Стефан Янев: Създаваме Секретариат на Съвета по сигурността към МС, понеже такъв досега не е имало

  • 09 септември 2021 12:12

  • 901
  • 4
© Novini.bg

Беше отчетено свършеното до момента от Министерството на вътрешните работи по отношение на усилията спрямо мигрантския натиск през август и началото на септември. Бяха оценени мерките и това, което е направено, включително и координацията с Министерството на отбраната от гледна точка на тяхно бъдещо участие при необходимост. Това заяви служебният премиер Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен в изявление пред медиите след свикания от него Съвет по сигурността, предаде репортер на Novini.bg

,,Координацията я има, съответните структури си взаимодействат, поддържат взаимна информираност. предстоят и допълнителни действия, едното от които е, че приготвяме проект на решение на Министерски съвет, така че тази смесена отговорност по отношение на граничната ограда да премине изцяло в ръцете на МВР и по-точно в ГД "Гранична полиция". Така, освен охраната, да се грижат и за поддръжката на съоръженията и съпътстващата инфраструктура, включително и самите системи за наблюдение, информационни сензори и всичко останало, за да бъде централизирано това управление.

Започна Съветът по сигурност при премиера Янев

,,Говорихме и за необходимостта от изграждането на допълнителна и техническа инфраструктура за бърза обмяна на информация и осведоменост между всички заинтересовани страни'', допълни Янев.

Следващата седмица сме готови да внесем предложение за постановление на Министерски съвет за създаване на Секретариат на Съвета по сигурност. Той ще функционира в рамките на Министерски съвет. Числеността и задълженията му са определени, допълни той, като уточни, че ще отнеме технологично време, докато служителите в него бъдат назначени.

Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен добави, че на следващото правителствено заседание ще бъде внесено и предложение за създаване на механизъм за временно командироване на специалисти от МВР, МО и службите за сигурност така, че до края на 2021 г. те да могат да изпълняват задълженията на специалистите от Съвета по сигурност.

,,Очакването е, че в началото на следващата година този съвет да функционира пълноценно'', посочи още служебният министър-председател.

Той информира също така, че са били приети и вътрешни правила за организиране и провеждане на заседанията на Съвета по сигурност.

Последвайте канала на

Владимир Василев
901 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.09.09 | 14:46

4
Кирчо. Пътник си.

2021.09.09 | 13:11

1
Никога , ама никога не забравяйте престъпленията , кражбите , убийствата , побоищата ,геноцида над пенсионерите , идиотщините и простотиите на Борисов и режима му през 12 - те години упрвление ! СЪД и ЗАТВОР , КОНФИСКАЦИЯ !

2021.09.09 | 14:45

3
Никога няма да забравим комунистическата диктатура и мракобесие. Никога.
катана катана

2021.09.09 | 13:15

2
кво създава па тоя, нали след някои ден ще иде истинското правителство и аи пак да махат създаденото

Добави коментар

Водещи новини