Гражданите с право да задават въпроси на Доган при изслушването му в комисията "Росенец"

  • 08 септември 2021 13:58

  • 991
  • 0
Гражданите с право да задават въпроси на Доган при изслушването му в комисията "Росенец"
© Булфото (архив)

Временната парламентарна комисия "Росенец" даде възможност на гражданите, организациите и медиите да зададат въпроси на почетния председател на ДПС Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от. Комисията оповести имейл, на който заинтересованите да отправят питания, ако те са свързани с предмета на комисията - vkrosenets@parliament.bg.

,,Ще направя всичко възможно всеки постъпил въпрос да бъде зададен на редовното заседание на председателстваната от мен Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на Лесопарк "Росенец", в района на нос Чукалята'', заяви председателят на комисията Калоян Янков.

Хамид: Доган може и да пие кафе в комисията „Росенец“

Вчера комисията взе решение за изслушване на ДПС Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от на следващото заседание на 14 септември от 14 ч., ако парламентът не бъде разпуснат. Предложението за това беше направено още на миналото заседание, когато се разбра, че Доган е използвал т.нар. летен сарай на Росенец по няколко месеца всяко лято в периода от 2016 до 2020 г. без сградата да има необходимите разрешения за ползване.

Доган ще трябва да отговаря пред Комисията за връзката му с базата на "Росенец" и по каква причина ползва имуществото там.

Депутат от ДБ направи фрапантни разкрития за Сарая на Ахмед Доган

Това имущество принадлежи на две фирми – едната с офшорен собственик, а другата със собственост на подставени лица с фиктивен бизнес, обясни председателят на комисията Калоян Янков и посочи, че Комисията е установила шест класически индикатора за пране на пари във връзка с “Росенец”.

Поканата е публикувана на сайта на Народното събрание в раздел "Новини": https://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/2861

Владимир Василев
991 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини