Ива Митева обяви за приет закона за НСО, докато Тошко Йорданов пак си навлече гнева на ГЕРБ

  • 03 септември 2021 09:41

  • 17762
  • 27
Ива Митева обяви за приет закона за НСО, докато Тошко Йорданов пак си навлече гнева на ГЕРБ
© Булфото (архив)

Промените в закона за НСО, внесени от депутати от ИТН, начело с Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше, са приети на първо гласуване. Това обяви самата председателка на Народното събрание. С тях се предлага ограничаване на кръга от хората, които ползват държавна охрана. Решението си Митева взе след бурен скандал в пленарната зала и два Председателски съвета, на които не бе постигнато съгласие как да се процедира със законопроектите.

Припомняме, че в началото на днешното заседание председателят на парламента определи вчерашното гласуване на закона за НСО за нищожно и предложи днес законопроектът да бъде включен отново като точка в дневния ред. Предложението на Митева обаче срещна голяма съпротива на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, като първо Десислава Атанасова направи обратно предложение, а след това Христо Гаджев обяви, че ако това се случи, то удължаването на вчерашния работен ден също е против правилника и трябва изцяло да се разглежда наново закона за НСО.

Вчера г-н Вигенин ви предупреди, че е по-добре днес да се гледа този закон. Всички знаеха, че колегите от БСП имат Национален съвет и няма да бъдат в залата. Първо действахте и после мислехте. А сега разбирате, че сте влезли в някакъв проблем. Процедурата е следната: да сте мислили. Сега целият парламент трябва да започне да ви оправя глупостите, които сте направили вчера. Това е парламент - да се спазват правилата и да се спазва политическата логика, възрази от трибуната Тома Биков.

,,След като мина първото гласуване и обявих, че законопроектът не е приет, същото направих и с второто гласуване. Нямахме необходимото мнозинство, което да гласува съответния законопроект. Предлагам да не спекулираме с правилника и правилата'', обърна се Росица Кирова към Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше и призова в правилника да не се оставят вратички, които да дават възможност за различни тълкувания.

,,Вчерашната случка е доказателство защо сегашният парламент не може да произведе нищо смислено. Това е първият законопроект, който гледаме в тази зала и вижте докъде стигнахме. Първо щях да ви поздравя вчера за принципната ви позиция, но след това председателят на парламентарната ви група ви унижи публично и сменихте позицията. След това не бяхте по време на гласуването.'', каза Александър Ненков.

Тошко Йорданов и Ива Митева се хванаха за гушите в Народното събрание

На трибуната излезе и Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г., който се извини на Митева за вчерашната си интонация, но не и затова, което е казал. Йорданов обвини Росица Кирова за тупика, който се е получил вчера с гласуването на закона за НСО.

От ДПС също взеха думата. Хамид Хамид призова Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше да не позволява на Тошко Цветанов (б.а. Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. вчера беше сравнен с Цветан Цветанов) да обижда зам.-председател на Народното събрание.

Г-н Тошко Цветанов е рецидивист в това отношение. Вчера обиди председателят на Народното събрание, а днес зам.-председателят, коментира Хамид Хамид.

Страстите се нажежиха дотам, че Александър Иванов от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в поиска думата по начина на водене, а Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше му отказа. След известни спорове все пак председателят на парламента позволи на Иванов да я попита кога е позволила на Станислав Балабанов от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" да говори от нейно име.

Митева побърза да преминат депутатите към гласуване на процедурното предложение, което разбуни духовете и Десислава Атанасова поиска да прочете Декларация от името на групата. Оказа се обаче, че Атанасова иска процедура по начина на водене. Лидерът на парламентарната група на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в попита колко пъти ще се гласува въпросния законопроект, а Митева ѝ спря микрофона.

Г-жо председател, моля спазвайте правилника. Не може да има трето гласуване на един и същи законопроект. Неудобно ми беше, когато ви накараха да напуснете залата за гласуване на кандидатурата ви за министър-председател и отказа му в последния момент. Но сега спазвайте правилник, призова депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

На трибуната излезе и депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Маноил Манев, който си размени реплики с представителя на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Станислав Балабанов.

,,Не ми викай на "бе", бе, колега. Когато кажеш "бе", трябва да кажеш и "я", а то боли'', изригна Манев по адрес на Балабанов.

Напрежението стигна дотам, че в залата настъпи хаос, а Митева прекъсна заседанието за 30 минути и свика Председателски съвет.

Тежки критики по адрес на т.нар. партии на протеста отправи от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Тома Биков.

Депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в се възмути от невъзможността партиите да си организират мнозинство, което да гласува внесените законопроекти.

Нямате мнозинство! Проблемът ви е, че не можете да смятате. Ваша задача е да направите мнозинство. Ние сме опозиция. Вие кои сте? Вие сте едни предлагачи. Когато гласувате бюджета другата седмица, ще видите какво ще се случи. Този казус, който завъртате в момента, ще ви донесе още повече проблеми в парламента при гласуването на бюджета, заяви от трибуната Биков.

Тезата му беше подкрепена и от колегата му Радомир Чолаков, който посочи, че тези, които искат да внасят и приемат законопроекти, трябва първо да си направят мнозинство, а след това и правителство, а в момента тези партии не могат нито едно от двете да направят.

Думите на Биков и Чолаков доведоха до коментар и от страна на Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", който си позволи от трибуната директно да обиди ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, наричайки партията "мафиотска структура". 

Изказването на Йорданов нажежи страстите и Александър Ненков поиска по-строга санкция за Йорданов, който отнесе забележка от Митева.

Не допускайте хора, които идват в Народното събрание с тениски за фитнес, да правят обидни квалификации за партията ни, изригна Ненков.

Десислава Атанасова също поиска по-строга санкция за Йорданов, като помоли председателят на парламента да го изгони от залата.

Искането ѝ беше бурно аплодирано от представителите на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, които започнаха да скандират: "Тошко, вън!".

Митева обаче отказа да изгони Йорданов, като заяви, че може да му направи само устна забележка.

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в обаче отново настоява за по-сериозна санкции и отстраняване на Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г., но след като ѝ беше отказано от председателя на Народното събрание, депутатите от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в напуснаха пленарна зала.

Последвайте канала на

Владимир Василев
17762 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар

2021.09.03 | 13:18

27
Добре де, драги коментиращи, не Ви ли е обидно и унизително да гледате тази простащина в институцията Народно събрание, от която трябва нашите избраници да дават пример на цялото общество! Харесва ли Ви примерът, който ни дават! Харесва ли Ви какво представят пред нас и пред другите, които ни наблюдават от вън! Това ли е политиката и това ли са политиците, които искаме да наблюдаваме, които искаме да ни управляват и тези хора да разполагат с нашата съдба, както намерят за добре!
Аз

2021.09.03 | 10:05

1
Р А З П У С К А Й Т Е. Г О
Izbori@ do dupka.com

2021.09.03 | 12:24

26
Za da doydat pak tia li?
Не

2021.09.03 | 10:46

11
Това иска народът! И нови избори!
това искат всички

2021.09.03 | 10:06

2
гер.бави безродници, да....
Просто човек

2021.09.03 | 11:55

23
ГроБ и И.т.н. - Позор!!!
Прост човек

2021.09.03 | 12:22

25
Vsichki sa ednakvi !
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.09.03 | 10:07

3
Няма ли кой да пpeбиe гаджето на Цецка Цачева, Маноил Кyxия?

2021.09.03 | 12:18

24
Низък и долен трол !
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.09.03 | 11:23

22
Колкото до тая торба Манов, залагам годишната си заплата, че мачът ми с него няма да продължи цял рунд.
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.09.03 | 11:20

21
Ама като членската книжка за БКП на Бойко Методиев Борисов ли воня?
Оооо, долнякът ШибаЧ

2021.09.03 | 11:00

18
Вече вониш на бкп- кпсс
Абе, онаниста!

2021.09.03 | 10:51

15
Ми ходи ти бе, юначе :)
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.09.03 | 10:32

9
Червен като банкянски пожарникар, а?
млък

2021.09.03 | 10:07

4
ЧервенЧервей!!!
гер.бавите

2021.09.03 | 11:00

19
са толкова неподготвени по правилници, за конституционния съд, че направо ми е мъка за тях колко са тъпи... на гъз са тъпи
седем осем

2021.09.03 | 11:02

20
ти верно ли си "толкова интелигентен"?! Браво! Успех!
Аман

2021.09.03 | 10:30

7
Ива Митева влезе в историята като най неудачния председател на Народното събрание.Такива гафове едва ли друг може да направи в бъдеще.Добре че не стана премиер.
Болонка

2021.09.03 | 10:59

17
И тя си мълчи, скоро само ще джафка
Ми така ще е!

2021.09.03 | 10:46

10
Като не си бръсне шундата!
научи се да пишеш

2021.09.03 | 10:31

8
сиганин прост платен гер.бав
лай..

2021.09.03 | 10:55

16
положението е "ПАЙ СЕ"-чалгата довтаса, стана пълУен лУеж...
Време е!

2021.09.03 | 10:50

14
Смърт за подлогите на Чери и Прокопа!
смрт за гербавите

2021.09.03 | 10:47

12
помии в пар.ламента смрт мръсна да бъде
Духай

2021.09.03 | 10:49

13
Смърт за подлогите на Чери и Прокопа!
малиииии

2021.09.03 | 10:08

5
зала пълна с безродници!!!!

2021.09.03 | 10:09

6
МАЙМУНЯКА ДА СИ ОДИ ЗООПАРКА

Добави коментар

Водещи новини