Корнелия Нинова: И извънземните да бяха предложили увеличение на пенсиите, и тях щяхме да подкрепим

  • 07 септември 2021 17:18

  • 2596
  • 5
©

"Ние сме за избори 2 в 1, другото е излишно натоварване на хората", заяви лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за веднага, след като върна мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев, предаде репортер на Novini. bg.

Положихме максимални усилия за разум, диалогичност и отговорност за сформиране на правителство. Поканихме всички партии на протеста да обсъдим всички предложения и да ги обсъдим, но го отхвърлиха. Последваха поне 10-на предупреждения от наша странае, че ще стане беля. Вие сте свидетели, че нашите прогнози се оказаха верни", каза тя.

"Изключително безотговорно отношение към бюджета", посочи лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Корнелия Нинова върна мандата на Румен Радев и обяви: Не срещнахме подкрепа от ИТН, ДБ и ИБГНИ

"Ако търсят извинение за провала на третия мандат, да си го търсят където искат. Днес БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с гласувахме заедно да се дадат на пенсионерите по 120 лева, защото са най-тежко засегнатите от COVID кризата. Ще дадем глътка въздух на възрастните хора, преди тежката зима, която ги очаква. Не ме интересува какво говорят ИТН за бракове, сватби и коалиции", подчерта Нинова.

Запитана дали при това неразбирателство между политическите сили би могло да роди следващо правителство след изборите, Нинова отвърна, че се надява на спокойствие. 

"Ние гласувахме "за" промените в съдебните закони - НСО, Спецсъда и Спецпрокуратурата. На първо четене. Протестните партии знаеха, че наши двама души няма да присъстват после по уважителни причини - едната е погребение. Протестните партии знаеха. Да търсят умисъл в това, дори няма да коментирам", каза тя.

Нинова призна, че е имала готовност да обсъжда имена с партиите за кабинет, а не да спуска фигури: "Щом стигнахме до отказ въобще да разговаряме, се видя, че няма смисъл", добави тя.

По-късно в предаването "Още от деня" по БНТ, Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за каза: "Предложихме открит разговор на трита партии на протеста. Нищо не налагахме силово, търсихме диалог. Те отказаха да направим мнозинство. За нас беше разумно и възможно да излъчим парламентарно мнозинство и направихме всичко възможно. Нямаше никаква обективна причина да не се състави кабинет".

Във връзка с актуализацията на пенсиите, председателят на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е посочи: "И извънземните да бяха предложили увеличение на пенсиите, и тях щяхме да подкрепим, увери Нинова. „За възрастните хора в тежката ситуация, в която цените летят нагоре, а пенсиите остават същите – ще ги подкрепим“, обясни тя.

„Отхвърлиха нашето предложение и предложението на служебния кабинет, остана това с добавките. Решението е следното – да се завишат приходите от ДДС и актив. Всяка година ние се борим за актуализацията на пенсиите. Пари има достатъчно в бюджета. Все пенсионерите са ощетени, все за тях няма“, отчита лидерът на социалистите.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2596 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
????

2021.09.07 | 22:03

5
Другарко Нинова, сигурни сме, че ще ПОДКРЕПИТЕ и избори 3 в 1,за ПРЕЗИДЕНТ, ДЕПУТАТИ и раздаване по 50лева от НОЩНОТО ШКАФЧЕ на всеки един гласувал, така ли??????????????????

2021.09.07 | 22:03

4
Когато БСП-БКП са на власт и взимат решения за народа, остава глад, мизерия и фин. Криза!
Абе, Ку.рнело!

2021.09.07 | 20:42

3
Останаха ли живи пенсии :)
tom

2021.09.07 | 20:21

2
dolen bokluk ti vinagi si podkrepiala grob ti bokluk gi podkrepi i vav dalaverata sas recikliranite samoleti.

2021.09.07 | 19:00

1
Ама,шундо, Меризлива,ти,що,не,подкрепи, ИТН

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини