Румен Радев: Разпускането на Народното събрание е въпрос на дни

  • 10 септември 2021 10:22

  • 6287
  • 40
Румен Радев: Разпускането на Народното събрание е въпрос на дни
© Булфото

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на заяви, че в близките дни Народното събрание ще бъде разпуснато, като не конкретизира точна дата. Това се случи на "Дондуков 2" по време на изслушването на Гергана Стоянова, предложена за нов член на ЦИК от "Има такъв народ" във връзка с предсрочно прекратения мандат на Любомир Гаврилов.

Държавният глава се обърна към Стоянова с думите: "Искам да ви пожелая успех и да се включите възможно най-бързо в пълноценната работа на ЦИК, защото разпускането на Народното събрание е въпрос на дни".

Самото изслушване продължи няколко минути, след което Гергана Стоянова официално беше обявена за член на ЦИК.

„Комисията проучи представените документи и извърши съответната проверка. Предвид мотивите на депозираното предложение, както и проверката на документите в тяхната цялост, Комисията прави заключение, че не е налице несъответствие в закона за г-жа Стоянова като член на ЦИК“, каза проф. Емилия Друмева, председател на Комисията.

При избори 2 в 1 - "по-практично" ще е парламентарните да са на 14 ноември

„Кандидатът Гергана Петкова Стоянова отговаря на изискванията на българския кодекс за това да бъде член на ЦИК“, допълни още проф. Друмева.

„Завършила съм английската езикова гимназия в Бургас и съм магистър по "Право" в Бургаския свободен университет. Член съм на адвокатска колегия Бургас и съм юрист", каза самата Стоянова при представянето си.

Гергана Стоянова има опит в изборния процес само на последните избори, които се проведоха на 11 юли, като тогава е била член на РИК.

"Бях член на Районна избирателна комисия (РИК) в Бургас от 11 юли 2021-а", каза Стоянова. Тя изтъкна опита, който е придобила от тези избори, с новоста, че се е гласувало с машини.

"Бях ангажирана във всеки един аспект с провеждане на изборите, като се проведоха множество обучения на СИК и за първи път имаше и провеждане на избори на борда на кораб. Аз бях в един малък работен екип, който се занимаваше с подготовката и провеждането на тези избори", допълни още Гергана Стоянова.

Последвайте канала на

Калина Христова
6287 40

Свързани новини

Коментари 40

Добави коментар

2021.09.10 | 14:57

40
Радев връщай заплатите които ти плащаме! Ти за нищо не ставаш, освен да си въртиш твоите си далаверки. Вт0ри мандат, нова партия и други мушингии с ченгета и Черепи. Нарушаваш конституцията и нищо за 4 години полезно за държавата. Ще те запомнят като Президента с увисналия юмрук, нищо повече! Махай се!

2021.09.10 | 14:57

39
-ПРЕЦЕДЕНТА!!!!! Прецедента Р.Радеф преди няколко месеца може би година,пред медиите се изказа; ,,Ако аз управлявах, няма да има корупция и кражби"! Е, прецеденте вече половин година управляваш и какво се случи Блокира държавата! Отвори торбата от лъжи! Увеличи цената на ел.енергията и всички стоки и услуги! Съсипа бюджета-ликвидира го--открадна го!!! Държавата спря да съществува!!! Създаде хаос и няма правителство!!!; Само избори и колко това ще продължи??? Вие, прецеденте превърнахте България в талибанска хунта!!! Доволен ли сте????? Разбрахте ли,че за нищо не струвате!!!!! Вие сте резил! Вие сте позор! Вие сте мошеник и лъжец! Предател! За теб няма закони! Няма Конституция! Шуробаженащина за престъпници и мафиоти!!!!!!

2021.09.10 | 14:56

38
НA НEКAДЪРНOТO ФAТМAШКO ПРAВИТEЛCТВO !!!! OCТAВКA НA AЙЛЯКЧИЯТA - ФИГУРAНТ !!OCТAВКA НA ПOДCТРEКAТEЛЯ - МEТEЖНИК !!! OCТAВКA НA ЛЪЖEЦA ...CЪД И ЗAТВOР !

2021.09.10 | 14:56

37
Стветски К0он Дон Мунчо не престана да доказва, че под фуражката, расте само мухъл.Този селски, е самото въплащение на всичко гнусно сред племето ни. Точно затова от Москва го направиха резидент. В негово лице съветските пор0ве виждат своя идол идеал на задунайски поданик- безличен страхливец, за това само за страх говори.

2021.09.10 | 14:56

36
ОТЧАЯН СТРАХ! Ето това е основният мотив, който движи действията на Радев и формираната клика около него. Сега е с имунитет, т.е. недосегаем, защото все още е президент. Да, но е оцапан до уши с шпионски скандал срещу родината си и с корупционни сделки - Грипени, Бобокови и т.н. Затова се е вкопчил в президентската власт. Играе хазартно, заложил е всичко и е готов на всичко - или ще е президент още един мандат или отива в затвора. Готов е и на диктатура - за да си спаси кожата...

2021.09.10 | 13:59

35
Президента Радев е най почтеният политик у нас ББ - мафията се опитват да го хулят и злепоставят, но той доказа че най добрият президент на страната досега! Борбата с мафията е много много труден процес, тя понякога печели избори и краде държавните ресурси, но не и сега !

2021.09.10 | 13:55

34
Радев сам и без подкрепа от никого събори режима на мутрите. Само това да беше направил му стига да е златен.
Бойче , дръж , лапай , гълтай !

2021.09.10 | 13:54

33
Радев разбива държавата на мафията Борисов и ГЕРБ ! Разбиването ще продължи повече от година до пълното изчегъртване !

2021.09.10 | 13:52

32
От 2015-та година по медиите и телевизиите върви кампания от ЛЪЖИ срещу Генерал Радев на принципа "аз чух"...." знаеш ли какво разбрах " или " чух от сигурен човек", Това си беше милиционерска акция от такива като Цвъки Ухото, тоМАТА ХАРИ бикова, драскачите около кypвата Севда, водени от българоубиеца Боко Тиквата. Тази акция вървеше умишлено да се разбие високия рейтинг на Радев, за да може некадърниците и мафиотите да не пускат властта. За народна радост, мутрите се провалиха.

2021.09.10 | 13:42

31
Баце , не се кандидатирай за президент ! Пусни пак Цецета Цачева , плевенската м,урва ! Тя сега има по - големи шансове от теб за победа срещу РАДЕВ ! МУХАХАХА ! Голем бунак си бе , байуй !

Добави коментар

Водещи новини