Американският университет в България връчи почетното звание "Доктор хонорис кауза" на Кристалина Георгиева

  • 08 септември 2021 18:49

  • 981
  • 1
Американският университет в България връчи почетното звание "Доктор хонорис кауза" на Кристалина Георгиева
© Facebook

На тържествена церемония Американският университет в България /АУБ/ удостои управляващия директор на Международния валутен фонд д-р Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование с почетното звание "Доктор хонорис кауза".

Званието връчиха президентът на АУБ д-р Дейвид Евънс и заместник-председателят на настоятелството на университета Виктория Ентуисъл, като посочиха нейната съществена хуманна дейност, трайния ѝ принос към каузата на образованието и активната работа в областта на международното сътрудничество.

Кристалина Георгиева с призив към Централна Африка

Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование сподели, че приема признанието на университета с гордост. Връчването на званието е част от събитията, посветени на 30-ата годишнина от основаването на университета, а Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование посочи, че именно преди 30 години започва и нейният професионален път.

В словото си пред гостите на събитието и пред студенти на университета тя подчерта, че инвестицията в хората и изграждането на човешкия капитал е в основата на силната икономика. Живеем в бързо променящ се свят и трябва да изградим устойчивост, допълни Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование.

Освен силни, образовани, здрави хора, които са социално активни, са необходими и ценности като емпатия, хуманност и доброта, защото се нуждаем един от друг в този свят, допълни директорът на Международния валутен фонд.

"Трябва да умеем да подаваме ръка. Човешкият капитал е това, което ще направи разликата в този свят. Седемдесет процента от този свят е в хората. И въпреки това толкова често ние даваме голямо внимание на пътища, мостове, а не на това, което ни прави силни, това сме ние", допълни тя.

Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование отбеляза още, че "живеем в криза като никоя друга". По думите и през 2020 година световната икономика е била пред колапс, а ковид кризата е оставила своите уроци.

"Научихме от тази криза за нашата взаимна зависимост един от друг, научихме много за невероятните постижения учените да изобретят ваксина за толкова кратко време и за нашата възможност да правим немислими неща, когато ги правим под натиск", допълни Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование.

Урок от кризата е още, че икономическата политика не може да се оставя само на икономистите, допълни Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование.

"За първи път интегрираме епидемиологични предположения за това как ваксината ще ни защити и как вариантите ще ни ударят, за да можем да решим какъв е възможният път за световната икономика", допълни Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование.

На официалната церемония по връчване на почетното звание присъстваха посланикът на САЩ Н.Пр. Херо МустафаХеро МустафаХеро Мустафа (на английски: Herro Mustafa; на кюрдски: Hêro Mistefa; родена 1973 г.) е американски дипломат,, кметът на Благоевград Илко Стоянов, областният управител Николай Шушков, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков. Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование се срещна и със студенти в кампуса, за да отговори на техни въпроси.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
981 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.09.08 | 18:53

1
НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С БАБИ БКП!!!

Добави коментар

Водещи новини