Нинова към българите: Съжаляваме за това, което ви причинява 46-ото НС

  • 03 септември 2021 14:18

  • 1713
  • 11
Нинова към българите: Съжаляваме за това, което ви причинява 46-ото НС
© Булфото (архив)

Председателят на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за прочете от парламентарната трибуна декларация от името на партията, в която призова партиите да направят последен опит за разум и отговорност пред държавата и хората.

Публикуваме цялата декларация без редакторска намеса:

Уважаеми български граждани,

Съжаляваме за това, което ви причинява 46-ото Народно събрание, особено вчера и днес - грозните сцени, личните обиди и непремерените изказвания на колегите са унизителни за българския парламентаризъм. Ние от коалиция „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ опитахме да внесем стабилност, спокойствие и разум. Поканихме ИТН, Демократична България и „Изправи се БГ! Ние идваме“ на разговори за мнозинство по политики и редовно правителство. Мнозинство за промяна на модела. Част от тази промяна беше спора от вчера и днес. Промяна в съдебната система – съдебна реформа.

БСП връща мандата

Уважаеми колеги от „партиите на протеста“,

Вие отказахте да направим мнозинство, което да смени главния прокурор Гешев, а сега търсите мнозинство, което да смени охраната му. Ето на това му се казва „реформа по протестърски“. Така ли отговаряте на очакванията на хората, които десетки дни бяха на площадите с две искания – оставка на Борисов и оставка на Гешев. Виждаме, че в последните дни много йезуитски се опитвате да прехвърлите отговорността за собственото си безсилие върху БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Не можем да ви го позволим.

Ние от „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ гласувахме „за“ законите за сваляне на охраната и на НСО от управленски фигури. Ще продължим да го правим. Така че не прехвърляйте отговорността върху БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Уважаеми български граждани,

Обръщам се към вас, за да кажа за пореден път истината, а вие преценете. Един месец ние от „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ проявяваме отговорност към вас – затова сме търпеливи, разумни, аргументирани и мислим държавнически. Уверявам ви, че това беше огромно изпитание на характери.

Нинова: Трите партии на протеста не искат редовен кабинет и стабилно управление

Новите партии високомерно отхвърлиха подадената от нас ръка. Така направиха съставянето на правителството невъзможно. От 2 дни се молят да задържим мандата, за да решим важни въпроси уж за вас. Видяхте вчера и днес какво се случва – нашите важни въпроси са цената на тока, на хляба, на млякото, увеличението на цените на газа, ниските ви заплати и пенсии, препълните ни болници, липсата на лекарства, фирми, изправени пред фалит, растяща безработица и инфлация. Всичко това може да се заключи в три думи – актуализация на бюджета.

Да чухте нещо по тези въпроси в последни дни, освен изслушване на министри? Думи, думи, думи и фалшива загриженост, а дела – никакви. Вчера и днес колегите от ГЕРБ и партиите на протеста дадоха много аргументи защо трябва да се върне мандата. Съжалявам да го кажа – опитахме всичко по силите си, но това Народно събрание е изчерпано от съдържание.

Уважаеми колеги,

Имате четири дни до вторник. За последен опит за разум и отговорност пред държавата и хората. Не вярвам тези 4 дни да изтрият срама и да върнат изгубените 44, откакто сме положили клетва. Но все пак оставаме с последна надежда – до вторник да се опитаме да променим ситуацията и поне на финала НС да изглежда отговорно към българските граждани.

Спомням си края на 45-то Народно събрание, спомням си как от трибуната ви призовахме да гласуваме на второ четене преизчисляването на пенсиите, за да остане с нещо добро то в историята. Тогава отказахте. Сега за последен път ви призоваваме – разум, спокойствие и отговорност за 4 дни. Дайте да актуализираме бюджета, за  да оставим поне малко в съзнанието на хората, че 46-то Народно събрание на финала е проявило отговорност към тях. Обръщам се към вас – да не допускаме това, което видяхме в залата през последни дни, да се случи по време на актуализацията на бюджета. Има риск от това, но резултатът ще е фатален. Сигурно и за партиите, но и за хората.

Тошко Йорданов: Не виждаме вина у нас, че няма редовно правителство

Не стигнем ли до разумна актуализация на бюджета, ни чакат тежки месеци. И отговорността, която всички се опитвате да прехвърляте един на друг, ще бъде на всички ни. Най-вече на институцията Народно събрание. Сриването на институцията Народно събрание трябва да спре. И това зависи от всички нас. Ако сме отговорни, ако държим на клетвите, които полагаме в тази зала, мислете. 4 дни. Мисъл, разум и действие – за стабилност на България и за спокойствие на българския народ. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
1713 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Вико

2021.09.03 | 15:40

11
Всички са един дол дренки там, но тези, които трябва да се извинят са ДБ ... цирковете, които спретнаха последните седмици са техни.
Ю

2021.09.03 | 15:39

10
до,,ihv,,-комунистите са герб бе душичко! ако не си разбрал,защо дрифтиш из нета?
do ninova

2021.09.03 | 15:34

9
Да вземеш да се разкараш говедо такова..... без извинение

2021.09.03 | 15:01

3
нали това искахте разруха и хаус за какво се извинявате.

2021.09.03 | 15:16

8
След хауса само един може да изправи каpyцата сетили се

2021.09.03 | 15:12

5
Ние всички обичаме Тодор Живков само при него всички кpадяхме от работа

2021.09.03 | 15:15

7
Да в Кеча всичко беше болкит и панели

2021.09.03 | 15:12

6
Шефа на БДЖ знаеш ли колко траверси гепи за вилата
ПроЗ народ-слаба държава....

2021.09.03 | 14:51

1
Тоя цирк е като българите които Ви поддържат и избират...

2021.09.03 | 15:02

4
ти не со от тях аз също! Не целия народ е чалгари и крими. Но все пак има много лош материал.
jhv

2021.09.03 | 14:57

2
Ти по-добре се извини за това което БСП причини досега и продължава да причинява на българите. Гадни комунистически крадливи копелета

Добави коментар

Водещи новини