Министър Живков с последна информация за газовата връзка между България и Гърция

  • 03 септември 2021 13:17

  • 734
  • 0
Министър Живков с последна информация за газовата връзка между България и Гърция
© Министерство на енергетиката

Интерконекторната газова връзка между България и Гърция трябва по договор да е готова до края на годината, но търговската й експлоатация изисква допълнителни дейности.

Това каза по време на парламентарния контрол служебният министър не енергетиката Андрей ЖивковАндрей ЖивковАндрей Живков е роден през 1971 г. в град Ботевград. Завършва средното си образование в 1-во Единно. Той отговори на въпрос на народния представител Мартин Димитров относно забавянето при изграждане на газовата връзка с Гърция. По думите на Димитров към пускането на интерконектора има огромен обществен интерес за по-евтин ток и парно, и за газификация на производства. Проектът се бави вече 12 години, докато строежът на т. нар. "Руско-турски поток" стана за една година, каза Мартин Димитров, предаде БТА. 

Гръцкият парламент ратифицира споразумението за междусистемната газова връзка между Гърция и България

Работим за ускоряване на процеса на изграждане на газовата връзка с Гърция, имахме срещи с всички звена по проекта. Прави се всичко възможно до края на годината да бъдат извършени строително-монтажните работи, сред които преминаването на тръбата под река Марица и под язовир "Студен кладенец". Заявили сме на фирмата-изпълнител, че удължаване на срока няма да има и ако това стане, ще се налагат санкции, каза още Живков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
734 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини