и да бъдат омерзени хората“, обяви Дончева и допълни, че по нейна информация Маджо си имал човек в листата на ИТН във Варна. „Вземаш им листата с депутати и човек по човек ги проследи, къде са работили, за кого са работили и от къде идват. ЩЕ видиш много интересни неща“, заяви още Дончева.

По думите ѝ разговорите с 10-те депутата на ИТН ѝ дали да разбере, че те нямат собствена ВоляВоляВоля е българска либерална политическа партия. Тя е основана на 15 юли 2007 г. по инициатива на.

„Слави може да иска много работи. Аз съм пречка за тези хора, които стоят зад него и смятам, че ние трябва да продължим по своя път и да показваме какво се случва като сюжет“, заяви Дончева и определи ИТН като разрушителна за политиката.

По думите ѝ разговорите за коалиции се водели на всички други места, но не и в парламента, там било само ритуал. Според нея всички депутати на ИТН са марионетки. 

Мая Йорданова
9471 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар
тцтцтцт

2021.09.11 | 06:00

32
Защо ни я показвате тази мастия ?Тя отдавна е вече в историята !

2021.09.11 | 00:02

25
На фона на Борисов , Дончева е гений и красавица !

2021.09.11 | 01:10

31
НА ФОНА НА ДОНЧЕВА, БОРИСОВ Е МАНЕКЕН И НАЙ-ИСКРЕНИЯ ЧОВЕК

2021.09.11 | 00:49

30
Конят такъв къч игра на Борисов , че го свали от властта завинаги ! Пълен нокаут !
Анонимен

2021.09.11 | 00:46

29
Дончева е в забвението вече!! А Борисов се завръща на бял кон!
Анонимен

2021.09.11 | 00:46

28
Дончева е в забвението вече!! А Борисов се завръща на бял кон!
j

2021.09.11 | 00:23

27
shte q ubiq bavno i ma4itelno

2021.09.10 | 23:10

16
Най - важното е никога , ама НИКОГА да не се забравя за кражбите , убийствата и геноцида над възрастните българи , простащините и идиотщините по време на 12 годишното управление на чекмеджетулупа Борисов и ГЕРБ ! Възмездие и тоталното им изчегъртване са необходими !

2021.09.11 | 00:07

26
Научете наизуст горните две изречения , тикви тъпи !

2021.09.10 | 23:55

21
Не се е изтъркала ! Още има идиоти като теб с мозъци гладки като кестен , които не са го разбрали !

2021.09.10 | 23:51

20
Тая партенка се изтърка. Звънкай в централата да ти сменят коментара, че ще останеш без пари. СМЕШНИК.

2021.09.11 | 00:00

24
Умен е Борисов , а не Дончева , така ли ? ХАХАХА ! Че кой докара Радев на власт ? Не беше ли " умната " тиква Борисов ?! Кой посочи Цецата Цачева за кандидат президент и се самоуби !
Kris

2021.09.10 | 22:43

13
Господи какво отврат и мръсотия.Дали има някой,който да си легне с тази смрад
Анонимен

2021.09.10 | 23:57

23
Дяволът да не е ЛУД?!
Анонимен

2021.09.10 | 23:57

22
Дяволът да не е ЛУД?!
Анонимен

2021.09.10 | 22:51

15
Може би Дявола, но идвали !
Анонимен

2021.09.10 | 22:51

14
Може би Дявола, но идвали !

2021.09.10 | 23:12

17
ИТН са кретени и чалгари ! Дончева е права и е умна !

2021.09.10 | 23:44

19
Ниско чело, селски фейс
Майтапчи Йово

2021.09.10 | 23:20

18
Дончева е точно толкова... умна, колкото ти си... Ален Делон:)))!

2021.09.10 | 22:22

12
От 2 години по медиите и телевизиите върви кампания наречена ЛЪЖА срещу Бойко Борисов на принципа "аз чух"...." знаеш ли какво разбрах " или " чух от сигурен човек", Това си беше милицоинерска акция от такива,като Атанасов и Хр Иванов от ДеБъ, Бойко Рашков, драскачите наречени сценаристи около Учиндолския селяндур Слави водени от българоубиеца Румен Радев.Тази акция вървеше умишлено да се разбие високия рейтинг на Борисов и Герб за да може сега некъдърниците и мафиотите да вземат властта, както и стана

2021.09.10 | 22:21

11
От 2 години по медиите и телевизиите върви кампания наречена ЛЪЖА срещу Бойко Борисов на принципа "аз чух"...." знаеш ли какво разбрах " или " чух от сигурен човек", Това си беше милицоинерска акция от такива,като Атанасов и Хр Иванов от ДеБъ, Бойко Рашков, драскачите наречени сценаристи около Учиндолския селяндур Слави водени от българоубиеца Румен Радев.Тази акция вървеше умишлено да се разбие високия рейтинг на Борисов и Герб за да може сега некъдърниците и мафиотите да вземат властта, както и стана

2021.09.10 | 22:21

10
От 2 години по медиите и телевизиите върви кампания наречена ЛЪЖА срещу Бойко Борисов на принципа "аз чух"...." знаеш ли какво разбрах " или " чух от сигурен човек", Това си беше милицоинерска акция от такива,като Атанасов и Хр Иванов от ДеБъ, Бойко Рашков, драскачите наречени сценаристи около Учиндолския селяндур Слави водени от българоубиеца Румен Радев.Тази акция вървеше умишлено да се разбие високия рейтинг на Борисов и Герб за да може сега некъдърниците и мафиотите да вземат властта, както и стана

Добави коментар

Водещи новини