Партия на Кирил Петков и Асен Василев? Все по-реалистично, все по-близо

  • 07 септември 2021 18:50

  • 6164
  • 50
Партия на Кирил Петков и Асен Василев? Все по-реалистично, все по-близо
© Булфото (архив)/колаж: Novini.bg

Партия на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на? Все по-реалистично звучи, нали?

Ако Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на са решили (а по всичко изглежда, че са) да участват в политическия живот и занапред и то на голямата сцена, те определено имат цяла „палитра“ от избори пред себе си. 

Първо да започнем с очевидно пропускания въпрос (защото е малко вероятен като сценарий, но все пак): дали двамата са така свързани, както общественото мнение свикна да приема през последните седмици и месеци? Имената Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на се споменават заедно, някак по навик. Разбира се, има много причини за това, включително и факта, че те са заявявали готовността си да работят заедно и занапред. Но да не забравяме, че в политиката нищо не е изключено. Така че не е напълно 100% ясно дали Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, правейки своя политически проект, непременно ще качи Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на на борда. Макар обаче всички да предчувстваме, че най-вероятно ще са заедно. 

След като отметнахме този сценарий, да видим другите. 

Правят партия или участват като част от вече съществуваща, или…? 

И въобще участват ли на тези избори или чакат следващите (кой знае кога биха били те – след месеци или години)?

Не е изключено да „изчакат на скамейката“ тези избори и да се включат в следващи такива, а през това време да изградят структура, наберат членска маса, да заприличат на една класическа партия. Защото

защото сега са служебни министри и нямат право да правят партия. А между времето, в което ще могат да я направят, регистрират и структурират, до времето, в което да я „пуснат на вода“, няма много. Съмнително е да успеят. Не е невъзможно, все пак показаха, че вземат бързи решения и работят бързо, но все пак… Значи не е изключено да се откажат. Но не завинаги, защото ясно дадоха заявка, че ще останат в политиката. 

Не е изключено (но и не е кой знае колко вероятно) да решат да влязат в нечия партия, като нечии кандидати. От Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от например вече заявиха, че са готови да работят с тях.

Самият Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския заяви:

Те са наши съмишленици. Това, което са започнали, генерира доверие и трябва да продължи. Това, че генерира и атаки, валидира факта, че то трябва да продължи. Естествено е за нас да ги подкрепим в техните намерения, но те казаха, че след като се разпусне парламента ще анонсират своите решения“.

Христо Иванов проговори за отказа към БСП, ДБ ще подкрепи евентуален проект на Кирил Петков и Асен Василев

Факт е, че двамата демонстрират справяне с проблеми на ниво, което отдавна не е било демонстрирано в парламента (но пък то и в този парламент летвата е толкова ниско, че мравка не може да пропълзи под нея). 

Факт е, че ги приемат и подкрепят хора и от ляво, и от дясно. 

Факт е, че получиха гласно подкрепа и от служебния премиер Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен. Мнозина видяха в тази подкрепа всъщност подкрепата на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

Факт е, че досега който се опита да ги злепостави и опетни, сам се злепостави и опетни – справка: Тошко Йорданов и ИТН. Тук играта (на ИТН) е неясна, защото те се противопоставиха на най-силните министри на Радев, които имат най-висока подкрепа от обществото, но същевременно подкрепиха самия Радев за следващите президентски избори. (???)

Факт е, че работата им намери доста нарушения и „течове“ по етажите на властта, чието отрязване демонстрира, че в България ресурс има, но той се пилее; демонстрира и че има формула това да се спре, стига да има желание. 

Дали те ще се превърнат в „златен билет“ за някоя партия, която успее да ги привлече в редиците си? Има и друга опция – да си направят партия и с нея да влязат в коалиция – също печеливш ход. 

Малко по-горе стана дума, че нямат време да създадат партия (ако са решили да се целят в следващите избори), да създадат структури и т.н. Факт е обаче, че това (при силно желание!) може да е само формална пречка. Спокойно могат да се явят чрез вече регистрирана партия – мандатоносител. Както направи Васил Божков на предходните избори. Правилата са еднакви за всички, защо пък те да не могат да се възползват от такава възможност? 

Разбира се, не е изключено Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на просто да липсват в следващ служебен кабинет,

ако решат да създават своя партия, с която да участват на следващите избори, за да имат време да я създадат, регистрират и развият. Интуицията обаче подсказва, че те няма да изоставят работата си в поверените им ведомства, защото това ще се разчете като изоставяне на последователността и работата в името на политическата игра. 

Изключително важно е да не се забравя, че каквото и да се прави, планира, готви и приготвя, еднолично партийно управление скоро в България няма да има. Никой няма да има пълно мнозинство, с което да управлява комфортно без съдружие. Последните месеци пък ни показаха до какви катастрофи водят такива насилствени опити спечелилият с малко да се опитва да управлява като абсолютен лидер. Коалициите и сдруженията са неизбежни – българският народ е разединен в търсенията си и ясно показа, че не е готов да се довери „на едро“ само на една формация. Затова изходът се крие в намирането на начин различните партии и коалиции да работят заедно за счупването на модела и излизането от вечната криза. Факт е обаче, че много от играчите в парламента са прекалено различни и това да заработят заедно би било предателство към избирателите им. Както се видя например от линията на ДБ, които бяха категорични, че не могат да дават одобрението си за „който и да е“, посочен в последната минута, нито да подкрепят продължаване на един стар модел. 

Какво означава това? 

Означава, че изходът (стига да сме готови за него) се крие зад формирането на партньорство между лидери със сходни позиции, чието коалиране няма да се приеме като невъзможен компромис от избирателите. В това отношение двете нови явления – евентуалният проект на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Асен Василев; и Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от изглеждат с най-сходни позиции и най-логично е движение в посока сближаването им. 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
6164 50

Свързани новини

Коментари 50

Добави коментар
Абе

2021.09.08 | 18:38

50
Не обичам педалите, признавам си!

2021.09.07 | 21:21

18
ЕДИН И СЪЩ ГЕРБЕРСКИ ПЕДЕРАС Е НАПИСАЛ ТУК ВСИЧКИ НЕГАТИВНИ КОМЕНТАРА. ЖАЛЪК СИ ПЕДРО.
Хе хе

2021.09.08 | 18:37

49
Ти си ПЕДЕРАСТ :)

2021.09.08 | 00:16

44
Ти, си,истенски, Педерунгел,и,Лизач, олижи газът на Радев

2021.09.07 | 21:33

22
Духай
Вико

2021.09.08 | 14:59

48
Май ще гледаме втора серия на "Подмазване", в главните роли ДБ, режисьор Христо Иванов. Страха да не останат извън властта е голям хахахха
Двете недоносчета крадливи

2021.09.07 | 23:25

41
Стига с тия сиамско-фатмашки шарлатани и даалавераджии
Revlyoto i Pinokio

2021.09.08 | 07:42

47
Kato siamski bliznaci sa...
кхй

2021.09.08 | 03:22

46
Ама няма проблем бе- тях ще изберем.

2021.09.08 | 01:23

45
Единия пед*л с любовник Спецов, другия, с двойно гражданство...С началник Радев мошеника. На избори, ако се явят ще вземат 2%.

2021.09.08 | 00:13

43
Тия мутри педераси,те, ще,леквидират, страната

2021.09.07 | 22:50

33
Важно е да не се забравя никога за кражбите , убийствата , геноцида към възрастните през 12 - те години управление на Борисов и ГЕРБ ! Възмездие е нужно и голямо пречистване !

2021.09.07 | 23:29

42
Шибачев, ИДИОТ ПОД НАЕМ и лайноразносвач пак си объркал хаповете и имаш поредната дефекация!!Ближи си памперса и не вони тука с идиотските си видения

2021.09.07 | 23:15

35
Важно е да не се забравя никога за кражбите , убийствата , геноцида към възрастните през 12 - те години управление на Борисов и ГЕРБ ! Възмездие е нужно и голямо пречистване !

2021.09.07 | 23:20

40
Като дойде санитаря да ти смени хаповете и памперса ще има бой и още нещо без вазелин- Голямо пречистване проктологичното шибачев ИДИОТ
Внимание.И.Д.И.О.Т лайноразносвач позитански

2021.09.07 | 23:18

36
Шибачев, ИДИОТ ПОД НАЕМ и лайноразносвач позитански на надник,идиотизма ти е наследствен и няма лечение, смръдльо недоправен
Бачо Колю

2021.09.07 | 18:54

1
Ами то има още за досъсипване
Анонимен

2021.09.07 | 23:19

39
Позволим ли им, ще я разграбят !
Анонимен

2021.09.07 | 23:19

38
Позволим ли им, ще я разграбят !
Анонимен

2021.09.07 | 23:19

37
Позволим ли им, ще я разграбят !
Анонимен

2021.09.07 | 21:38

29
БОЙКО ОСТАВИ ПРОСПЕРИРАЩА И ДОБРЕ РАЗВИВАЩА СЕ ДЪРЖАВА! ИМА КАКВО ДА СЕ РАЗГРАБВА!
Анонимен

2021.09.07 | 21:38

28
БОЙКО ОСТАВИ ПРОСПЕРИРАЩА И ДОБРЕ РАЗВИВАЩА СЕ ДЪРЖАВА! ИМА КАКВО ДА СЕ РАЗГРАБВА!
Анонимен

2021.09.07 | 21:38

27
БОЙКО ОСТАВИ ПРОСПЕРИРАЩА И ДОБРЕ РАЗВИВАЩА СЕ ДЪРЖАВА! ИМА КАКВО ДА СЕ РАЗГРАБВА!
Анонимен

2021.09.07 | 21:38

26
БОЙКО ОСТАВИ ПРОСПЕРИРАЩА И ДОБРЕ РАЗВИВАЩА СЕ ДЪРЖАВА! ИМА КАКВО ДА СЕ РАЗГРАБВА!
До долния

2021.09.07 | 19:33

7
Я го духай бе червен помияр

2021.09.07 | 19:02

2
ГЕРБЕРСКИ ПЕДЕРАС

Добави коментар

Водещи новини